ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

Καταδικάζει την «απόφαση» αποπομπής από μέλος του ΔΣ του ΕΣΤΑΜΕΔΕ του εκλεγμένου επικεφαλής της παράταξης



Πέμπτη 19/10/2017 - 17:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΣΜΕΔΕ

Καταδικάζει την «απόφαση» αποπομπής από μέλος του ΔΣ του ΕΣΤΑΜΕΔΕ του εκλεγμένου επικεφαλής της παράταξης

Την «απόφαση» αποπομπής από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του εκλεγμένου επικεφαλής της Πανεπιστημονικής Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ), καταδικάζει η Πανεπιστημονική Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι δεν αναγνωρίζει αυτή τη φαιδρή απόφαση, καλώντας σε πλατιά πολιτική καταδίκη αυτής της πράξης και της πολιτικής που τη γεννά.
Η Πανεπιστημονική Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Με μια άνευ προηγουμένου στα συνδικαλιστικά χρονικά, τουλάχιστον των τελευταίων δεκαετιών, απόφασή της, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ένωσης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) “αποφάσισε” να αποπέμψει από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τον εκλεγμένο επικεφαλής της Πανεπιστημονικής Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ.
Η “απόφαση” αποπομπής μέλους του ΔΣ για πολιτικές διαφωνίες, παραβιάζει κάθε όρο δημοκρατικής λειτουργίας ενός Διοικητικού Συμβουλίου σωματείου, ενώ είναι πέρα για πέρα αντικαταστατική καθώς ακόμα και το καταστατικό προβλέπει ρητά πως τον “πειθαρχικό έλεγχο των μελών του ΔΣ ασκεί η Γενική Συνέλευση”.
Δεν αναγνωρίζουμε αυτήν τη φαιδρή απόφαση.
Ωστόσο, θεωρούμε πως δεν αποτελεί απλά τραγέλαφο. Αντανακλά τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του κρατικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ όσο και συνολικότερα, κατήφορος που πηγάζει απ’ την ολοένα πιο αντιδραστική πολιτική που καλείται να υπηρετήσει. Έτσι, ο ρόλος του στην προώθηση της διάλυσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συνταξιούχων μηχανικών, η διαρκής και μόνιμη σύμπλευσή τους με την αστική πολιτική, το κράτος, τα υπουργεία και το ΤΕΕ τους επιβάλλει να φιμώνουν κάθε φωνή που αντιστέκεται.
Η "απόφαση" είναι αυτοδίκαια άκυρη αφού είναι ευθέως αντίθετη με το καταστατικό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ. Καλούμε σε πλατιά πολιτική καταδίκη αυτής της πράξης και της πολιτικής που τη γεννά.
Καλούμε τους συνταξιούχους μηχανικούς να αγωνιστούν μαζί μας, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα και στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ».

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+