ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς
                                                          Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών
                                                          κ. Γ. Χουλιαράκη


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡ-ΑΝΕΛ με τις προγραμματικές δηλώσεις έκανε σαφή την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με σκοπό την εξασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
Ξεχειλίζει η αγανάκτηση των συνταξιούχων, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν νέες απώλειες στις συντάξεις και νέο τσεκούρωμα των δικαιωμάτων τους, που με κόπο και αίμα έχουν κατακτήσει.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα μέτρα φωτιά θα βγάλουν το λαό, εργαζόμενους και συνταξιούχους, στο δρόμο. Ο λαός δεν θα δείξει πλέον καμία ανοχή, ανεξάρτητα εκλογικού αποτελέσματος. Το ταξικό κίνημα θα φροντίσει γι’ αυτό.
Αυτός είναι και  λόγος που η κυβέρνηση προχωράει στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης με κάθε τρόπο.
Αφ’ ενός με την αυστηροποίηση του συνδικαλιστικού νόμου, αφ’ ετέρου με τον περιορισμό της οικονομικής αυτάρκειας των σωματείων, αφού με τον νόμο 4336 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο 2015 καταργεί και αυτή την προαιρετική εισφορά των συνταξιούχων που ανέρχεται στο ποσό των 0,30€.
Θεωρούμε ότι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η κατάργηση  της προαιρετικής εισφοράς των 0,30€ των συνταξιούχων μελών μας που αποφασίστηκε με το νόμο 4336/2015.
Δηλώνουμε ότι η εισφορά αυτή δεν είναι φόρος υπέρ τρίτων, δεν είναι αναγκαστική αλλά προαιρετική και επομένως αποτελεί δικαίωμα των ιδίων των συνταξιούχων.
Ταυτόχρονα είναι και ανταποδοτική, διότι εξασφαλίζει την αποτελεσματική υπέρ των συμφερόντων των συνταξιούχων οργάνωση και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων τους, τα οποία φροντίζουν για τη διακίνηση των ιδεών και τη διαφύλαξη και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας σας γνωστοποιεί την απόφαση των μελών του να μην επιτρέψει την εφαρμογή ενός ακόμα αντιδραστικού νόμου και την κατάργηση της προαιρετικής εισφοράς υπέρ της λειτουργίας των οργάνων τους.
Το Δ.Σ. θεωρεί ότι με τροποποίηση του νόμου 4336/2015 μπορεί και πρέπει να καταργηθεί η απόφαση αυτή.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το εργατικό ταξικό κίνημα μαζί με τους συνταξιούχους θα φροντίσει και τον νόμο αυτό να τον κάνει ανενεργό.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 22 Οκτώβρη θα δώσει μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα, όλων των μνημονίων για το σύνολο της μονοπωλιακής – ευρωενωσιακής πολιτικής, όπως και για κάθε νόμο που εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση και την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων με τη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής.




                                                            Για το Δ.Σ.
  

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΑΚΖΩΤΗ                                                                             Λ. ΚΟΥΤΣΙΛΕΟΥ


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+