ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Αθήνα 14 Ιαν. 2016

Συνάδελφοι συνταξιούχοι
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη 19/1/16 στις 10.00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Να δηλώσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας την αποφασιστικότητά μας για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή το δικαίωμα στη σύνταξη, την Πρόνοια και την Υγεία. Να μην λείψει κανείς, είναι ώρα να ορθώσουμε το ανάστημά μας.
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ
Για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, που δια πράττεται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με εντολή του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Στο στόχαστρο είμαστε όλοι εργαζόμενοι, παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.
Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη βουλή σε όποια μορφή,  και αν καταλήξει μετά τις διαπραγματεύσεις.
Καμιά σχέση δεν έχει με την ικανοποίηση των αναγκών μας, με τις ανάγκες των παιδιών μας. Είναι κομμένο ραμμένο στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους, την απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από οποιαδήποτε συμμετοχή στη χρηματοδότηση για την ασφάλιση. Μετατρέπει τη σύνταξη σε προνοιακό επίδομα, θα αποτελεί ατομική ευθύνη, με εργαζόμενους στη δουλειά μέχρι το θάνατο.
Η Κυβέρνηση και όσων συμπορεύονται μαζί της, πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από δηλώσεις και αντιπαραθέσεις, είναι αποφασισμένη με το καρώτο ή με το μαστίγιο να νομιμοποιήσει και να εκτελέσει όλες τις αντιλαϊκές επιλογές να κρατήσει τον όρκο υποταγής της στα μονοπώλια και τους θεσμούς.
Συνάδελφοι, μια πρώτη γεύση για το δρόμο που έχει επιλέξει η «πρώτη» φορά αριστερή κυβέρνηση πήραμε !!! …. Όταν δεν δίστασε να ενεργοποιήσει τον κατασταλτικό μηχανισμό που με χημικά και γκλοπς επιτέθηκε σε εργαζομένους και συνταξιούχους, που αγωνιστικά υπερασπίστηκαν την κοινωνική ασφάλιση .
Μας κήρυξαν τον πόλεμο, σε αυτό τον πόλεμο δηλώνουμε παρόντες.
Δεν φοβόμαστε δεν υποχωρούμε, θα τους πολεμήσουμε, θα μας βρουν απέναντι σε ένα μέτωπο με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, σε συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα  με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, με τις γυναίκες που τις φορτώνουν με τις ευθύνες από την περικοπή των κοινωνικών παροχών με την νεολαία που της στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.
          Δεν υποκύπτουμε στην κοροϊδία και τους εκβιασμούς.
          Να πληρώσει η πλουτοκρατία. Δικαιούμαστε ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα ανάλογα με τις σημερινές συνθήκες. Μπορούμε να την έχουμε. Με τους αγώνες μας θα κερδίσουμε τη ζωή που μας αρμόζει.
Συνάδελφοι,
          Βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε:
-         Ανακεφαλοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει  διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία.
-          Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης
-         Κάτω τα χέρια από τις επικουρικές.
-         Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας, μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.
Απαιτούμε: Να πληρώσει η πλουτοκρατία
Δηλώνουμε: Καμιά συναίνεση καμιά υποταγή

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Συμμετέχουμε:
Την Τρίτη 19/1/16 στη συγκέντρωση της ΣΕΑ
Το Σάββατο 23/1/16 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Την Παρασκευή 4/2/16 στην απεργιακή συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας.

Για το ΔΣ

      

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+