ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΡΙΧΡΟΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2013 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016

18 Δεκέμβρη 2013: Στα πλαίσια της  Πανελλαδικής Πανσυνταξιουχικής δράσης και σε συντονισμό με τα σωματεία ΔΕΚΟ  Τραπεζών και ΔΕΗ, συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Βάθη στις 11πμ και κάναμε πορεία στο Υπουργείο Υγείας, απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία.
                                                    
2014       

23 Γενάρη 2014: Με μεγάλη συμμετοχή των μελών μας, αλλά και συνταξιούχων, παρακολουθήσαμε στο θέατρο «ΚΑΡΕΖΗ» την παράσταση «Ανάκριση» του Πέτερ Βάις, έργο καταδίκης του ναζισμού, επίκαιρο και σήμερα που ο φασισμός καραδοκεί ως το οπλισμένο χέρι του συστήματος, κατά των εργαζομένων και συνταξιούχων και υπέρ των συμφερόντων των μονοπωλίων.

2 Φλεβάρη 2014:  Περιήγηση – ξενάγηση στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην Ακαδημία και στην Βιβλιοθήκη. Μετά την ξενάγηση στην Αθηναϊκή Τριλογία (Πανεπιστήμιο - Σιναία Ακαδημία – Βαλλιάνειος Βιβλιοθήκη) ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε στην αίθουσα του Σωματείου ΟΑΕΕ, το μεσημέρι με ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό ποτό και φαγητό.

4 Φλεβάρη 2014: Μαζική συμμετοχή των μελών μας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για γενικό ξεσηκωμό για την υγεία. Ποικίλες διαμαρτυρίες στα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ, στα κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία.  Παλεύουμε ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

19 Φλεβάρη 2014: Ο Σύνδεσμός μας οργάνωσε στα γραφεία μας, συζήτηση για τις εκλογές (Ευρωεκλογές – Περιφερειακές – Δημοτικές) και πως θα συμβάλλουμε στην εκλογική μάχη ώστε να δυναμώσουν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις για ν’ αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση και ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

20 Φλεβάρη 2014: Ο Σύνδεσμός μας οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ταμείο Πρόνοιας Δ.Υ. για τις παλιές και νέες περικοπές στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.
Διεκδικήσαμε μαζικά και δυναμικά:
·                    Την άμεση και συνολική καταβολή του εφάπαξ
·                    Την κάλυψη των απωλειών απ’ τον Κρατικό Προϋπολογισμό
·                    Την επιτροπή των λεηλατημένων αποδοχών μας
·                    Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Επίσης συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δημ. Υπαλλήλων, που υπερασπίστηκε τον συντελεστή  βιωσιμότητας, δηλαδή συνεχές ψαλίδισμα του εφάπαξ.
Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε «την κλοπή» των χρημάτων μας, καταθέσαμε υπόμνημα με τις παραπάνω διεκδικήσεις μας. Μετά τη συνάντηση ενημερώσαμε με δελτίο τύπου τα μέλη μας και όχι μόνο.

25 Φλεβάρη 2014: Με ανακοίνωση – καταγγελία καταδικάσαμε τα φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και οικονομικού αποκλεισμού με θύματα τους συνταξιούχους σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής και κυρίως της υγείας. Π.χ. ενώ οι συνταξιούχοι Δημοσίου δικαιούνται νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία σε δίκλινο δωμάτιο, οι διοικήσεις των νοσοκομείων αρνούνται να τους το εκχωρήσουν και παραχωρούν τα δίκλινα σε νεότερους και κυρίως σ’ αυτούς που έχουν και πληρώνουν.

7 Μάρτη 2014: Κάλεσμα προς τα μέλη μας για συμμετοχή στον αγωνιστικό γιορτασμό της Μέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας που διοργάνωσε η Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ) με συλλαλητήριο στις 7 Μάρτη, ημέρα Παρασκευή στις 6μμ στα Προπύλαια. Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, διεκδικήσαμε σταθερά και αταλάντευτα μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, μια ζωή που μας αξίζει γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.

13-14 Μάρτη 2014: 67ό τακτικό Συνέδριο της ΠΟΠΣ. Συμμετείχαμε ενεργά διαμορφώνοντας τα αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες των συνταξιούχων και των οικογενειών τους. Με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες μας (Συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια -  Παιδεία – Κατοικία – Φορολογία κλπ). Παλέψαμε για τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της ΠΟΠΣ. Προτείναμε την ενδυνάμωση της ΣΕΑ και του αγωνιστικού διεκδικητικού μετώπου ανατροπής, όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται.

1 Απρίλη 2014: Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση της 1ης Απρίλη στις 7μμ στην Ομόνοια, ενάντια στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Διατρανώσαμε ότι φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

6 Απρίλη 2014: Συμμετοχή με αντιπροσωπεία μας σε εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ στην Κόρινθο.

9 Απρίλη 2014: 24ωρη Πανεργατική απεργία. Συμμετέχουμε αγωνιστικά με όλους τους εργαζόμενους (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης και τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Πρωτομαγιά 2014: Η 1η Μάη είναι ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά αγωνιστικά τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, στην ταξική πάλη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, διατρανώνοντας την απόφασή της να συνεχίσει ως το τέλος, ως τη νίκη.
Οι συνταξιούχοι παρόντες σ’ αυτή την παγκόσμια εργατική απεργία.
Μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία (ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ).
Ανοίγουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Μάης 2014: Κάλεσμα προς τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζομένων  του Δημόσιου Τομέα για συντονισμό δράσης. Μαζί με το ταξικό συνταξιουχικό αλλά και εργατικό κίνημα παλεύουμε σταθερά και ανειρήνευτα να μπεί φρένο στα μέτρα και ν’ ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που εμείς και τα παιδιά μας θα γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

19 Ιούνη 2014: Πανελλαδική Συγκέντρωση που διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις για να μην περάσει η νέα αντιασφαλιστική θύελλα. Η νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση θίγει και αφορά όλους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους. Μαζί με όλες τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ). Απαιτούμε:
·                    Καμιά περικοπή στις συντάξεις
·                    Κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων
·                    Αποκατάσταση όλων των περικοπών
·                    Πλήρη Δημόσια δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη.

2 Ιουλίου 2014: Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πιο γρήγορους ρυθμούς και με αυταρχικό τρόπο κλείνει ή συγχωνεύει Δημόσια Νοσοκομεία (Πολυκλινική, Νοσοκομείο Πατησίων, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο κλπ). Προωθούν τη συγχώνευση-κατάργηση δημοσίων δομών απεξάρτησης  από τα ναρκωτικά (ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ).
Αυτό το έγκλημα που γίνεται μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Να ακολουθήσουμε το δρόμο του ενωμένου αγώνα ενάντια στον πραγματικό εχθρό, που έχουμε απέναντί μας. Τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Οι συνταξιούχοι δώσανε πάλι το παρόν στη Συναυλία που διοργανώθηκε για την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 8μμ, στην Ομόνοια ενάντια στο κλείσιμο των Νοσοκομείων και στις απολύσεις εργαζομένων.
Πέρα από την αγωνιστική δράση του Συνδέσμου μας, μέσα στο κατακαλόκαιρο, αγοράσαμε στις 31/7/2014 το διπλανό γραφείο(με οικονομική ενίσχυση από την ΠΟΠΣ). Στη συνέχεια κατά τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη το επισκευάσαμε, μαζί και το ήδη υπάρχον.

16 Σεπτέμβρη 2014: Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συνδέσμου και ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων και πήρε την απόφαση να το κοινοποιήσει πλατιά στους συνταξιούχους του Δημοσίου και σε συνδικαλιστικούς φορείς. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από πλατιά σύσκεψη των μελών μας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας στις 7/10/2014.

2 Οκτώβρη 2014: Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 πμ , συναγερμός για την κοινωνική ασφάλιση (Υγεία-Πρόνοια-Συντάξεις). Οι περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και η φοροληστεία απειλούν την επιβίωσή μας. Δίνουμε μαχητικό παρόν κόντρα στη συγκυβέρνηση και τα αφεντικά της, κεφάλαιο και ΕΕ.

4 Οκτώβρη 2014: Συλλαλητήριο-καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης προς τα άνεργα παιδιά και εγγόνια μας. Πλαισιώνουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σ’ αυτό το συλλαλητήριο 4/10/2014 στην Ομόνοια, ώρα 11πμ, κατά της πολιτικής που γεννά την ανεργία στους νέους μας, στις γυναίκες αλλά και στους εργαζόμενους που είναι λίγο πριν τη σύνταξη.
Μπροστά στην ολομέτωπη συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου και των διαχειριστών του, εμείς αντιτάσσουμε το δικό μας μέτωπο.

14 Οκτώβρη 2014: Στις 11πμ πραγματοποιούμε σύσκεψη μελών μας για την οργάνωση της δράσης μας στα γραφεία μας. Αποφασίσαμε ν’ ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη 2014 και να δουλέψουμε γι’ αυτό.

19 Οκτώβρη 2014: Περιήγηση στα χνάρια των ταξικών αγώνων, ημερήσια εκδρομή στο Λαύριο ώστε να γίνει γνωστή η ιστορία της εργατικής τάξης του Λαυρίου και να φωτιστεί ο δρόμος που σήμερα πρέπει να βαδίσει ο λαός για ν’ απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης:
·        85 χρόνια από την απεργία των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1920.
·        60 χρόνια από την απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» του Καρέλλα το 1964.
Επισκεπτόμαστε τους χώρους των ορυχείων του Λαυρίου κατά την αρχαία εποχή (πλυντήρια), αλλά και κατά την σύγχρονη εποχή που λειτουργούσαν (1920) επίσης και τα κλωστοϋφαντουργεία του Καρέλλα.

1 Νοέμβρη 2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Σύνταγμα από το ΠΑΜΕ. Διατρανώνουμε με όλο τον λαό να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον στα χέρια μας. Να μην παραιτηθούμε από τους σταθερούς όρους εργασίας από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.

7 Νοέμβρη 2014: Ημέρα Παρασκευή ο Σύνδεσμός μας πάει θέατρο. Παρακολουθήσαμε την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, το έργο των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν «Μεφίστο». Ένα έργο που παρουσιάζει την κατάσταση  στη Γερμανία την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της ανόδου του φασισμού. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τους απλούς ανθρώπους της Γερμανίας, αλλά και τους διανοούμενους και ηγέτες που είτε παρασύρονται είτε συναλλάσσονται με το Χίτλερ και το κόμμα του και ανοίγουν τις πόρτες στο φασισμό.

17 Νοέμβρη 2014: Παρέμβασή μας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, απαιτώντας για όλους τους συνταξιούχους την αναστολή των δόσεων μέχρι την καταβολή της σύνταξής τους από το Γ.Λ.Κ.
Στο πλαίσιο των αιτημάτων μας για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων, απαιτούμε:
·        Αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων μέχρι την πλήρη καταβολή της σύνταξής τους.
·        Ρύθμιση των χρεών τους χωρίς προσαυξήσεις.
·        Κούρεμα του στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας κατά 50%.

Τιμάμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου και συμμετέχοντας στην πορεία του Πολυτεχνείου, διαδηλώνοντας τα συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» και «έξω οι βάσεις του θανάτου και οι ΗΠΑ», τα οποία είναι επίκαιρα και διαχρονικά.

20 Νοέμβρη 2014: ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ Συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10πμ. πραγματοποιούμε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας. Απαιτούμε τώρα απάντηση και λύση στα προβλήματα των συνταξιούχων που υποφέρουν κάτω από τις βάρβαρες αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές κεφαλαίου –ΕΕ.

27 Νοέμβρη 2014: Απεργιακές συγκεντρώσεις Πανελλαδικά. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ) αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Δεν θα δεχθούμε να ζήσουμε με ψίχουλα, να χάσουμε τα δικαιώματά μας. Απαιτούμε πλήρη αποκατάσταση των περικοπών στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών και φορομπηχτικών νόμων.

10 Δεκέμβρη 2014: Παναττική ολονύκτια συγκέντρωση συνταξιούχων μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
                                           ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Εδώ και τώρα να δοθούν τα δώρα στους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι κόστος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά απόθεμα από το αίμα και τον ιδρώτα τους κατά τον εργάσιμο βίο.
Κάτω από καταρρακτώδη βροχή οι συνταξιούχοι βροντοφώναξαν ότι:
·        Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεών μας
·        Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα
·        Είμαστε σε πόλεμο για το ασφαλιστικό. Όπλα μας η εμπειρία μας και το δίκιο μας. Ευθύνη μας απέναντι στη νέα γενιά.

2015

19 Γενάρη 2015: Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου διοργανώσαμε στα γραφεία του Συνδέσμου μας ομιλία από τον πρόεδρο Συνταξιούχων ΙΚΑ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη, για το τι διεκδικούμε εμείς οι συνταξιούχοι. Παρευρέθηκαν  επίσης και οι υποψήφιοι βουλευτές, μέλη του Συνδέσμου μας Αράπη Βίκυ, Μπενάτου Αλέκα και Χουρδάκης Χάρης.

Φλεβάρης 2015: Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τις εργατικές διεκδικήσεις, από τις οποίες δεν κάνουμε βήμα πίσω. Καταγγείλαμε την συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, όπου απροκάλυπτα  και κυνικά έκανε πίσω από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, όπου η άμεση αποκατάσταση των 751 ευρω, μετατράπηκε σε σταδιακή και αόριστη αποκατάσταση, η οποία θα προέλθει από διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Σε όλη τη διάρκεια του μήνα ενεργά μέλη του Συνδέσμου μας μαζί με το Δ.Σ. έκανε εξορμήσεις στους χώρους ΓΛΚ, ΕΤΕΑ, Τράπεζες κλπ με στόχο την μαζικοποίησή του.

3 Μάρτη 2015: Τακτική Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Νίκης 4), όπου προγραμματίσαμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα ενάντια στην φιλομονοπωλιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της νεοσύστατης συγκυβέρνησης.
Μετά το πέρας της Συνέλευσης ακολούθησε η κοπή της πίτας στο φουαγιέ του κτιρίου, όπου δέκα τυχεροί κέρδισαν δωρεάν εισιτήρια του Εθνικού Θεάτρου για τις παραστάσεις «Το αστέρι της Λιλιπούπολης» (παιδικό) και το «Κέικ».

8 Μάρτη 2015: Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις. Δίνουμε αγωνιστικό «παρών» στην κεντρική εκδήλωση της ΟΓΕ, Κυριακή 8 Μάρτη στις 6μμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

17 Μάρτη 2015: Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για τ’ αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, που διοργάνωσαν οι ομοσπονδίες ΙΚΑ, φάρμακου και οικοδόμων, στην οποία κινητοποιήσαμε τα μέλη μας και όχι  μόνο, αλλά απευθυνθήκαμε και σ’ όλους τους συνταξιούχους της Αττικής για να συντονίσουμε τη δράση μας.

19 Μάρτη 2015: Ο σύνδεσμός μας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Λ.Κ. για θέματα συνταξιοδοτήσεως των Δ.Υ. και ιδιαίτερα για τις καθυστερήσεις στη διαδοχική ασφάλιση, στην απόδοση οριστικής σύνταξης στους εκπαιδευτικούς της Α΄ Αθήνας, στις συντάξεις χηρείας κλπ.

22 Μάρτη 2015: Ημέρα Κυριακή σύσκεψη των συνταξιουχικών οργανώσεων Δημοσίου και ΟΑΕΕ στο εργατικό κέντρο Αθήνας στις 10πμ με θέμα συσπείρωση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ).

1 Απρίλη 2015: Συμμετοχή στην Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10πμ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων, την αποκατάσταση όλων των πετσοκομμένων συντάξεων και όλων των σφαγιασθέντων δικαιωμάτων.

5 Απρίλη 2015: Συμμετοχή στην παράσταση της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ στις 5 Απρίλη, 7μμ στον κινηματογράφο «ΣΤΟΥΝΤΙΟ» με το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου».

6 Απρίλη 2015: Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και η επιτροπή ΕΙΝΑΠ του ίδιου Νοσοκομείου, στις 8 το πρωί πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, ενάντια στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, από τις εφαρμοζόμενες διαχρονικά αντιλαϊκές πολιτικές. Ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε μαζικά σ’ αυτή την κινητοποίηση και διεκδικήσαμε:
·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας
·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Τομέα Υγείας
·        Κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, με πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού.

8 Απρίλη 2015: Το ΔΣ του Συνδέσμου μας υιοθετεί και προσυπογράφει το κοινό ψήφισμα καταδίκης της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που κατέθεσαν δεκάδες ταξικά Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλοι κοινωνικοί φορείς και συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, στις 8πμ στις 20 Απρίλη, τη μέρα έναρξης της δίκης.

26 Απρίλη 2015: Μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση του ΠΑΜΕ στα πλαίσια του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, με συναυλία στο Σύνταγμα για το διεθνές εργατικό τραγούδι.

1η Μάη 2015: Κορύφωση δραστηριότητας, βήμα για την ανασύνταξη του κινήματος, δίνουμε όπως πάντα το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που συμπίπτει με τα 15 χρόνια από την ίδρυσή του.

12 Μάη 2015: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, σε συντονισμό με το Δ.Σ. του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και τις επιτροπές του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, κάνει παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας για τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κύριες και επικουρικές και καταθέτει υπόμνημα με τις διεκδικήσεις μας.

14 Μάη 2015: 68ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ, δυναμικό μαχητικό παρόν των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, που έθεσαν με παρεμβάσεις και προτάσεις το στίγμα των διεκδικήσεων μας, που κατά μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε απ’ την ΠΟΠΣ.

20 Μάη 2015: Δυναμική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΣΕΑ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο Υπουργείο Υγείας απαιτώντας τη λύση των προβλημάτων της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Ν’ αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα που έχουν σφαγιασθεί μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά, κοινωνικά.

28 Μάη 2015: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία μας 10.30πμ για την καλύτερη προετοιμασία, τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των μελών του Συνδέσμου μας στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν ΠΑΜΕ και ΣΕΑ για 11/6/2015 και 23/6/2015.

31 Μάη 2015: Ημερήσια εκδρομή σε Λειβαδιά-Δίστομο-Αράχοβα. Επισκεφθήκαμε τη Λειβαδιά και την Κρύα μια ονειρική τοποθεσία ανάμεσα σε τρεχούμενα νερά και  πλατάνια. Στο Δίστομο μας ξενάγησε εκπρόσωπος του Δήμου, καταθέσαμε στεφάνι στο Μαυσωλείο των θυμάτων Ναζισμού και παρακολουθήσαμε προβολή video.
Κατόπιν αναχωρήσαμε για την Αράχοβα όπου ξεναγηθήκαμε απ’ τον Γεν. Γραμματέα της ΠΟΠΣ Χρ. Γκούμα. Επισκεφθήκαμε ακόμη τον Παρνασσό, το Επτάλοφο και την Αγόριανη. Ήταν μια πετυχημένη πολιτιστική εκδήλωση.

Ιούνιος 2015: Συνεργασία του Συνδέσμου μας, μέσω της Προέδρου μας, με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, για το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, και αφορούσε τη ρύθμιση συνταξιουχικών θεμάτων του Δημοσίου.
Αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Συνδέσμου μας έλαβε μέρος σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για το ασφαλιστικό στις Βρυξέλλες. Αναλύθηκε το ασφαλιστικό ως προς το τι ισχύει στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, και τι ακριβώς έρχεται (μέσω των οδηγιών της ΕΕ) σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων. Επίσης ξεναγηθήκαμε στο Ευρωκοινοβούλιο.

11 Ιουνίου 2015: Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 19.30μμ στην Ομόνοια για την ανεργία, διαδηλώνοντας ότι η παγίωση της φτώχειας δεν είναι «έντιμος συμβιβασμός» και ότι δεν χαρίζουμε τον κόπο μας.  Εδώ και τώρα:
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
·        Κάλυψη όλων των απωλειών
·        Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
·        Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
·        Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

23 Ιουνίου 2015: Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 6μμ, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και στις νέες περικοπές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε:
·        Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας – το ΕΚΑΣ – τ’ αποθεματικά
·        Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας
·        Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
·        Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών νόμων.

31 Αυγούστου 2015: Δελτίο τύπου των Συνταξιουχικών Οργανώσεων κατά του νέου σφαγιασμού των κύριων και επικουρικών Συντάξεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αυστηρή προειδοποίηση ότι οι αγώνες θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Σεπτέμβρης 2015: Η ΣΕΑ μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς τους συνταξιούχους και τα σωματεία τους να μην χαλαρώσουν τις διεκδικήσεις τους  κατά την προεκλογική περίοδο και όσο μπορούν να δεσμεύσουν τους υποψήφιους προς τη λύση των δικών τους αιτημάτων.
Στα πλαίσια αυτών των κατευθύνσεων στις 11 Σεπτέμβρη 2015 όλοι εμείς οι συνταξιούχοι του Δημοσίου από την Κεντρική, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, συνταξιούχοι από το χώρο της Παιδείας και Υγείας υπογράψαμε ψήφισμα με το οποίο στηρίζουμε και ψηφίζουμε το ΚΚΕ στις εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη.

3 Οκτώβρη 2015: Πραγματοποιήσαμε πλατιά σύσκεψη των μελών μας, στα γραφεία του Συνδέσμου μας 10πμ, όπου ομόφωνα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη 2015, κατά της νέας επίθεσης που δεχόμαστε απ’ τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

9 Οκτώβρη 2015: Το Δ.Σ. έστειλε επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη για την απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση, αρχίζοντας κυρίως από την οικονομική ασφυξία καταργώντας και αυτή την προαιρετική εισφορά των συνταξιούχων που ανέρχεται στο ποσό των 0,30 Ευρώ.

16  Οκτώβρη 2015: Η δημοσιοποίηση του πορίσματος για το Ασφαλιστικό, που έγινε στις 15 Οκτώβρη, είναι ο επιπλέον λόγος της μαζικής μας συμμετοχής στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 6.30μμ. Αν και αποφασίστηκε ξαφνικά μέσα σε 24 ώρες, η οργή των συνταξιούχων ξεχείλισε για το νέο μοντέλο ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση με βασικούς άξονες τη νέα μείωση όλων των συντάξεων, αύξηση εισφορών κλπ.

22 Οκτώβρη 2015: Συλλαλητήριο των Συνδικάτων στην Αθήνα στις 6.30μμ στην Ομόνοια. Τώρα με την ανακοίνωση του πορίσματος για το Ασφαλιστικό, οργανώνουμε τη διαφώτιση, την προπαγάνδα για τα μέτρα. Ο Σύνδεσμός μας δίνει μαζικό, μαχητικό παρόν για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα που πλήττουν εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

9 Νοέμβρη 2015: Πολύπλευρη αλληλεγγύη του Συνδέσμου μας προς τους μετανάστες-πρόσφυγες. Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την πολιτική που χαράζουν με το αίμα των λαών, την κυβέρνηση της Ελλάδας των πλουτοκρατών γιατί το έγκλημα έχει και τη δική τους σφραγίδα στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και ΕΕ για στρατιωτική παρουσία όπου γης.
Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Συνθήκης Σένγκεν.

12 Νοέμβρη 2015: Δίνουμε δυναμική απάντηση με οργάνωση των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία, τις ομαδικές απολύσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τις ιδιωτικοποιήσεις. Παλεύουμε οργανωμένα για πλήρη ανάκτηση των απωλειών μας.
Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Η συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια ώρα 10.30πμ ήταν μαζική και μαχητική.

26 Νοέμβρη 2015: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ) πραγματοποιεί Πανσυνταξιουχική Παναττική συγκέντρωση στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης στις 10πμ. Ακολουθεί πορεία προς το Υπουργείο Υγείας και παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε και ιδιαίτερα στην Σύνταξη-Πρόνοια-Υγεία.
Το κίνημα των συνταξιούχων έχει τους Συνδέσμους, την Ομοσπονδία και την ΣΕΑ, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

25 Νοέμβρη 2015: Ανακοίνωση-ενημέρωση προς τα μέλη μας και τους υπόλοιπους Συνδέσμους των συνταξιούχων της Ελλάδας, για την εφαρμογή της απλής αναλογικής και στους συνταξιούχους.
Σήμερα «η πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα στη σωρεία αντιλαϊκών νόμων, για δικούς της λόγους (που είναι κυρίως το χτύπημα της ΣΕΑ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος) με το νόμο 4331/15 ψήφισε τροποποίηση του νόμου 1264/82, όπου καθιερώνει την απλή αναλογική στις αρχαιρεσίες των συνταξιουχικών σωματείων.

26-27-28 Νοέμβρη 2015: Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας στην προσπάθεια συσπείρωσης των συνταξιούχων, όπως και της συμμετοχής ΟΛΩΝ στους αγώνες, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, καλούμε τα μέλη μας να παρακολουθήσουν στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» βιβλιοπαρουσιάσεις και προβολές, αφιερωμένες στους ταξικούς αγώνες και αγωνιστές.
Βιβλιοπαρουσίαση:   26/11/15 «Πέτρινα Πανεπιστήμια» του Κ.Καμαρινού
                                  27/11/15 «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου
28/11/15 Για τις φυλακές και εξορίες Πολιτικών                                                                                                                         Κρατουμένων.
Προβολές: 26/11/15 «Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης, Άη                       Στράτης»  του Λ. Βαρδαρού, και
«Τόποι πολιτικής εξορίας και ιστορικής μνήμης, Μακρόνησος» του Λ. Βαρδαρού.
                   27/11/15 «Σαν Πέτρινα Λιοντάρια στη μπασιά της νύχτας» Ολ. Ζισουά, και
«Η ζωή στους βράχους» Αλ. Δημητρίου
                 28/11/15 «Οι παλαιστές» Κ. Σταματόπουλου και Σ. Στάμου, και
«Τα Πέτρινα Χρόνια» Π. Βούλγαρη.

3 Δεκέμβρη 2015: Συντονιζόμαστε με το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και συμμετέχουμε στον Πανελλαδικό Πανεργατικό Απεργιακό Ξεσηκωμό στην Ομόνοια 10πμ.
Βροντοφωνάζουμε: ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης
                                ΟΧΙ  στη νέα φοροεπιδρομή.
Δηλώνουμε οργανωμένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή μας.

9 Δεκέμβρη 2015: Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας για:
·        Ενημέρωση των εξελίξεων στο ασφαλιστικό
·        Αγωνιστικές δραστηριότητες του Συνταξιουχικού κινήματος και άλλα τρέχοντα ζητήματα.
Σ’ αυτή τη Συνέλευση ενημερωθήκαμε για την κοινωνική ασφάλιση από τον Τάσο Ζερβό, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

17 Δεκέμβρη 2015: Επί ποδός όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις για το ασφαλιστικό.
Συμμετέχουμε στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΣΕΑ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης στις 11πμ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·        Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων
·        Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδόματος άδειας
·        Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης
·        Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι
·        Καμιά αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση
·        Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

2016

13 Γενάρη 2016: Το ΠΑΜΕ καλεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 12μ., σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου και συζήτηση με θέμα: «παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΜΕ για το νέο νόμο-λαιμητόμο» και κάλεσμα δράσης και αγώνα ενάντια στον κυβερνητικό σχεδιασμό, για την αποτροπή τους.

19 Γενάρη 2016: Απαντάμε στο κάλεσμα της ΣΕΑ όλοι οι συνταξιούχοι με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης ώρα 10πμ και συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
·        Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων με όλα όσα έχουν αφαιρέσει  διαχρονικά κράτος και πλουτοκρατία
·        Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, της 13ης και 14ης σύνταξης
·        Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές
·        Η υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και των δομών της δημόσιας υγείας μπαίνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μας.
Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν μαζικά και δυναμικά στο κάλεσμα αυτό.

23 Γενάρη 2016: Συλλαλητήριο στην Ομόνοια 11πμ, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Βροντοφωνάξαμε να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Να μην φτάσει καν στη Βουλή. Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα και εμείς οι συνταξιούχοι το γνωρίζουμε πολύ καλά.

4 Φλεβάρη 2016:  Κάλεσμα του Συνδέσμου μας στα μέλη του για την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30πμ. Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ -  μονοπωλίων. Μαζί με τους εργαζόμενους (εργάτες – υπάλληλοι), τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο.
Δεν διορθώνεται. Δεν παίρνει τροποποιήσεις. Δεν βελτιώνεται. Μόνο ανατρέπεται.

7 Φλεβάρη 2016:  Κάλεσμα της κοπής της πίτας του Συνδέσμου μας στην Ελευσίνα. Αφού επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, το Μουσείο και  ξεναγηθήκαμε από αρχαιολόγο, παράλληλα, ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο των συνταξιούχων του ΙΚΑ για το κίνημα στην Ελευσίνα σ’ όλη την ιστορική αναδρομή. Κατόπιν σε ταβέρνα της περιοχής κόψαμε την πίτα μας και γλεντήσαμε.

11 Φλεβάρη 2016: Οκτώ Ομοσπονδίες εργαζομένων και συνταξιούχων απηύθυναν κάλεσμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές και συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πλατιά σύσκεψη με θέμα: «Συμπεράσματα του αγώνα μας ενάντια στο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και ο σχεδιασμός της δράσης για την κλιμάκωση της πάλης.» Η αίθουσα του ξενοδοχείου «NOVOTEL», όπου έγινε η σύσκεψη, αποδείχθηκε τελικά μικρή, καθώς πάνω από 500 συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συνδικάτων απ’ όλους τους κλάδους, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, γυναικών και συνταξιούχων έδωσαν το «παρόν».
«Δεν κάνουμε πίσω.  Κλιμακώνουμε την πάλη μας μέχρι την απόσυρση του νόμου-λαιμητόμου», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που προέκυψε από τη σύσκεψη. Με κέντρο βάρους τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, με δράση στις λαϊκές γειτονιές, να δυναμώσει το εργατικό-λαϊκό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική. Να μη δοθεί χρόνος και περιθώριο στην κυβέρνηση να ελιχθεί. Με καθημερινές παρεμβάσεις, πολύμορφες εκδηλώσεις, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, η εργατική τάξη να βγεί μπροστά και σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα να σφραγίσουν τις εξελίξεις.

13 Φλεβάρη 2016: Ημέρα Σάββατο 11πμ στην Ομόνοια Πανελλαδικό συλλαλητήριο. Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά. Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας.
Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά βαδίζουμε τον κοινό μας δρόμο. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι αγώνας και των συνταξιούχων.

1η Μάρτη 2016: Ο Σύνδεσμός μας σε συντονισμό με το Συνδικάτο εργαζομένων Αυτοδιοίκησης Αττικής οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στις 2μμ το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και με αιχμή το ασφαλιστικό. Ο ανυποχώρητος συντονισμένος αγώνας, η ένταση της δράσης όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια μονοπωλιακή πολιτική μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση να κάνει πίσω, να κερδίσουμε από μικρές μέχρι μεγάλες νίκες.

2 Μάρτη 2016:  Απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου  είναι μαζί με την ΠΟΠΣ και τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις να λάβουμε μέρος στις κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια και στην Αθήνα στις 10/3/2016, που έχει αποφασίσει η ΣΕΑ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ενημέρωσης και ανάπτυξης αγώνων διοργανώνουμε συσκέψεις κατά περιοχή για την ενδυνάμωση των Συνδέσμων μας, της Ομοσπονδίας και της ΣΕΑ με τη γραμμή της ρήξης και ανατροπής. Γι’ αυτό το λόγο την Τετάρτη 2/3/2016 στις 10πμ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αλίμου οργανώθηκε η πρώτη σύσκεψη ενταγμένη το παραπάνω σκεπτικό.

5 Μάρτη 2016: Συνυπογράψαμε κείμενο των κλαδικών Συνδικάτων της Αττικής που προέκυψε από τη σύσκεψη που διοργάνωσαν στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» στις 10πμ με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, και στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ, που φέρουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, την αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες.
Μετά την σύσκεψη ακολούθησε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 1μμ και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

8 Μάρτη 2016:  Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν  ΕΕ, κυβερνήσεις και κεφάλαιο.
Ο Σύνδεσμός μας καλεί όλες και όλους να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό της ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας που διοργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ), με συλλαλητήριο στις 18.30μμ στα Προπύλαια.
Μαχητικά διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

9 Μάρτη 2016: Την Τετάρτη στις 6μμ στον Κορυδαλλό, στο Πνευματικό Κέντρο «Πλειάδες», γίνεται η δεύτερη σύσκεψη συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμός μας για την στήριξη της Παναττικής Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στις 10 Μάρτη.

10 Μάρτη 2016: Απαιτούμε μαζί με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ) ν’ αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να μπεί φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική.
Και απαντάμε με δυναμική Παναττική συγκέντρωση στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης, στις 10πμ. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

23 Μάρτη 2016: Ημέρα Τετάρτη στις 10.30πμ το ΔΣ διοργάνωσε συγκέντρωση-συζήτηση στα γραφεία μας για την κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια:
·        Της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
·        Του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της Ελλάδας σ’ αυτόν
·        Τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την φτώχεια και την προσφυγιά, που χτυπάνε εξ’ ίσου και την εργατική τάξη της χώρας μας (εργαζόμενους και συνταξιούχους, όλα τα λαϊκά στρώματα) για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου
·        Της αντεργατικής φιλομονοπωλιακής πολιτικής.
Μίλησε η Λίνα Κροκίδη, μέλος του Συνδέσμου μας και μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης.
Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας με την συγκέντρωση υλικών βοήθειας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

21 Μάρτη 2016: Ανακοινώσεις του Συνδέσμου μας που αφορούν:
Α) από τις 14 Μάρτη σε εφαρμογή απόφασης του Αυγούστου 2014, όπως τροποποιήθηκε τον Γενάρη του 2015, ξεκίνησε η συνταγογράφηση με όρια αριθμητικά και εκτέλεση εργασιακών εξετάσεων, ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού. Όταν υπερβαίνουν το όριο συνταγογράφησης το διαγνωστικό εργαστηριακό κέντρο, δεν θα εκτελεί μέσω ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις. Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν  από την τσέπη τους εξ’ ολοκλήρου τις εξετάσεις που δεν θα μπορεί πλέον ο γιατρός να γράψει.
Μετά από αυτά μονόδρομος είναι η κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα εργαζομένων-συνταξιούχων, ασφαλισμένων-ανασφάλιστων για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Β) Νέα αφαίμαξη του πετσοκομμένου εισοδήματός μας, φέρνει απόφαση του ΔΣ του ΜΤΠΥ για μείωση κατά 32,5% του μερίσματός μας.
Επιπλέον επέρχεται και αλλαγή στον τρόπο καταβολής του. Δρομολογείται επίσης η μελλοντική κατάργησή του, αφού η καταβολή του, θα έχει άμεση σχέση με την βιωσιμότητα του Ταμείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·        Την ανακεφαλαιοποίηση του Ταμείου με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία
·        Την ανάκληση της απόφασης για τη χορήγησης του μερίσματος ανά τρίμηνο
·        Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιασφαλιστικών αντισυνταξιουχικών νόμων
·        Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στο εισόδημά μας.

31 Μαρτίου 2016: Ο Σύνδεσμός μας πιστός στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί όλους τους συνταξιούχους να ενισχύσουν με την παρουσία τους και την αγωνιστικότητά τους, το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 7μμ.
Η συγκέντρωση, πρόκριμμα για την αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης απεργίας μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή.

7 Απρίλη 2016: Προκηρύσσεται απεργία στο Δημόσιο και απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30πμ. Πιστοί όπως πάντα στις επάλξεις του αγώνα, συμμετέχουμε και εμείς μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε τα μέτρα-σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.
Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν  οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα για μια ζωή που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

10 Απρίλη 2016: Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», διοργάνωσε μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας.
Πορεία 220 χιλιομέτρων διάρκειας 8 ημερών, ξεκινώντας στις 2 Απρίλη από την Πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Πάτρα και τελειώνοντας 10 Απρίλη, ημέρα Κυριακή με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Στα τελευταία χιλιόμετρα της μεγάλης αυτής πορείας που ήταν Ελευσίνα – Αθήνα, με στάση στο Χαϊδάρι, πολλά μέλη του Συνδέσμου μας και μέλη του ΔΣ βάδισαν μαζί με τους Πατρινούς εργάτες και άνεργους, από την Ελευσίνα, αλλά και από το Χαϊδάρι, όπου έγινε στάση, και ως το Σύνταγμα στην κεντρική εκδήλωση κατά της ανεργίας.

20 Απρίλη 2016: Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων με Δελτίου Τύπου, καταγγέλλει την κυβέρνηση που κατέθεσε στην νομοπαρακευαστική επιτροπή της Βουλής το περιβόητο νομοσχέδιο λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αγροτών και ελεύθερων  επαγγελματιών, των συνταξιούχων.
Το ν/σ περιέχει και φορολογικά μέτρα, με αυξήσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας, που τσακίζουν στην κυριολεξία το όποιο λαϊκό εισόδημα απομένει.
Η ΣΕΑ μας καλεί να βρισκόμαστε σε μέγιστη αγωνιστική επαγρύπνηση και ν’ απαντήσουμε με μαζική αποφασιστική δυναμική συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία που θα προκηρυχθεί με την κατάθεση του ν/σ στην Βουλή για ψήφιση.

26 Απρίλη 2016: Το ΠΑΜΕ, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμός μας, καλεί να πάρουν μέρος ομοσπονδίες, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, γυναικών και φορείς νεολαίας στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στις 12μ σε  ανοιχτή συνέντευξη τύπου και συζήτηση με θέμα: «Ασφαλιστικό-φορολογικό» και την οργάνωση της 48ωρης απεργίας, απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Την ίδια μέρα οργανώνει Παναττικό συλλαλητήριο στις 7μμ στο Σύνταγμα ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.
Σ’ αυτό το προσκλητήριο δεν έλειψε κανείς από εμάς τους συνταξιούχους Δημοσίου Αθήνας.

1η Μάη 2016: Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, καταθέτουν στεφάνια ταυτόχρονα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής και στο Πολυτεχνείο, όπου χιλιάδες εργάτες και εργάτριες έδωσαν τη ζωή του για το δίκαιο της τάξης μας.
 Αντιπροσωπεία  του Συνδέσμου μας παραβρέθηκε και στο Σκοπευτήριο και στο Πολυτεχνείο.

6 Μάη 2016: Ημέρα Παρασκευή στις 11πμ στην Ομόνοια απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο. Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Είμαστε όλοι στους δρόμους και στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά.

7 Μάη 2016: Ημέρα Σάββατο και ώρα 6μμ στην Ομόνοια, όλοι μαζί εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, συνταξιούχοι δίνουμε το παρόν, του αγώνα για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό. Απαντάμε με την ετοιμότητά μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά. Δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας. Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

8 Μάη 2016: Γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή μας στο Σύνταγμα στις 10πμ. Συνεχίζουμε ενάντια στην καπιταλιστική σκλαβιά, στον πόλεμο, στην ανεργία, στη φτώχεια. Η μαζική συμμετοχή μας είναι παράδειγμα προς τα παιδιά μας για τον μονόδρομο του αγώνα με την γραμμή της ρήξης και ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Διαδηλώνουμε και απαιτούμε αποκατάσταση όλων των περικοπών στο εισόδημά μας, να πάρουν πίσω τους νόμους-λαιμητόμους.
Παρακολουθούμε τη Συναυλία Αλληλεγγύης «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
15 Μάη 2016: Πραγματοποιείται η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η έναρξη της τελετής στον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8πμ και ο τερματισμός και υποδοχή στο Υπουργείο Εθν. Άμυνας στις 6,30μμ.  Οι συνταξιούχοι πορευτήκαμε με τους αγωνιστές της ειρήνης, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, δυναμώνοντας την πάλη για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι οποίοι γίνονται για τα συμφέροντα των πλουτοκρατών. Βροντοφωνάζουμε:
                        ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

8 Ιουνίου 2016: Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων πραγματοποιήθηκε νέα μεγάλη Παναττική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγειονομική μας περίθαλψη, όχι μόνο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και στην Δευτεροβάθμια και Νοσοκομειακή.
Ο Σύνδεσμός μας «παρών» και σ’ αυτή την κινητοποίηση. Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Υπουργείο Υγείας και ενώ είχε σταλεί σχετικό υπόμνημα ο Υπουργός κ. Ξανθός δεν ήταν εκεί να μας συναντήσει, αλλά ήταν στην είσοδο του Υπουργείου διμοιρία των ΜΑΤ, προφανώς για να μας υποδεχθούν καταλλήλως.
Μετά από διαπραγματεύσεις δέχτηκε να συναντήσει τους προέδρους των οργανώσεων την Πέμπτη 9 Ιουνίου, το απόγευμα.
Η απάντηση του Υπουργού ήταν στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Κάναμε σαφές ότι ο αγώνας συνεχίζεται με επιμονή και πείσμα μέχρι τη δικαίωση και λύση των προβλημάτων μας.

15 και 16 Ιουνίου 2016: Πραγματοποιειται το 69ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Σ’ αυτό το Συνέδριο δώσαμε μάχη στη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων των Συνδέσμων και στη νομιμότητα του Συνεδρίου, αφού κυρίως οι περισσότεροι Σύνδεσμοι που είχαν εκλογές μετά τη δημοσίευση του Ν4331/15, όπου εφαρμόζεται η απλή αναλογική και στις συνταξιουχικές οργανώσεις, δεν τήρησαν την απλή αναλογική, αλλά έκαναν εκλογές με το πλειοψηφικό σύστημα που ίσχυε παλιά και με τη δικαιολογία ότι δεν έχει γίνει τροποποίηση του καταστατικού τους. Πράγμα που δεν ισχύει, γιατί ο νόμος είναι ισχυρότερος του κάθε καταστατικού και έπρεπε να εφαρμόσουν την απλή αναλογική.
Στις 16/6/2016, η άλλη μέρα του Συνεδρίου, είχε θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της ΠΟΠΣ. Σ’ αυτό το Συνέδριο, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Συνδέσμου μας δώσαμε σκληρή μάχη για εκδημοκρατισμό  και για να εφαρμοστεί η απλή και ανόθευτη αναλογική χωρίς πλαφόν και περιορισμούς.
Δυστυχώς μόνο τα 7 πρώτα άρθρα τροποποιήθηκαν και αναβλήθηκε το Συνέδριο με τη δέσμευση να επανέλθουμε το φθινόπωρο για τη συζήτηση των υπόλοιπων άρθρων. Βέβαια μέχρι σήμερα δεν συνεκλήθη η συνέχεια του καταστατικού Συνεδρίου.

28 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2016: 7ήμερη εκδρομή στην Αιδηψό. Το ΔΣ του Συνδέσμου μας, γνωρίζοντας πολύ καλά τα οικονομικά προβλήματα των συνταξιούχων, ήρθε σ’ επαφή με το ξενοδοχείο “SPA HOTEL ALEX” και εξασφάλισε προσιτή τιμή για τα μέλη μας για επταήμερες διακοπές στην Αιδηψό. Ήταν διακοπές ξεκούρασης, ανάσας και γλεντιού, γέμισμα μπαταριών για τις επόμενες κινητοποιήσεις που μας περιμένουν. Στα πλαίσια των διακοπών οργανώσαμε μια ημερήσια εκδρομή στα φανταστικά και μοναδικά Λιχαδονήσια, που είναι απέναντι από την Αιδηψό.

6 Σεπτέμβρη 2016: Μαζικά συμμετείχε ο Σύνδεσμός μας, όπως πάντα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Κύριο αίτημα της αντιπροσωπείας των συνταξιούχων που συναντήθηκε με τον Υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή Υπουργό Κ. Πετρόπουλο, ήταν να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η 13η και 14η  σύνταξη, όπως και το εφάπαξ. Όμως και τούτη η κυβέρνηση αναδεικνύεται σε άξιο συνεχιστή των προηγούμενων, εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και μαζικά τον αγώνα μας υπερασπιζόμενοι τα δικά μας ταξικά συμφέροντα.

9 Σεπτέμβρη 2016: Η επίθεση της «αριστερής» κυβέρνησης στους συνταξιούχους, όπως και σε όλα τα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται χωρίς καμιά προοπτική για ημερομηνία λήξης.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση επιτακτική προβάλλει η ανάγκη για:
·        Κοινό αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ίδια φιλομονοπωλιακή πολιτική, με διεκδίκηση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας
·        Δυνάμωμα του Σωματείου μας, συμμετοχή των μελών μας στους αγώνες
·        Ανασύνταξη του κινήματος με την γραμμή της ρήξης και ανατροπής της υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής.
Απαντάμε δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 9/9/2016 στις 19μμ. στην Ομόνοια μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

16 Σεπτέμβρη 2016: Πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση των συνταξιούχων όλων των ταμείων, μετά από απόφαση της ΣΕΑ για συνεχή αγώνα. που είναι και η μοναδική απάντηση στη διαρκή λεηλασία των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Την ίδια μέρα έγινε παρέμβαση φορέων έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, για να υποδεχτούν αγωνιστικά την κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους Υπουργούς που συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο φιέστα, για το «Ευρωπαϊκό Κεκτημένο» στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά.

28 Σεπτέμβρη 2016: Ανακοίνωση του Συνδέσου μας απευθυνόμενη προς όλους τους συνταξιούχους, να μην παγιδεύονται από τις σειρήνες διαφόρων δικηγορικών γραφείων ή από πρώην συνδικαλιστές που λειτουργούν σαν δικηγορικά γραφεία, σχετικά με τη διεκδίκηση απωλειών στις συντάξεις, δώρα κλπ. ζητώντας από τους συνταξιούχους λίγα ή πολλά χρήματα για να προσφύγουν στα δικαστήρια. Καλεί τα μέλη του να μην τρέφουν αυταπάτες και να πιστέψουν ότι κι’ αυτό το ζήτημα θα λυθεί σε επίπεδο κινήματος και πολιτικής ταξικής πάλης.

23 Σεπτέμβρη 2016: Το ΠΑΜΕ στέλνει ανακοίνωση-κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, τις επιτροπές αγώνα και σε όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, να εκλέξουν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις τους αντιπροσώπους και τους παρατηρητές για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Ν. Φάληρο.

3 Οκτώβρη 2016: Πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων προ το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκφράσουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες τους προς τον Πρωθυπουργό για τις συνεχιζόμενες μεγάλες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και το κατακρεούργημα του εφάπαξ και του μερίσματος του ΜΤΠΥ,  την έλλειψη στοιχειώδους υγειονομικής περίθαλψης, παρά τις υψηλές εισφορές, καθώς και την υπερφορολόγηση.
Απάντηση της κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματά μας, ήταν η απώθησή μας από διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν κρυμμένες πίσω από τις κλούβες , και η ρίψη χημικών για να μας απομακρύνουν. Προς στιγμήν μπορεί να απομακρύνθηκαν οι συνταξιούχοι που είχαν προβλήματα πνευμονολογικά, ωστόσο ο κύριος όγκος των συνταξιούχων έμεινε και βροντοφώναξε ότι τα χημικά δεν τους φοβίζουν και θα συνεχίσουν τους αγώνες τους σ’ όλη την Ελλάδα.

17 Οκτώβρη 2016: Πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, που οργάνωσαν ομοσπονδίες – εργατικά κέντρα – σωματεία.
Μεγάλη συμμετοχή στη συγκέντρωση της Αθήνας εργαζόμενων, συνταξιούχων και όλων των λαϊκών στρωμάτων που χτυπιούνται αλύπητα από την πολιτική των μονοπωλίων.
Τα μέλη του Συνδέσμου μας έδωσαν και πάλι το παρόν, σε συντονισμό με τα μέλη των ομοσπονδιών της ΣΕΑ, μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από το αίτημα κάλυψης των αναγκών μας.
Συνδικαλιστική αντιπροσωπεία κατέθεσε στη Βουλή, σε όλα τα κόμματα (εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) πρόταση νόμου των ίδιων των εργαζομένων.

2 Νοέμβρη 2016: Πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση  με μαζική συμμετοχή στα γραφεία του Συνδέσμου μας, όπου άνοιξε ουσιαστική συζήτηση πάνω στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ (25/10/2016) για συμμετοχή του Συνδέσμου μας με αντιπροσώπους και παρατηρητές στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ. Εκλέξαμε 2 αντιπροσώπους και 2 παρατηρητές.

3 Νοέμβρη 2016: Κάλεσμα της ΣΕΑ για την Παναττική συγκέντρωση στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης στις 10πμ και πορεία στο Υπουργείο  Εργασίας, όπου παίρνουμε την τύχη στα χέρια μας μαζικά, δυναμικά ανυποχώρητα και κλιμακώνουμε την πάλη.
Επιστρέψαμε και κάψαμε την επαίσχυντη επιστολή του Υπουργού Εργασίας, στον αποστολέα της. Δεν υποχωρούμε μέχρι να επανακτήσουμε όλα τα κεκτημένα μας  μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

14 Νοέμβρη 2016: Πρόσκληση του ΔΣ, με απόφαση της 11/11/2016, για την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που είναι και εκλογοαπολογιστική και θα πραγματοποιηθεί στις 12/12/2016 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Νίκης 4 στο Σύνταγμα, για ανάδειξη νέου ΔΣ και εξελεγκτικής καθώς και αντιπροσώπους για την ΠΟΠΣ.

15 Νοέμβρη 2016: Η επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη μαζί με εργατικά συνδικάτα, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και φοιτητών κι’ άλλους φορείς του λαϊκούς κινήματος κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Ομπάμα.
Η επίσκεψή του πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αποδεικνύει τη βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Η συγκέντρωση κατά της επίσκεψης Ομπάμα έγινε στην Πλ. Ομονοίας στις 18.30μμ, όπου βροντοφωνάξαμε «ούτε γη ούτε νερό  στους φονιάδες των λαών».

19-20 Νοέμβρη 2016: Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ, συμμετείχαμε στις διαδικασίες με δυο τακτικούς αντιπροσώπους και δυο παρατηρητές. Τα υλικά της Συνδιάσκεψης και οι αποφάσεις  θα γίνουν αντικείμενο ζύμωσης προς τους συνταξιούχους μετά την εκλογή του νέου ΔΣ.

24 Νοέμβρη 2016: Απεργία στο Δημόσιο. Μαζική συμμετοχή του Συνδέσμου μας στην απεργιακή συγκέντρωση στη Ομόνοια στις 10.30πμ. Όλοι μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους και τις συμφωνίες τους.
Ο συντονισμένος αγώνας  εργαζομένων και συνταξιούχων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, όλων όσων πλήττονται από την ίδια υπέρ των μονοπωλίων πολιτική, είναι μονόδρομος σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Η δραστηριότητα της τριετίας λήγει εδώ.

Έχουμε προκηρύξει εκλογές, εργαζόμαστε γι’ αυτές, στις 12/12/2016 στο ΤΕΕ, 9.30πμ, αλλά δουλεύουμε και για την απεργιακή συγκέντρωση στις 8/12/2016 στην Ομόνοια και για την μεγάλη Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 15/12/2016.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+