Εργατική Πρωτομαγιά




1Η ΜΑΗ 2019

ΟΛΟΙ  στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 10.30 το πρωί.

Η προσυγκέντρωση όλων των συνταξιούχων θα είναι στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στης 10 το πρωί.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στην εκμετάλλευση, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Λέμε ΟΧΙ  Στην Περικοπή των συντάξεων και δικαιωμάτων μας, Λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής μας.

ΑπαιτούμεΣυνδικάτα ταξικά ΟΧΙ Κυβερνητικά και Εργοδοτικά. Απαιτούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συνάδελφοι είμαστε όλοι παρόντες,  η Πρωτομαγιά είναι ΑΠΕΡΓΙΑ.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας τιμώντας τις εργάτριες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής, όλους όσους θυσιάστηκαν για μια ζωή με δικαιώματα στη δουλειά, στο μεροκάματο, στις κοινωνικές παροχές, Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Η Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ρίχνουν νερό στο μύλο της ανάπτυξης και στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης εξαθλιώνουν όλο και περισσότερο την Εργατική Τάξη, Εργαζόμενους και Συνταξιούχους. Τον ίδιο ρόλο παίζουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που με νόθους αντιπροσώπους στα συνδικάτα προωθούν την στρατηγική των επιχειρηματικών ομίλων.

Με νύχια και με δόντια και μπροστά στις εκλογές όλες οι αστικές δυνάμεις προσπαθούν να εξαπατήσουν τον λαό, να τον παγιδεύσουν, ώστε να εξασφαλίσουν ψήφο σε δήμους, περιφέρεια και ευρωβουλή στα κόμματα που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τη διαιώνιση  της εκμετάλλευσης.

Οι Συνταξιούχοι έχουν κάθε λόγο να γυρίσουν την πλάτη στις σειρήνες του μικρότερου κακού. Κριτήριο ψήφου να αποτελέσει η στάση των κομμάτων στα προβλήματά τους.
Συνάδερφοι με την συμμετοχή μας στους αγώνες ενισχύουμε την πάλη της εργατικής τάξης, δυναμώνουμε την συμμαχία όλων όσων χτυπιούνται από την ίδια μονοπωλιακή, ιμπεριαλιστική  πολιτική,

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική-αντισυνταξιουχική πολιτική, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολέμους.

ΑπαιτούμεΑποκατάσταση όλων των απωλειών. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Ικανοποίηση των αυξημένων σύγχρονων αναγκών μας.


ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+