Απαιτούμε ΟΛΑ όσα με κόπους και πολλές φορές με αιματηρούς αγώνες κατακτήσαμε.




Αρ. Πρωτ:  4114                                                                 Αθήνα 09/05/1819

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα

-       Για αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών
-       Για απόδοση ολόκληρης της 13ης και 14ης σύνταξης
-       Για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Στις επερχόμενες εκλογές για ευρωβουλή τοπικές και περιφερειακές,  κριτήριο ψήφου των συνταξιούχων δεν μπορεί να είναι οι προεκλογικές παροχές ψίχουλα του τύπου σου παίρνω 100, σου επιστρέφω ένα και πρέπει να λέω και ευχαριστώ!
Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση  των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, σε Δήμους, περιφέρειες  απέναντι στα αιτήματά μας.
Να μη μας διαφεύγει ότι τα περιορισμένα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αποτέλεσμα των ανυποχώρητων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Αποδεχόμαστε ακόμα και τα ψίχουλα, δεν τα χαρίζουμε, είναι δικά μας.
Παραμένουν πολλά ακόμα τα χρωστούμενα.
Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την λογική του μικρότερου κακού.

Απαιτούμε ΟΛΑ όσα με κόπους και πολλές φορές με αιματηρούς αγώνες κατακτήσαμε.

Η δήθεν 13η σύνταξη είναι στάχτη στα μάτια, είναι το άλλοθι, είναι, το τυράκι στη φάκα για υποκλοπή της ψήφου των συνταξιούχων για να εξασφαλισθεί η ίδια αντιλαϊκή-αντισυνταξιουχική πολιτική. Δηλαδή η διατήρηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η πολιτική που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους, προκλητικά είναι τα μέτρα στήριξης του Κεφαλαίου. Απλόχερα χαρίζει στην εργοδοσία φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, φτηνό εργατικό δυναμικό, βορά στα εργατικά κάτεργα με θανατηφόρα πολλές φορές ατυχήματα, με δουλειά ως το θάνατο, με αυξημένες εργατικές εισφορές και κάθε μέρα μειωμένες παροχές.

Ούτε βήμα δεν κάνουν πίσω από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για εξυπηρέτηση των μονοπωλίων.

Αυτή είναι κοινή συνισταμένη όλων των δυνάμεων  του Ευρωμονόδρομου, που δεν μπορεί να την κρύψει η κοκορομαχία, τα σκάνδαλα, ο λαϊκισμός, η συντήρηση, ο κοσμοπολιτισμός, ο φιλελευθερισμός, η σοσιαλδημοκρατία και ο οπορτουνισμός. Δεξιοί, Ακροδεξιοί, Κεντρώοι και διάφοροι «Αριστερούληδες» όλοι στην ίδια ρότα.
Έχουμε προεκλογικό εμπόριο ελπίδας. Εξετάσεις δίνουν όλες οι αστικές δυνάμεις για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής στήριξης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Σαφής ήταν ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων. Ενώ ισχυρίστηκε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η πολιτική «υπέρ των αδυνάτων» ταυτόχρονα δήλωσε ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει τυχόν δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Αυτό ακριβώς κάνει. Τα μέτρα-παροχές είναι στο πλαίσιο της δημοσιονομικής δυνατότητας ως αντίβαρο στην απλοχεριά του προς το κεφάλαιο. Καμιά δέσμευση δεν υπάρχει για αποκατάσταση των απωλειών, για κατάργηση των μνημονιακών νόμων, για κατάργηση του συνταξιοκτόνου νόμου  Κατρούγκαλου, για επιστροφή των αναδρομικών από τις παράνομες μειώσεις σε μισθούς και σε συντάξεις.
Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί.
Το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων είναι  δωράκι στους «ιθαγενείς» με καμιά παραβίαση των στόχων για τα πρωτογενή αιματοβαμμένα πλεονάσματα που θα συνεχιστούν στο διηνεκές.

Συνάδελφοι

Οι επερχόμενες εκλογές είναι η ευκαιρία για να βάλουμε την σφραγίδα μας.
Να καταδικάσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που διαχρονικά και ιδιαίτερα στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης ευθύνονται για την απώλεια των κεκτημένων μας.
Να αναδείξουμε στην Ευρωβουλή σε δήμους, περιφέρεια, δυνάμεις που υπερασπίζονται τα αιτήματά μας.
Να ανοίξουμε το δρόμο για αλλαγή πολιτικής που το πάνω χέρι θα έχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Και σ’ αυτή την πάλη να βάλουμε την δική μας σφραγίδα για ικανοποίηση των αναγκών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος  Η Γ. Γραμματέας
Σ. Ακζώτη      Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+