ΕΚΣΔΗ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΠΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Αθήνα 9/5/2022

Προς

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣ

Κοινοποίηση

ΔΣ Συνδέσμων και αντιπροσώπους

Συνάδελφοι,

Με το σημείωμά μας από  18-4-22, παίρνοντας αφορμή από την καταγγελία του μέλους του Συνδέσμου της Χαλκιδικής  X. Ασημινάρη, σας επισημάναμε ότι η αποδοχή αντιπροσώπων Συνδέσμων που ψηφίστηκαν από συνταξιούχους που δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, πολύ περισσότερο άνεργους, είναι αντικαταστατική σε σχέση με το ισχύον ως σήμερα καταστατικό της ΠΟΠΣ αλλά και με το σχέδιο καταστατικού που θα τεθεί για επικύρωση στο προσεχές Συνέδριο.

Η Διάταξη του άρθρου 3 και των δύο καταστατικών, καθορίζει ποιοί Σύλλογοι είναι μέλη τη Ομοσπονδίας μας.

Ως εκ τούτου, η μη αποδοχή του αντιπροσώπου της Χαλκιδικής αφορά στην Ομοσπονδία μας και μόνο και ΟΧΙ στο ΔΣ της Χαλκιδικής.

Η παράταξη δεν επεμβαίνει στον τρόπο που χειρίζονται μέλη του ΔΣ της Χαλκιδικής το Σύνδεσμο  τους, ούτε βέβαια στο Καταστατικό τους που δικαιωματικά το Καταστατικό τους  έχει την αυτονομία του.

Καθιστούμε όμως υπεύθυνο το ΔΣ της Ομοσπονδίας για την παραβατικότητα που υποστηρίζει σε σχέση με το καταστατικό της ΠΟΠΣ

Προς το παρόν περιοριζόμαστε στον αντιπρόσωπο της Χαλκιδικής. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός αφού το αποτέλεσμα προέκυψε από ψηφοφορία μη Δημοσίων Υπαλλήλων. (Ονομαστικά είναι καταγεγραμμένα από ποιό χώρο προέρχονται. Στην περιφέρεια γνωριζόμαστε όλοι σαν «κάλπικες δεκάρες»).

Σημείωση

Η παράταξη άμεσα, μόλις υπέπεσε στην αντίληψή της το θέμα, προειδοποίησε το ΔΣ της ΠΟΠΣ ότι έπρεπε, ως όφειλε, να ενημερώσει το ΔΣ της Χαλκιδικής ότι ο αντιπρόσωπος δεν θα γίνει αποδεκτός ώστε να έχει το περιθώριο να προβεί το ΔΣ σε επαναλειπτικές εκλογές για αντιπροσώπους, με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Εσείς όχι μόνο δεν λάβατε υπόψη την προειδοποίηση, αλλά, με διάφορες μεθοδεύσεις, κρύψατε την αλληλογραφία και μόνο κάτω από την πίεσή μας τελικά το βάλατε για ψήφιση στο ΔΣ.

Δηλαδή βάλατε για ψήφιση στο ΔΣ να παραβούμε διάταξη του Καταστατικού ? Τόσο έχετε ξεφύγει?

Το θέμα που ανοίγει είναι επικίνδυνο γιατί γίνεται σαφές ότι όχι μόνο ο αντιπρόσωπος αλλά κι ο Σύνδεσμος του οποίου τα μέλη δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι μέλη της Ομοσπονδίας βάσει του ιδρυτικού καταστατικού της ΠΟΠΣ που ισχύει μέχρι σήμερα.

Προτείνουμε προς το παρόν να περιοριστούμε στην μη αποδοχή του συγκεκριμένου αντιπροσώπου.

Δεν μπορείτε όμως να μετέρχεστε τέτοιων μεθοδεύσεων ευκαιριακά.

Εάν θέλετε στο μέλλον και αντιπροσώπους που προέρχονται από άλλους εργασιακούς χώρους (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ανέργους, φίλους ή και πεθαμένους) κατεβάστε πρόταση στο Συνέδριο για αλλαγή του χαρακτήρα της Ομοσπονδίας μας και από «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων» την μετονομάζουμε σε «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ολων των Συνταξιούχων Ολων των Κλάδων και Λοιπών Ανοργάνωτων» με μέλη ακόμα και άστεγους γιατί ΟΧΙ και Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες και κυρίως ανασφάλιστους.

Εμείς δεν έχουμε κανενός είδους ρατσισμό και ελιτισμό. Θα υπερψηφίσουμε την πρότασή σας.

Κύρια, μας ενδιαφέρει η μαζικοποίηση και η οργάνωση όλων όσων πλήττονται από την πολιτική που τα κόμματά σας, και εσείς, οι δήθεν ακομμάτιστοι υποστηρίζετε.

Πολλούς διαθέτει η Εργατική Τάξη. Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από νεκρούς που θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς τα κεκτημένα μας.

Οσο και να προσπαθείτε, όσα εμπόδια και να βάζετε,  το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Το δυνάμωμα της Ταξικής Πάλης δεν θα το σταματήσετε. Βράζει  από αγανάκτηση ο λαός όπως και οι συνταξιούχοι. Το δυνάμωμα της Ταξικής Πάλης δυστυχώς δεν θα έρθει από μικροαστούς και το Δημόσιο. Το ΙΚΑ διαθέτει Εργάτες 

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.

Συνάδελφοι,

Παίζετε με τη φωτιά, Ενας αντιπρόσωπος δεν θα κάνει τη διαφορά.

Προειδοποιούμε! Οι επόμενες εκλογές στο Σύνδεσμο της Αθήνας είναι κοντά.

Η αντι-καταστατική μεθόδευση θα αποτελέσει  τ ε τ ε λ ε σ μ έ ν ο.

Σκεφτείτε το !!!

Για την ΕΚΣΔΗ

Σ. Ακζώτη

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+