ΠΡΟΤΑΣΗ του Συνδέσμου Αθήνας προς το Προεδρείο του Συνεδρίου της ΠΟΠΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ του Συνδέσμου Αθήνας προς το Προεδρείο του Συνεδρίου της ΠΟΠΣ που πραγματοποιείται στις 30/05/2013, για να μπει σε ψηφοφορία το παρακάτω ψήφισμα.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) καταδικάζει το πρόσφατο (όχι το μοναδικό) δείγμα ακραίου αυταρχισμού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που επιστράτευσε τον κλάδο των εκπαιδευτικών, πριν καν να προκηρύξουν την απεργία τους! Στα υπουργικά συρτάρια τους έχουν έτοιμα σχέδια παρεμπόδισης των απεργιών, ουσιαστικής κατάργησής τους. Το συνδικαλιστικό κίνημα τους προειδοποιεί. Να μην το τολμήσουν. Μέχρι εδώ. Δεν θα ανεχθούμε τέτοια μέτρα.
Η ΠΟΠΣ καταδικάζει την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης στους τομείς των συντάξεων και της Υγείας-Πρόνοιας, γενικότερα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο νέων μεγάλων περικοπών, ενός νέου σφαγιασμού των συντάξεών μας (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ), αλλά και τις συντάξεις άλλων κλάδων.
Να μην υπάρχουν αυταπάτες. Καμιά κατηγορία κανένας κλάδος δεν θα εξαιρεθεί, δεν θα διασωθεί μόνος του από τα μέτρα που σχεδιάσθηκαν και σταδιακά υλοποιούνται,. Να σημάνει ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
Από πού πηγάζει όμως αυτός ο κίνδυνος;
 ΠΡΩΤΟ. Υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη «Λευκή Βίβλο» στη «Πράσινη Βίβλο», στη στρατηγική «Ευρώπη 2020», που είναι δεσμευτικές σαν κατευθύνσεις για όλα τα κράτη μέλη της. Οπότε όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου υιοθετούν αυτές τις αποφάσεις και με τον (α) ή (β) τρόπο τις στηρίζουν και τις προωθούν.
Μεταξύ των άλλων τέτοιες αποφάσεις είναι: Να πληρώνονται οι ασφαλισμένοι ανάλογα  του χρηματικού διαθέσιμου των Ταμείων και του αριθμού των δικαιούχων, δηλαδή αν μειώνονται τα χρήματα των ταμείων (που κάνουν το παν για να μειώνονται) θα παίρνεις λιγότερη σύνταξη. Αύξηση  των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Υπολογισμό της σύνταξης με βάση τις αποδοχές του συνόλου του εργασιακού βίου.
Στόχος της ΕΕ, φυσικά και της τρικομματικής κυβέρνησης να απαλλαγούν οι επιχειρηματίες και το κράτος, ή να ελαχιστοποιήσουν την όποια συμμετοχή είχαν στη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, να παραδοθεί η Ασφάλιση, αλλά και η Υγεία-Πρόνοια στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
ΔΕΥΤΕΡΟ. Η οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων, που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο τραγική, μετά την καταλήστευση των αποθεματικών τους από την δεκαετία του 50 με διάφορους τρόπους (άτοκα δάνεια, κουρέματα, χρηματιστηριακός τζόγος των αποθεματικών τους, μείωση της κρατικής χρηματοδότησής τους, και τόσα άλλα).
Τα  χρήματα αυτά πάνε για επιδοτήσεις και ενισχύσεις τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων, για να ενισχυθεί και με τον τρόπο αυτό η «ανταγωνιστικότητα», όπως λένε, της οικονομίας μας. Ουσιαστικά να χαρίσουν τα δικά μας λεφτά στο μεγάλο κεφάλαιο, να βγει αυτό από τη κρίση αλώβητο και να τη πληρώσουμε εμείς.  τα λαϊκά στρώματα. 
Ανάγκη συντονισμένου αγώνα όλων των κλάδων συνταξιούχων μαζί με τους εργαζόμενους
Από τις πενιχρές μας συντάξεις οι περισσότεροι από μας διαθέτουμε ένα μέρος για να στηρίζουμε και να μπορούν να επιβιώνουν τα άνεργα παιδιά μας,  τα εγγόνια μας. Κάθε νέα περικοπή θα μας οδηγήσει σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Όχι στις αυταπάτες ότι θα πληγούν μόνο οι άλλοι κλάδοι. ΟΛΟΙ μαζί να βγούμε στην αντεπίθεση. 
Η ΠΟΠΣ καταδικάζει την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και στον τομέα της Υγείας-Πρόνοιας.
Η πολιτική αυτή στόχο έχει τις όποιες δημόσιες παροχές έχουν μείνει μέχρι σήμερα για Υγεία-Πρόνοια, να τις περικόψει και άλλο, να ανοίξει περισσότερο η πόρτα για να γιγαντωθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας
Ο ΕΟΠΥΥ με τα 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους, έχει συσσωρευμένο έλλειμμα 4 δις €. Έχει τρομερές ελλείψεις  σε γιατρούς, φάρμακα, κτλ. η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις  έχει φτάσει στο 15% μέχρι 30%, εκτός της ταλαιπωρίας που υφίστανται.
Φάρμακα και εξετάσεις συνεχώς εξαιρούνται από τη συνταγογράφιση, οι ασθενείς οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Σε όλα αυτά προστίθεται και η επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα μέσω των χαρατσιών και της φοροληστίας. Οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, δεν είναι διευκολύνσεις όπως προπαγανδίζεται, αλλά «πράσινο φως» για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων μέσα από τους τραπεζιτικούς λογαριασμούς μας, αργότερα και για κατασχέσεις των σπιτιών μας, αν χρωστάμε ακόμα και μικροποσά στην εφορία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Κάτω τα χέρια από τις Συντάξεις. Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους. Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους. Αποκατάσταση των όσων χάσαμε. Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα. Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

Η κυβέρνηση και όσοι την στηρίζουν πρέπει να βρουν απέναντί τους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με την παναττική πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις 6 Ιουνίου να πάρει η κυβέρνηση την απάντηση που πρέπει.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+