8η του Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.



                                                                             Αθήνα 3 Μάρτη 2016

8η του Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

          Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ, Κυβερνήσεις και κεφάλαιο.
          Ο Σύνδεσμός μας σας καλεί όλες και όλους να πάρετε μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό της ημέρας της εργαζόμενης Γυναίκας, που διοργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία( ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ) με συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη ημέρα Τρίτη στις 18.30 στα προπύλαια.
          Τιμάμε τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας της Ν. Υόρκης, που τόλμησαν το 1857 να διεκδικήσουν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, Σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, το 8ωρο και άλλα, πρέπει η Εργατική Τάξη και τα Λαϊκά Στρώματα να μην το επιτρέψουν.

          Μαχητικά διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας παίρνουν  πίσω με αφορμή την κρίση και στο όνομα του χρέους, ένα χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά των επιχειρηματικών ομίλων και του Κράτους τους.
          Διαδηλώνουμε, όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, και των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, που ξεριζώνει τους ανθρώπους από τον τόπο τους, που περιπλανώνται μέρα-νύχτα ή πνίγονται στο Αιγαίο, στα χέρια των δουλεμπόρων. Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής στο μακελειό που συνεχίζεται.
          Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, αφού μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες ΕΕ και ΝΑΤΟ.
          Ο ένοχος έχει όνομα, είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που στο όνομα των ανταγωνισμών μοιράζει τα εδάφη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.  
          Είναι η ίδια πολιτική που και στις χώρες της ΕΕ μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις ΣΣΕ, χτυπά το Ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, που μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώνει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου  διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
          Σήμερα πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή χωρίς πολέμους. Είναι ώρα που μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας πρέπει να διεκδικήσουμε σταθερά και αταλάντευτα:
                   
-         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όχι στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
-         Μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς φυλετικούς και ηλικιακούς διαχωρισμούς.
-         Ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή στα όργανα και στη δράση του κινήματος.
-         Σύνταξη που δεν θα συνδέεται με το προσδόκιμο όριο ζωής. Στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για όσους εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα). 
-         Δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας – Πρόνοιας,  Παιδείας.
-         Δωρεάν υπηρεσίες σε Δημόσια Κέντρα Υγείας, κοντά σε χώρους δουλειάς, κατοικίας και εκπαίδευσης. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της Υγείας κ.λ.π..
-         Ειδικό προσανατολισμό στην πρόληψη και την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.
-         Μέτρα ολόπλευρης προστασίας της μητρότητας (δομές, υπηρεσίες, άδειες, επιδόματα κ.λ.π).  

ΚΑΛΟΥΜΕ

          Όλοι και όλες να σταθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-         Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
-         Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
-         Να απεμπλακούμε από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή.
-         Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
-         Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής ( Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) στις χώρες που επιθυμούν να πάνε. Καμία αποδοχή στα κέντρα διαλογής των ευρωπαϊκών μονοπωλίων (hot-spots).

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μάρτη στις 18.30 στα προπύλαια.  

Σήμερα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση. Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας να αποκτήσει χαρακτήρα γενικού ξεσηκωμού ενάντια στον πόλεμο.
Να ακουστεί δυνατή η φωνή για να μην φτάσει ποτέ στην βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί την κοινωνική ασφάλιση.

Η Πρόεδρος                                                                Η Γραμματέας


Η Σούλα Ακζώτη                                               Λουκία Κουτσιλέου


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+