Περικοπές στις Εξετάσεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ - ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Δεν έχουν τέλος τα αντισυνταξιουχικά μέτρα !!!!!!!!!!

          Συνάδελφοι,

          Μέσω των πλαφόν στη συνταγογράφηση των εργαστηριακών εξετάσεων, επιβάλλονται περικοπές στις εξετάσεις που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, ανά ειδικότητα γιατρού.
          Από τις 14 Μάρτη σε εφαρμογή απόφασης του Αυγούστου του 2014, όπως τροποποιήθηκε τον Γενάρη του 2015, ξεκίνησε η συνταγογράφηση με όρια αριθμητικά και εκτέλεση εργασιακών εξετάσεων, ανάλογα με την ειδικότητα του γιατρού.
          Σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου ορίου, το διαγνωστικό εργαστηριακό κέντρο, δεν θα εκτελεί μέσω ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις αφού υπερβαίνουν το όριο συνταγογράφησης.    
          Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους εξ ολοκλήρου τις εξετάσεις που δεν θα μπορεί πλέον να γράψει ο γιατρός, έστω και αν είναι επιτακτική ανάγκη για την υγεία τους.        Πιθανή είναι και η επιβολή κυρώσεων στον γιατρό.
          Μετά από αυτά μονόδρομος είναι η κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα εργαζομένων και συνταξιούχων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, όλων των λαϊκών δυνάμεων που πλήττονται από την ίδια την υπέρ του κεφαλαίου πολιτική, με αίτημα :
αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία, ως κοινωνικό δικαίωμα και αγαθό και όχι ως εμπόρευμα προς πλουτισμό.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                                        Η Γεν. Γραμματέας


Σούλα Ακζώτη                                                                  Λουκία Κουτσιλέου 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+