Προς όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου Αττικής



  






 Αθήνα 11 Μαΐου 2016


          Προς όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου Αττικής

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισε στη Βουλή με 153 ψήφους τον ανιασφαλιστικό-φοροληστρικό νόμο με τον οποίο ενταφίασε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, φόρτωσε νέα δυσβάσταχτα βάρη διαρκείας στη λαϊκή οικογένεια, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους,  εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα απρόσκοπτη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ίδια ώρα έξω από την Βουλή σε συγκεντρώσεις του απεργιακού 3ημέρου χιλιάδες λαού δήλωνε την αντίθεση του στα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική με σύνθημα «αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».

Ο Σύνδεσμος μας, εκπροσωπώντας στο κίνημα  τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησε για την οργάνωση του αγώνα, για την μαζικοποίηση των συνταξιούχων, την συμμετοχή τους στους ταξικούς αγώνες, σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, ενισχύοντας την συμμαχία των δυνάμεων που πλήττονται από την ίδια μονοπωλιακή πολιτική.
Ετσι οι συνταξιούχοι μέλη μας παρ’ όλα τα προβλήματα τους στις συγκεντρώσεις της 48ώρης απεργίας και της πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης, πήραν μαζικά μέρος και δήλωσαν κατηγορηματικά ανυπακοή σε νόμους που είναι απέναντι στα συμφέροντα τους που καταδικάζουν στην φτώχια, ανεργία και εξαθλίωση τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Δήλωσαν ακόμη την αποφασιστικότητα τους για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων για να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι νόμοι λαιμητόμοι στοχεύοντας σταθερά στην αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Οι συνταξιούχοι και πείρα έχουν όπως και μνήμη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μαζί με την πάλη για καλύτερο μισθό και σύνταξη πρέπει να αγωνίζονται σταθερά και για την αλλαγή της εκμεταλλευτικής πολιτικής είναι ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για την δική τους εξουσία ώστε ο πλούτος που παράγουν να γίνει περιούσια των παιδιών τους, να γίνει λαϊκή περιουσία.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Είμαστε σε ετοιμότητα.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του οργανωμένου αγώνα και στο δίκαιο των αιτημάτων μας, είμαστε καθημερινά στους χώρους που συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι για διάλογο, ενημέρωση και  μαζικοποίηση με δυνάμωμα του Συνδέσμου και με συμμετοχή στη δράση και στους αγώνες.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Η τελική νίκη θα είναι δική μας.    

Η Πρόεδρος                                                        Η Γεν. Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη                                                   Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+