ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΩΡΑ Κ.Λ.Π.

                                                                                       28-9-2016
                                  
                                      ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την κινητικότητα που έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό από διάφορα δικηγορικά γραφεία ,ή από πρώην συνδικαλιστές που λειτουργούν ως δικηγορικά γραφεία ,σχετικά με τη διεκδίκηση απωλειών στις συντάξεις δώρα κ.λ.π. και τα οποία ζητούν από τους συνταξιούχους από λίγα ως αρκετά χρηματικά ποσά για να προσφύγουν στα δικαστήρια, σας θέτουμε υπόψη ότι :
Για την αποκατάσταση των απωλειών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), έχει αρχικά  προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα τα οποία έχουν αποφανθεί ότι όλες οι περικοπές στις συντάξεις (κύριες, επικουρικές, μερίσματα, εφάπαξ), είναι αντισυνταγματικές. Σημειώνεται ότι τα όργανα αυτά είναι συμβουλευτικά και όχι αποφασιστικά.      
Στη συνέχεια το ΔΣ της ΠΟΠΣ προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια (ΣΤΕ και Ελ. Συνέδριο), χωρίς αποτέλεσμα. Η απάντηση ήταν ότι το αίτημα δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί, διότι  το απαγορεύει το δημόσιο συμφέρον, αφού στη χώρα  υπάρχει δημοσιονομική κρίση . Υπήρξαν περιπτώσεις όπως των δικαστικών και ένστολων που δικαιώθηκαν από το ΣΤΕ.
Πολλές από τις δικαστικές αποφάσεις μπήκαν στις καλένδες. Ακόμη και οι ένστολοι που πέτυχαν «ευνοϊκές » δήθεν αποφάσεις από το ΣΤΕ, δεν  εισέπραξαν ούτε και τις  ελάχιστες αυξήσεις που δικαιούνται !!!.
            Η ΠΟΠΣ ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των συνταξιούχων, τύπωσε αιτήσεις, οι οποίες διατίθενται από τα  γραφεία των συνδέσμων. Τις αιτήσεις οι συνταξιούχοι τις υποβάλλουν ατομικά στο Γ.Λ.Κ.. Μετά από πολύμηνη αναμονή  και με τις  αρνητικές απαντήσεις με νομικίστικες  δικαιολογίες στο χέρι ,οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλλουν στο Γ.Λ.Κ. ενστάσεις, αποστέλλοντας αντίγραφο στην ΠΟΠΣ για να αντιμετωπίσει το θέμα πολιτικά, και ανέξοδα .

Το ΔΣ του Συνδέσμου εξ όλων  αυτών και λαμβάνοντας υπόψη:
1. τη δεινή οικονομική κατάσταση των μελών του και την αναποτελεσματικότητα των αγωγών στα δικαστήρια (ομαδικών και ατομικών),
2. την προσπάθεια παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού, από τα πάσης φύσεως γραφεία, παρακινώντας τους συνταξιούχους να κάνουν αγωγές, με στόχο να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη τους και να αρπάξουν, ότι έχει απομείνει  από τη σύνταξή τους        
             Καλεί τα μέλη του να μην τρέφουν αυταπάτες και να κλείσουν
 τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους τάζουν. ότι με τις προσφυγές στη δικαιοσύνη θα αποκατασταθούν οι απώλειες., και να πιστέψουν ότι και αυτό το ζήτημα θα λυθεί σε επίπεδο κινήματος
              Να συσπειρωθούν στους Συνδέσμους, να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, ως παραγωγούς του πλούτου .
              Το δυνάμωμα της  συμμαχίας όλων όσων πλήττονται από την βάρβαρη μονοπωλιακή πολιτική μπορεί να δώσει απάντηση, να βάλει φρένο στην επίθεση , και να ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνία  και τη ζωή που δικαιούμαστε.

Όλοι στο Παναττικό  Συλλαλητήριο  τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη στις 10,00 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ( Κοτζιά).


             Οι Συνταξιούχοι δεν θα γίνουμε  θύματα στους κάθε είδους                                              
                                           κερδοσκόπους .                                  

                        ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ




Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+