Εγκύκλιος Υπουργείου Εργασίας για δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών στον δημόσιο

Δυνατότητα αναγνώρισης έως και 12 «πλασματικών» ετών στον δημόσιο τομέα και έως 7 στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προβλέπεται η δυνατότητα αναγνώρισης έως και 12 πλασματικών ετών στον δημόσιο τομέα, ενώ στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια.
Η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή της εισφοράς που ισχύει κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς για κάθε μήνα πλασματικού χρόνου. Η ως άνω εισφορά υπολογίζεται επί των αποδοχών του ασφαλισμένου κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης εξαγοράς.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4387/2016, σχετικά με την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, μέσω της εξαγοράς πλασματικών χρόνων.
Το άρθρο 34 του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις», όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις του ν. 4425/2016 και του ν. 4461/2017, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν στο χρόνο ασφάλισης που θα συνυπολογίζεται από 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ με σκοπό την αντιμετώπιση ζητημάτων που θα προκύψουν από τη μετάβαση από τους επιμέρους φορείς ασφάλισης στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+