Ανακοίνωση της ΕΚΣΔΗ για το 70ο συνέδριο της ΠΟΠΣ




ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ 

(ΕΚΣΔΗ)
                                      
10/3/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο 70ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) που ολοκλήρωσε τις εργασίες του την Τετάρτη 8/3/2017, η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου (ΕΚΣΔΗ), για πρώτη φορά εξέλεξε τρία (3) μέλη για το Δ.Σ και ένα (1) μέλος για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

Η ΕΚΣΔΗ συμμετείχε στο συνέδριο με 39 στους 162 συνέδρους και έλαβε 42 ψήφους στα 160 έγκυρα ψηφοδέλτια. Στα προηγούμενα συνέδρια της ΠΟΠΣ συμμετείχε με 5 συνέδρους, λόγω «πλαφόν» που επέβαλε το αντιδραστικό καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Οι εκλογές έγιναν κάτω από την πίεση της ΕΚΣΔΗ, για πρώτη φορά με απλή αναλογική, εφαρμόζοντας το νόμο 1264/82 και για τους συνταξιούχους.

Στο συνέδριο αναδείχτηκαν οι δυο γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, η μια της συναίνεσης και του συμβιβασμού και η άλλη της ρήξης και ανατροπής.


Η δυναμική παρέμβαση, οι προτάσεις και η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο των συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, επέβαλε την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και συμβάλει στον εκδημοκρατισμό  του καταστατικού της ΠΟΠΣ με την άμεση δρομολόγηση καταστατικού συνεδρίου. 



Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+