Προς όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής



Αριθ. Πρωτ.:3308                                                          Αθήνα 17 Μαρτίου 2017


Προς: Όλους τους συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής
          Από την Κεντρική, Τοπική, Περιφερειακή Διοίκηση
          Από την Παιδεία όλων των βαθμίδων
          Από την Υγεία

          Η επίθεση εναντίον μας κλιμακώνεται. Η προσωπική διαφορά σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα ισοπεδώσει και τους παλιούς συνταξιούχους.
          Βαρύ το τίμημα για μας και τα παιδιά μας, από την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που το τέλος των διαπραγματεύσεων θα επιφέρει.

          Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), άλλο ένα εργαλείο άσκησης αντιασφαλιστικής –αντιλαϊκής πολιτικής, καταργεί στην ουσία την κοινωνική ασφάλιση.
          Η ενοποίηση δεν έγινε για «νοικοκύρεμα», όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, αλλά για τη μείωση της συμμετοχής έως και την απαλλαγή του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση και θέσπιση ακόμη πιο βάρβαρων μέτρων.
          Οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να συσπειρώνονται στα σωματεία τους.

          Ο συντεχνιασμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός που προσπαθούν να δημιουργήσουν μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κλάδων Δημοσίου, ΟΤΑ, εκπαιδευτικών, εφοριακών Γ.Λ.Κ κ.λ.π ή αγροτών και ΔΕΚΟ αλλά και με την ίδρυση και λειτουργία ξεχωριστών συνδικαλιστικών οργανώσεων,   ευνοεί τα κυβερνητικά σχέδια για αποδυνάμωση του ταξικού κινήματος.
          Η συζήτηση που έχει ανοίξει για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και τον περιορισμό έως την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

          Το ΔΣ του Συνδέσμου μας, καλεί τους συνταξιούχους του Δημοσίου Αττικής, όσους από χρόνια έχουν βγει στη σύνταξη αλλά και όσους βγαίνουν σήμερα, να έλθουν σε επαφή με το Σωματείο μας, να γίνουν μέλη του, να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες και τις κινητοποιήσεις μας.
          Οι εξελίξεις σε βάρος μας είναι ραγδαίες.

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

          Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να λείψουν από τους αγώνες που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ), των Συνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ), που μέρα με τη μέρα διευρύνεται ισχυροποιείται και καθιερώνεται πλατειά στη συνείδηση των συνταξιούχων ως ο κύριος αγωνιστικός πόλος του συνταξιουχικού κινήματος.
          Από το πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό 70ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (ΠΟΠΣ), ο Σύνδεσμός μας βγήκε κερδισμένος. Πρώτη φορά εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΠΟΠΣ με τρεις έδρες. Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την ενδυνάμωση της αγωνιστικής διεκδικητικής γραμμής στην ΠΟΠΣ.
          Ο Σύνδεσμός μας δραστηριοποιείται με το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος της ΣΕΑ και καθιερώνεται επίσης ως ο ταξικός πόλος των συνταξιούχων στο Δημόσιο για όλη την Ελλάδα.

          Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

          Γίνε μέλος του Συνδέσμου τώρα. Μπορούμε με τη συμμετοχή μας  να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον ταξικό πόλο και την ΠΟΠΣ.
          Τα συμφέροντά μας είναι κοινά είτε είμαστε συνταξιούχοι από την κεντρική Διοίκηση είτε από το χώρο της Υγείας, της Παιδείας της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης. Η αντιλαϊκή επίθεση είναι γενικευμένη δεν κάνει διακρίσεις.
          Δυναμώνουμε το κίνημα είμαστε σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις για να δώσουμε απάντηση στη συγκυβέρνηση και όσων την στηρίζουν στην ΕΕ και στα μονοπώλια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

           Δεν κάνουμε πίσω από τα αιτήματά μας για:
·        Αποκατάσταση όλων των απωλειών
·        Κατάργηση των αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων

·        Για νέες κατακτήσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+