ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ





ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207
Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

ΑΘΗΝΑ 27.6.2020



ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ

Θυμίζουμε σε όσους απεργάζονται περιορισμό των διαδηλώσεων με ψήφιση χουντικής έμπνευσης νόμων, ότι τέτοιοι νόμοι ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ.

Οι Αστικές Δυνάμεις διαγκωνίζονται ποια θα ικανοποιήσει πιο αποτελεσματικά τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας επιβάλλοντας όλο και πιο αντιλαΐκά μέτρα.

Κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, η προηγούμενη «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απαγόρευση των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων η Σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ

Στόχος όλων ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης. Πρέπει να μπουν εμπόδια στην αναμενόμενη λαική αντίδραση.

Η επιβολή των αντιλαΐκών μέτρων που με αφορμή τον κορονοΐο επιταχύνεται και πολλαπλασιάζεται , απαιτεί τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.
Με όποιο τρόπο, με το καρότο ή με το μαστίγιο, με μέτρα καταστολής και με νομοθετήματα , η Κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τα αντιλαΐκά μέτρα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Λογαριάζει όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Συνάδελφοι,
Όταν δηλώνουν τα παιδιά μας ότι θα ματαιώσουν στην πράξη, κάθε προσπάθεια  ποινικοποίησης της αντίστασης, των διαδηλώσεων και της αγωνιστικής διεκδίκησης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, και μάλιστα με λυτά τα χέρια της αστυνομίας, σε ρόλο «ανώτατης αρχής» ρυθμιστή των πάντων, οι συνταξιούχοι, θα είμαστε παρόντες. Θα δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο που έρχεται κατακαλόκαιρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον ταξικό εχθρό να αποφασίζει για τον τρόπο, τον τόπο και τον χρόνο που θα διαδηλώνουμε, θα διεκδικούμε τα αιτήματά μας και θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.

Τα επιχειρήματα που ονομάζουν τον περιορισμό των διαδηλώσεων εκσυγχρονισμό και διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πολιτών και των τουριστών δεν μπορούν να κρύψουν στον στόχο τους. Να βάλουν εμπόδια  στην ταξική πάλη.

Οι συνταξιούχοι και πείρα και θέληση διαθέτουμε. Έχουμε φάει στο πετσί μας διώξεις και εκφοβισμούς, Γνωρίζουμε τι σημαίνει ο χωροφύλακας στα σωματεία. Είμαστε μεταπολεμική γενιά.

Θα φροντίσουμε και αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά.

Το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε και να διεκδικούμε δεν το διαπραγματεύομαστε.

Με αγώνες , πολλές φορές με αίμα και θυσίες κατακτήθηκε.

ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ, το δηλώνουμε, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος         Η Γ. Γραμματέας
Σ. Ακζώτη              Λ. Κουτσιλέου





Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+