ΝΕΑ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207
Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com


Αρ. Πρωτ. 4371                                                                                     ΑΘΗΝΑ 29.6.2020

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Νέα αφαίμαξη πραγματοποιείται από τα εναπομείναντα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ και του ΑΚΑΓΕ, του λεγόμενου «κουμπαρά» (Ταμείου Αλληλεγγύης των γενεών).
Όπως είναι γνωστό, με την σύνταξη του Ιουνίου,  επανήλθε η επικουρική σύνταξη στα επίπεδα που ήταν στις 31-12-2014 σε 245.000 συνταξιούχους σε σύνολο περίπου 2.500.000 και δεν αφορά στους συνταξιούχους δημοσίου πλην ελαχίστων.
Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων του Ν.4387/16 του Κατρούγκαλου δεν έγιναν άλλες περικοπές των επικουρικών συντάξεων στο Δημόσιο εκτός αυτών των μνημονιακών νόμων που έφταναν και μέχρι 60%.
Για τις περικοπές αυτές δεν γίνεται λόγος από την σημερινή κυβέρνηση.
Οι ίδιοι συνταξιούχοι, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας στις 9 Ιουλίου θα πάρουν αναδρομικά οκτώ μηνών δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2019 που συνεδρίασε και αποφάσισε το ΣτΕ ως και τον Μάιο του 2020.
Τα αναδρομικά αυτά όπως και τα αναδρομικά που θα προκύψουν για τις κύριες συντάξεις θα έπρεπε να αποδοθούν από τον κρατικό προΰπολογισμό σύμφωνα  με δήλωση του Αρμόδιου Υπουργού.
Δεν μας κάνει εντύπωση η αθέτηση της προηγούμενης δήλωσης ούτε η νέα δήλωση ότι τα αναδρομικά θα αποδοθούν από τα αποθεματικά των  ασφαλιστικών ταμείων (ΕΤΕΑΕΠ και ΑΚΑΓΕ). Χρόνια τώρα το αστικό κράτος χρησιμοποιεί τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να ενισχύει τους επιχειρηματικούς ομίλους ή για να ασκεί κοινωνική πολιτική με τα χρήματα των ασφαλισμένων όπως με την περίπτωση τώρα των αναδρομικών.
Τι σημαίνει αυτό για την επικουρική σύνταξη και τα ταμεία
  • Αποψίλωση των Ταμείων
  • Περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων με οριστική περικοπή μελλοντικά της επικουρική σύνταξης με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία.
Θυμίζουμε ότι ένα από τα κύρια αιτήματα του συνταξιουχικού κινήματος είναι η επιστροφή όλων των κλεμμένων, κουρεμένων αποθεματικών των ταμείων και η ανακεφαλαίωσή τους,
Έγινε  επικαιροποίηση του αιτήματος με την απαίτηση να καλυφθούν όλα τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που προστέθηκαν από τα προβλήματα της πανδημίας.
Κάναμε γνωστά τα αιτήματά μας στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις 10 Ιουνίου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Σχετικό υπόμνημα στείλαμε και στους αρμόδιους υπουργούς.
Δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.
Δεν θα επιτρέψουμε νέα καταλήστευση των Ταμείων.
Να πάψουν τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ να λειτουργούν ως όργανα της Κυβέρνησης με Αντισυνταξιουχική Προπαγάνδα, για άσκηση δήθεν κοινωνικής πολιτικής που γίνεται για άλλη μια φορά εις βάρος των συνταξιούχων
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ.

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος  Η Γ. Γραμματέας
Σ. Ακζώτη  Λ. Κουτσιλέου







Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+