ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

                   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndyaHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"@HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"gmailHYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com".HYPERLINK "mailto:posyndya@gmail.com"com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

                                                                                             Αθήνα   3/5/2021

ΠΡΟΣ

Τους Συνταξιούχους Δημοσίου Αττικής

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Συνάδελφοι,

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου πριν 135 χρόνια, οι 200 εκτελεσθέντες το 1944 στην Καισαριανή, ο Μάης του 1956 στην Θεσσαλονίκη μας δείχνουν τον δρόμο για το σήμερα και για το αύριο.

Μονόδρομος για την εργατική τάξη ο αγώνας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για την οριστική κατάργηση του συστήματος της μισθωτής δουλείας.

Σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη, οργανωμένα, μαζικά, δυναμικά να απαντήσουμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την αστική τάξη.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουν τα παιδιά μας για να πλουτίζουν τα αφεντικά.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις «ανατροπές του αιώνα» σηματοδοτεί παραπέρα χτύπημα δικαιωμάτων που με αίμα και θυσίες κατακτήθηκαν. Σηματοδοτεί την κατάργηση του 8ώρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εργασιακό μεσαίωνα. Αυξάνει τις ώρες απλήρωτης δουλειάς. Περικόπτει συνδικαλιστικές, δημοκρατικές και κοινωνικές ελευθερίες.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Εγερτήριο σημαίνει για την εργατική τάξη και τους συνταξιούχους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, Πρόνοια, Συντάξεις).

1η ΜΑΗ -  ΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΣ

Οι συνταξιούχοι δεν θα καθήσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας πολλά θύματα θρηνούν οι συνταξιούχοι από τον φονικό ιό και το υποβαθμισμένο σύστημα υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 10χρονης οικονομικής κρίσης οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων.

Πλήρωσαν ως εργαζόμενοι τα κέρδη της πλουτοκρατίας, πληρώνουν ως συνταξιούχοι και την κρίση τους.

Πληρώνουν με την περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και 14ης σύνταξης, με την επαίσχυντη εισφορά αλληλεγγύης που διατίθεται για την «ανάπτυξη της οικονομίας», πληρώνουν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ πεθαίνουν από ελλείψεις ΜΕΘ στα νοσοκομεία και από την μετατροπή νοσοκομειακών μονάδων σε νοσοκομεία μιας νόσου.

Συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον ανειρήνευτο αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Παίρνουμε μέρος στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη στη μεγάλη Απεργιακή Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωΐ διεκδικώντας όλα όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Τόπος συνάντησης των συνταξιούχων η Ομόνοια στις 9.15 το πρωΐ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+