ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(ΕΚΣΔΗ)

 

Προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Τα μέλη της ΕΚΣΔΗ, που έχουν εκλεγεί από το 71ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ (27/5/22) στη νέα Διοίκηση της Ομοσπονδίας, όπως και το ένα (1) μέλος της ΕΕ, Σ. Ακζώτη, Γ. Νάκης, Α. Παπαϊωάννου και Α. Αθανασιάδου, δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με την απόφαση της πλειοψηφίας για χορήγηση εξόδων παράστασης σε μέλη του ΔΣ.

Ως εκ τούτου δεν αποδέχονται χρηματική επιχορήγηση για έξοδα παράστασης. Η συνδικαλιστική μας δράση είναι εθελοντική, δεν είναι επάγγελμα.

Η ενίσχυση των συνταξιούχων με 0,20 ευρώ ή με μηνιαία συνδρομή προς τους Συνδέσμους ή την Ομοσπονδία είναι για την προώθηση ενεργειών υπέρ των συμφερόντων τους, δεν είναι για αμοιβή των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους.

Σας γνωρίζουμε τη θέση μας, όπως διατυπώθηκε και καταχωρήθηκε τόσο στα πρακτικά του 71ου Συνεδρίου για την τροποποίηση του άρθρου 25 του ισχύοντος μέχρι σήμερα καταστατικού, που δεν ψηφίστηκε, αφού απαιτείται αυξημένη απαρτία, όσο και στα πρακτικά των συνεδριάσεων του νέου ΔΣ της ΠΟΠΣ.

«Δεν δικαιολογείται η χορήγηση στα μέλη του ΔΣ εξόδων παράστασης ούτε εξόδων κίνησης χωρίς παραστατικά. Η προσφορά μας είναι άμισθη και εθελοντική.

Για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας μπορεί να χορηγούνται, με απόφαση του ΔΣ, στα μέλη του:

·         Έξοδα μετακίνησης, όπως κίνησης, διαμονής, σίτισης, μικροεξόδων με την προσκόμιση κάθε φορά των νόμιμων παραστατικών (αποδείξεις, τιμολόγια)

·         Έξοδα αποζημίωσης στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων και φιλοξενίας για τους σκοπούς της Ομοσπονδίας, με απόφαση του ΔΣ, επίσης με προσκόμιση των προβλεπόμενων φορολογικών παραστατικών.

Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι η καταβολή εξόδων παράστασης, χωρίς δικαιολογητικά σε πιθανό έλεγχο από τις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες, καταλογίζεται ως αμοιβή και αναιρείται ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Ομοσπονδίας.

Επιπλέον αποτελεί λόγο για κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος με αρνητικές συνέπειες για το κίνημα, εάν γίνει γνωστός ο τρόπος αυτός της αποζημίωσης.

Για την απόδοση των εξόδων απαιτούνται οπωσδήποτε παραστατικά.

Τα έξοδα εγκρίνονται στο Συνέδριο όταν ψηφίζεται απολογισμός και προϋπολογισμός.»

Αθήνα 27/3/23

Τα εκλεγμένα μέλη της ΕΚΣΔΗ

Σούλα Ακζώτη

Γιάννης Νάκης

Αλέξης Παπαϊωάννου

Αγγελική Αθανασιάδου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+