Mετά τις εκλογές

 

https://lh6.googleusercontent.com/remFUK-LZgmqUk6FvkMe2ZsayFE69ghZyzQPXxgA7z_vypk-93ZvrU0WGJcKotIvLa0HYdoOKcwywMdwt655OiUDnItQ-F88PaCee6GWFnK_mV1SoRRwJFxVejzEhJ9e80jdupmFΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                             Αθήνα   20/07/2023

Συνάδελφοι,

Ζούμε στον απόηχο των βουλευτικών εκλογών με κυβέρνηση τη ΝΔ και την « εποικοδομητική » αντιπολίτευση να βάζει πλάτη στην επιτάχυνση των αντιλαϊκών  μεταρρυθμίσεων με οδηγό τα μνημόνια διαρκείας του Ταμείου Ανάκαμψης για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι νέες «ετήσιες»  πύρινες  καταστροφές της αθωράκιστης χώρας μας όπως και οι πλημμύρες και οι σεισμοί, δεν χωράνε στις πολιτικές κόστους –οφέλους γιατί στις πολιτικές τους έχουν  προκριθεί τα κέρδη τους αντί οι  ζωές μας.

Από τις προγραμματικές δηλώσεις γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει  το  αντισυνταξιουχικό - αντιλαϊκό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και θα ολοκληρώσει την αντι-συνταξιουχική μεταρρύθμιση ,κοινή πολιτική της ΕΕ για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη πλήρη δυσαρέσκεια του με τις προγραμματικές δηλώσεις,  που δείχνουν ότι η πολιτική τους θα χτυπήσει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα μας όπως και των παιδιών μας.

Οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες περικοπές της 10ετίας και τα δωράκια στους  «ιθαγενείς», διάφορα pass και επιδόματα, δεν φθάνουν για  το καλάθι του νοικοκυριού από την άνοδο των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στα φάρμακα , στο ρεύμα.

Οι διακοπές για τους συνταξιούχους έχουν γίνει άπιαστο όνειρο με τιμές εισιτηρίων απλησίαστες για τα νησιά μας, σε αντίθεση με τα δώρα επιδοτήσεις εκατομμυρίων στους εφοπλιστές ,εκτός από την εθελοντική φορολόγηση και το αφορολόγητο πετρέλαιο.

Προπέτασμα καπνού και η συγκρότηση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο μαρτύριο  της ανεργίας ,των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, το δυσβάστακτο κόστος στέγης και διαβίωσης, Υγείας, Παιδείας με αίθουσες διδασκαλίας σε κοντέϊνερς και την απειλή των πλειστηριασμών.

Ψέμα είναι και οι εξαγγελίες ότι η βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα ,με την αμυντική αποψίλωση των νησιών μας, την απειλητική  συν-διαχείριση  του Αιγαίου , τη χώρα μας  αμερικανό-νατοϊκό ορμητήριο και επικίνδυνες διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά που συνεπάγονται υποχωρήσεις και σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συνδέσμου, μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται, πολύ επικίνδυνη για τα συμφέροντα της λαΐκής οικογένειας, εργαζόμενους και συνταξιούχους, καλεί τα μέλη του σε ετοιμότητα, να συμμετέχουν στη ζωή του Συνδέσμου και από κοινού να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας που πρέπει να είναι στο ύψος της επίθεσης που δεχόμαστε.

Να απαιτήσουμε :

-          Την αποκατάσταση όλων των απωλειών

-          Την κατάργηση όλων των αντι-συνταξιουχικών νόμων

-          Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη

-          Την κάλυψη των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία από τον κρατικό προΰπολογισμό.

-          Την κατάργηση των κρατήσεων 6 % για την υγεία

-          Την απόδοση 0,5% του ΑΕΠ (νόμος 4670/20).

-          Αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών σε πρόνοια, υγεία.

Τα ψέματα και η οργανωμένη προπαγάνδα της Κυβέρνησης όλων των Αστικών Κομμάτων δεν μπορεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βιώνουμε χρόνια τώρα στην καθημερινότητα μας.

Οι προγραμματικές δηλώσεις και η σύμπνοια όλων των Αστικών Δυνάμεων για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων δεν αφήνουν περιθώρια για αναμονή και εφησυχασμό.

Θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας για ένα καλύτερο αύριο, για μια ζωή που δικαιούμαστε.

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+