ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι Συνταξιούχοι, Σεπτέμβριος 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ



Καταθέτουμε – συγκεντρώνουμε άμεσα τα εντάλματα των πληρωμών (εισφορές αλληλεγγύης !) στα γραφεία του Συνδέσμου μας, Πατησίων 4 και οργανωμένα τα επιστρέφουμε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Όλοι στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις( ΙΚΑ ΕΛΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΣΕ ΟΑΕΕ ΝΑΤ ΟΤΑ), την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για να επιστρέψουμε τα εντάλματα πληρωμής – χαράτσια της έκτακτης εισφοράς, οργανωμένα μαζικά δυναμικά.

Το ίδιο καλούνται να πράξουν όλοι οι συνταξιούχοι μέσω των συνδέσμων τους.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην άγρια φοροεπιδρομή. Το θέμα είναι πρακτικό. Δεν έχω δεν πληρώνω. Απαιτούμε να πληρώνουν οι υπεύθυνοι. Οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές και αυτοί που τους στηρίζουν. Αυτοί ευθύνονται για την χρεοκοπία και όχι οι συνταξιούχοι. Η πράξη αυτή στέλνει μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε την κοροϊδία. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, απαξιώνοντας την αστική νομιμότητα που επικαλούνται για να μας τρομοκρατούν για να βγάζουν λάδι την ολιγαρχία και να εξαθλιώνουν εμάς και τα παιδιά μας. Για μας νόμιμο είναι το ταξικό συμφέρον.



Συνάδελφοι,

Αν τα ΔΣ των συνδέσμων ή το ΔΣ της Ομοσπονδίας αδυνατούν ή δεν θέλουν
να οργανώσουν τον αγώνα και την δράση των μελών τους, τότε πρέπει να τους ξεπεράσουμε δίχως καθυστέρηση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες, προκαλούμε Γεν. Συνελεύσεις και αποφασίζουμε να αποκρούσουμε την βίαιη επίθεση που δεχόμαστε, χωρίς ημερομηνία λήξης, σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεντρώνουμε τα χαράτσια και τα επιστρέφουμε, σε συμπαράταξη με το εργατικό ταξικό κίνημα, το μαζικό κίνημα, τις συνεργαζόμενες συνταξιοδοτικές οργανώσεις, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, δυναμώνουμε το μέτωπο αντίστασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης. Στεκόμαστε απέναντι στο μαύρο μέτωπο της αντίδρασης Κυβέρνησης – Τρόϊκας και όλων των μονοπωλιακών δυνάμεων. Μπορούμε να νικήσουμε είμαστε οι πολλοί το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου μας κάτω από την πίεση των ραγδαίων εξελίξεων, σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να κλιμακώσει την δράση του ως απάντηση στην αντιλαϊκή κλιμάκωση με:

- Κατάθεση – συγκέντρωση στα γραφεία του Συνδέσμου των παράνομων ενταλμάτων και την επιστροφή τους στο Υπουργείο Οικονομικών.

- Καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και της επίθεσης που υφιστάμεθα.

- Στις 3 Οκτώβρη 2011 ημέρα Δευτέρα ορίστηκε έκτακτη Γεν. Συνέλευση των μελών μας.

- Καλεί τους νέους συνταξιούχους που δεν έχουν εγγραφεί στα σωματεία τους όπως και τους αδρανοποιημένους, να ξεπεράσουν μοιρολατρία, φόβο και αδράνεια, να ενταχθούν στην ενεργό δράση και να διεκδικήσουν όσα οι σύγχρονες ανάγκες και οι δυνατότητες το απαιτούν. Μόνος του κανένας δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά του. Ο αντίπαλος, για τα συμφέροντά του, είναι ενωμένος ανεξάρτητα από την εσωτερική του «φαγωμάρα». Απέναντί τους αντιτάσσουμε την δική μας ταξική ενότητα.

- Καλεί τα ΔΣ των Συνδέσμων της Αττικής άμεσα σε σύσκεψη για οργάνωση της δράσης όλων των συνταξιούχων, πρόταση που ήδη καταθέσαμε και στην Ομοσπονδία.

- Στο σχεδιασμό της δουλειάς μας είναι η ενημέρωση όχι μόνο των μελών μας αλλά και όλων των συνταξιούχων, με εξορμήσεις και άλλες πρωτοβουλίες σε χώρους που συγκεντρώνονται οι συνταξιούχοι, με τις ομάδες δράσεις που έχουμε συστήσει.

- Γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης των ομάδων δράσης και με άλλα μέλη, ώστε να τις διευρύνουμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην ενημέρωση και συσπείρωση δυνάμεων.

- Συμμετέχουμε μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του Συντονιστικού των συνεργαζομένων συνταξιουχικών οργανώσεων (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΠΟΠΣ) – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ ), όπως και του μαζικού κινήματος για την επίλυση των διογκωμένων προβλημάτων της λαϊκής οικογένειας.

- Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα άνεργα παιδιά μας και στους εργαζόμενους που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας.

Η βάρβαρη επίθεση στους εργαζόμενους Δημόσιους Υπάλληλους, οι χιλιάδες απολύσεις μέσα από την εργασιακή εφεδρεία, η περικοπή μισθών και επιδομάτων θα συμπαρασύρει στην εξαθλίωση νέους και παλιούς συνταξιούχους. Θα γονατίσουν οικονομικά τα ασφαλιστικά ταμεία και θα εξανεμισθούν οι επικουρικές συντάξεις, στην καλύτερη περίπτωση οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα δεν θα ξεπερνούν τα 700 ευρω και οι συντάξεις αντίστοιχα τα 500. Αν σε αυτά προσθέσουμε την κατάργηση των κοινωνικών παροχών σε πρόνοια υγεία φάρμακα και την φορομπηχτική καταιγίδα η πραγματικότητα ξεπερνά και τα φρικτότερα σενάρια επιστημονικής φαντασίας!! Και όλα αυτά κάτω από την απειλή της χρεοκοπίας, της παύσης πληρωμών μισθών συντάξεων και παροχών, για την ικανοποίηση της πλουτοκρατίας. Σε αυτές τις απειλές οι συνταξιούχοι απαντάμε : φτάνει πια δεν σκύβουμε το κεφάλι. Λέμε όχι στην νομιμότητα των καπιταλιστών. Λέμε ναι στην νομιμότητα που εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για τα παιδιά μας, μισθούς και συντάξεις για αξιοπρεπή ζωή. Θα αγωνιστούμε με όσες δυνάμεις απομένουν μαζί με όλη την ΕΤ, για την ανατροπή της εξουσίας των αστών.

Όλοι στη πλατεία εθνικής αντίστασης 28 Σεπτέμβρη αποφασιστικά δυναμικά και ανυποχώρητα.

Για Το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Σούλα Ακζιώτη                                                                    Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+