ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ) - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Στις 5 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), η ΕΚΣΔΗ καλεί τους Συνταξιούχους Δημοσίου  να μετέχουν μαζικά στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του «Συνδέσμου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας». 
Είναι ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντισυνταξιουχικής,  αντιλαικής επίθεσης, οι αποφάσεις, και το πρόγραμμα δράσης για την επόμενη τριετία να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.
Με το πέρας των εργασιών της συνέλευσης θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για εκλογή οργάνων της Διοίκησης και αντιπροσώπων  για την Ομοσπονδία (ΠΟΠΣ).


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
 ΕΚΣΔΗ


  • Για να κάνουμε ακόμα πιο μαχητικό τον Σύνδεσμό μας.
  • Για να αλλάξουμε τον συσχετισμό δυνάμεων στην Ομοσπονδία.
  • Για να δυναμώσουμε την ΣΕΑ.
  • Για την αγωνιστική διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
  • Για την Ανασύνταξη του Συνταξιουχικού Κινήματος με  τη γραμμή της ρήξης και ανατροπής του εκμεταλλευτικού συστήματος που μας καταδυναστεύει.

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε την ΕΚΣΔΗ

Την αγωνιστική διεκδικητική φωνή των Συνταξιούχων Δημοσίου




Συνάδελφοι Συνταξιούχοι Δημοσίου,
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καθυστέρηση υλοποιεί το πρόγραμμά της με νέα, ακόμα πιο αντιλαϊκά - αντισυνταξιουχικά μέτρα, ενάντια σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Η «ανάπτυξη για όλους» που προπαγανδίζει η Κυβέρνηση, σε αντιστοιχία με την απατηλή «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αποκαταστήσει τις απώλειες που έχουμε υποστεί για να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της η πλουτοκρατία. Με κατασταλτικούς μηχανισμούς και τον «Νόμο και τάξη» σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά της μαζί με τις υπόλοιπες αστικές δυνάμεις να υλοποιήσουν τις επιταγές της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Πήραμε μια γεύση από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Στην ουσία χτυπήθηκε η ίδια η ύπαρξη της λειτουργίας των συνδικάτων, οι συλλογικές διαδικασίες, το δικαίωμα στην απεργία και άνοιξαν οι πόρτες διάπλατα για την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στα σωματεία και το φακέλωμα των εργαζομένων.

Το ασφαλιστικό για άλλη μια φορά μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα. Η κυβέρνηση πατώντας πάνω σ’ όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων  και ιδιαίτερα στα συντρίμμια που άφησε ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου προχωράει για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της όποιας κοινωνικής ασφάλισης έχει απομείνει.

  • Η ασφάλιση μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ατομική υπόθεση.
  • Οι ασφαλισμένοι μετατρέπονται σε «επενδυτές»-πελάτες, έρμαια του χρηματιστηριακού τζόγου.
  • Το κεφάλαιο και το κράτος του απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο από το «κόστος» της Ασφάλισης, αποσπώντας τελικά μεγαλύτερο κομμάτι από τον πλούτο  που παράγουν οι εργαζόμενοι, που έχουν παράξει ως εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.
  • Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων μετατρέπονται σε μία τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων, που θα πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μέσω των κάθε λογής «επενδυτικών» και χρηματοπιστωτικών προϊόντων.
  • Επιδίωξη της κοινωνικής μεταρρύθμισης δεν είναι η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος αλλά η ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων  να επενδύσουν σ΄ ένα πολύ ευρύ πεδίο για κερδοφορία.
Η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση όπως και οι προηγούμενες είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ΕΕ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στη Λευκή Βίβλο και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992. Είναι πλήρως προσαρμοσμένη σε Ευρωπαϊκές οδηγίες με τις εντολές του κεφαλαίου.
Από το διανεμητικό σύστημα, το σύστημα της αλληλεγγύης των γενεών, περνάμε στο κεφαλαιοποιητικό. Στην μετατροπή των συντάξεων σε καθαρά ατομική υπόθεση όπου ο κάθε ασφαλισμένος θα διατηρεί τον «ατομικό» του κουμπαρά.
Με την προώθηση του συστήματος των τριών πυλώνων εφαρμόζεται η στρατηγική δέσμευση της ΝΔ προς το μεγάλο κεφάλαιο για  την απαλλαγή τελείως του κράτους  και των εργοδοτών από το «βάρος της κοινωνικής. Ασφάλισης».

1ος πυλώνας : Η Εθνική Σύνταξη. Είναι η μόνη σύνταξη που υποτίθεται ότι εγγυάται το κράτος.  Όμως ακόμα και  τα ψίχουλα των 384 Ευρώ της εθνικής σύνταξης εξαρτώνται από τον χρόνο ασφάλισης, τα όρια ηλικίας που αυξάνονται μέρα τη μέρα. Το κατοχυρωμένο μέχρι στιγμής ποσό είναι 260 Ευρώ δηλ μια σύνταξη  πλήρους ένδειας, σύνταξη φτωχοκομείου. Πάντα καραδοκεί ο αυτόματος κόφτης σε κάθε δημοσιονομική παρέκκλιση..

2ος πυλώνας : Η επικουρική, που θα αντικατασταθεί με τα επαγγελματικά ταμεία. Η ιδιωτικοποίηση της προχωράει άμεσα. Τα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ και οι εισφορές των εργαζομένων χαρίζονται στην κυριολεξία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ύψος των όποιων αποδιδόμενων συντάξεων θα εξαρτάται από το τζογάρισμα στις αγορές με υψηλό, μεσαίο και χαμηλό ρίσκο. Ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή είναι ο εργαζόμενος να τα χάσει όλα και οι νυν συνταξιούχοι να δουν να εξαερώνεται ότι έχει απομείνει από την επικουρική τους σύνταξη.

3ος πυλώνας  : Καθαρά ιδιωτική ασφάλιση με κυρίαρχες τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Όσον αφορά στις πολυαναφερόμενες αποφάσεις του ΣτΕ όχι μόνο δεν κρίνει το ΣτΕ αντισυνταγματικό το νόμο του Κατρούγκαλου αλλά δίνει το «ελεύθερο» στην Κυβέρνηση να τον βελτιώσει προς το αντιδραστικότερο ώστε να απαλλαγεί το κράτος και η εργοδοσία ολοκληρωτικά από το «κόστος» και το «βάρος» της ασφάλισης.  Για να αναμενόμενα αναδρομικά καλό είναι οι συνταξιούχοι να κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού. Να μην συμβιβάζονται με τα ψίχουλα. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν μαχητικά όσα δικαιούνται, όλα όσα μας έχουν κλέψει.
Συνάδελφοι,
Όλοι βιώνουμε τις βάρβαρες συνέπειες της αντιλαϊκής -αντιασφαλιστικής- αντισυνταξιουχικής πολιτικής, της «κανονικότητας» που επιβάλλει κυβέρνηση-ΕΕ και θεσμοί.
  • Με τις μειωμένες συντάξεις
  • Την περικοπή των κοινωνικών παροχών στην υγεία και στην πρόνοια
  • Την ανεργία των παιδιών μας. Τις επιπλέον ευθύνες για την οικογένεια από την έλλειψη κοινωνικών δομών
  • Την αυταρχική και κατασταλτική αντιμετώπιση ως απάντηση στις διεκδικήσεις μας
  • Τον αποκλεισμό από τις διακοπές, την διασκέδαση, και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις
Σε αυτή τη συνταξιοκτόνα επέλαση  αποκαλύπτουμε τον βρώμικο ρόλο των δυνάμεων του εκφυλισμού και του παραγοντισμού, το ρόλο της  διασπαστικής  ΑΓΣΣΕ και του επικίνδυνου Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων. Αποκαλύπτουμε και το ρόλο της συντηρητικής πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΟΠΣ και των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων. Όλοι είναι ενάντια στο υγιές διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα στη ΣΕΑ. Καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την μοιρολατρία, καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν λύσεις με αγωγές και προσφυγές στα δικαστήρια, απαξιώνοντας τους αγώνες. Κόκκαλα σπάει η λογική του εφικτού.
Οι δυνάμεις αυτές που παρουσιάζονται στο κίνημα του δημοσίου ως ακομμάτιστοι,  ταυτίζονται σε όλα τα κρίσιμα πολιτικο-ιδεολογικά και συνδικαλιστικά ζητήματα ενάντια στα συμφέροντά μας. Δουλεύουν όλοι μεθοδικά για να περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα παρεμβαίνοντας στις συνειδήσεις των συνταξιούχων και τους αποπροσανατολίζουν. Τους γυρίζουμε τις πλάτες.

Συνάδελφοι,  αξιοποιούμε την ψήφο μας, εμπιστευόμαστε τις υγιείς ταξικές δυνάμεις

Στηρίζουμε την ΕΚΣΔΗ Γιατί
  • Παλεύει για την συσπείρωση των εργαζόμενων στα σωματεία, για τη συμμετοχή στη δράση, για διεκδίκηση για μια ζωή με δικαιώματα.
  • Πιστεύει ότι ο Σύνδεσμος πρέπει και μπορεί να παρεμβαίνει για όλα τα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και των παιδιών τους (υγεία, ανεργία, μεροκάματα, εργασιακές σχέσεις, παιδεία και πολιτισμό)
  • Δεν οργανώνει τη δράση με βάση το εφικτό, την ανάπτυξη και τις αγορές αλλά με βάση τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συνταξιούχων
  • Έκανε τον σύνδεσμο αποκούμπι για τους συνταξιούχους, τους ενέπνευσε, τους συσπείρωσε, έγκαιρα τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα για τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (για συντάξεις-πρόνοια-υγεία), αποκάλυψε τον ρόλο των άλλων δυνάμεων και των ιδεολογημάτων τους, όπως για λύσεις με αγωγές και προσφυγές.
  • Συμπορεύεται στους αγώνες με το εργατικό κίνημα, με το λαϊκό κίνημα, με τους μαζικούς φορείς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ενάντια στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που σπέρνουν πολέμους-φτώχια- προσφυγιά.
  • Αγωνίζεται για την ανασύνταξη του συνταξιουχικού κινήματος του Δημοσίου για την βελτίωση συσχετισμών στην ομοσπονδία.

Αυτή την δύσκολη περίοδο που πρέπει να ξετυλιχθούν σημαντικοί αγώνες είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός πόλος με την αλλαγή συσχετισμών στην Ομοσπονδία, για να αποδυναμωθούν οι διασπαστικές φωνές και λογικές, για να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας.
Δεν περιοριζόμαστε σε ψίχουλα
Διεκδικούμε

  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κύριας και επικουρικής κοινωνικής ασφάλισης (υγεία-πρόνοια-συντάξεις) για όλο το λαό
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών-αντιασφαλιστικών-αντεργατικών νόμων και του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου
  • Αναπλήρωση όλων των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
  • Να αποδωθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
  • Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που εκκρεμούν
  • Δημόσια, καθολική και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλο το λαό. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της υγείας. Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία (6%) σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και μερίσματα. Χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα-κουρεμένα αποθεματικά των ταμείων με ανακεφαλαιοποίηση τους
  • Δε συμφωνούμε σε σύνταξη ανάλογη με το δημοσιονομικό, με το προσδόκιμο ζωής. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ευημερία και μακροζωία. Δεν είμαστε κόστος ούτε βάρος

Εμείς και τα παιδιά μας είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου που παράγεται. Αγωνιζόμαστε για μια ζωή που μας αξίζει. Διεκδικούμε όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε την ΕΚΣΔΗ, την αγωνιστική διεκδικητική φωνή των Συνταξιούχων Δημοσίου. Οι 50 Υποψήφιοι μας για τα όργανα διοίκησης του Συνδέσμου και οι 40 υποψήφιοι για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, είναι όλοι δοκιμασμένοι στους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Είναι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τη δράση μας και να γίνουν πράξη οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για τα συμφέροντά μας.

Αξίζει να τους εμπιστευτούμε με την ψήφο μας.

Με τον αγώνα μας θα σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται στην κοινωνική ασφάλιση. Μπορούμε. Όλοι στον αγώνα για την επιτυχία της Πανελλαδικής  Πανσυνταξιουχικής Συγκέντρωσης στις 14 Δεκέμβρη .

Για την ΕΚΣΔΗ


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+