ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                         Προς τους συνταξιούχους
                                             Κοινοποίηση:  ΠΟΠΣ  και 
Συνδέσμους μέλη της ΠΟΠΣ


                Τα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντισυνταξιουχικά μέτρα, δεν έχουν τέλος. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο , για την κυβέρνηση, όσο πιο γρήγορα πεθάνουμε τόσο το καλύτερο. Τα θυσιάζουν όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου..
Όλα τα μέτρα εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ και Κεφαλαίου για να βοηθηθούν τα αφεντικά, γι αυτό φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα.  Τα μέτρα αυτά προωθούνται σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ ανεξάρτητα από χρέη και ελλείμματα. Τον ίδιο στόχο εξυπηρετούν και τα μνημόνια στη χώρα μας.
Η συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων, για την  επιμήκυνση όπως και οι παραλλαγές στο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, εξυπηρετούν τα συμφέροντα της επιχειρηματικότητας των αγορών. Καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα μας.  Δεν πρόκειται να ανακόψουν τnν επίθεση. Αντίθετα μέρα με τη μέρα τα μέτρα θα γίνονται πιο βάρβαρα αλλά «αναγκαία», όπως ισχυρίζονται κυβέρνηση και ΕΕ και όσοι τους στηρίζουν.
Αυτή τη θέση έχει όποιο κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση  που είναι δεμένο στο άρμα της ΕΕ και της ευρωζώνης.
Το ΚΚΕ κρίνει τις δανειακές συμβάσεις , τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους με κριτήριο τα εργατικά λαϊκά και συνταξιοδοτικά συμφέροντα .
Υποστηρίζει ότι η διέξοδος για μας είναι:
-          Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
-          Μονομερής διαγραφή του χρέους .
-          Αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία.
-          Τον Λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Μόνο έτσι θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Από αυτή τη θέση η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη βουλή πρόταση
νόμου με 4 άρθρα στις 12 Ιουλίου του 2012.
-          Με το άρθρο 1 προβλέπεται η κατάργηση του πρώτου Μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και καταγγελία της πρώτης δανειακής σύμβασης.
-          Με το άρθρο 2 προβλέπεται η κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015.
-          Με το άρθρο 3 προβλέπεται η κατάργηση του δεύτερου Μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων και της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
-          Με το άρθρο 4 προβλέπεται η άμεση εφαρμογή του νόμου αυτού.
Μέχρι σήμερα, τελείως αδικαιολόγητα δεν συζητήθηκε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα,
παρ’ όλο που όλα τα κόμματα δηλώνουν αντιμνημονιακά. Αυτό δείχνει τη δημαγωγία τους και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.
                Ο λαός οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι πρέπει να στηρίξουν την πρόταση αυτή του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τα συμφέροντά τους  που είναι στον αντίποδα του κεφαλαίου και των πάσης φύσεως διαχειριστών και υποστηρικτών τους.
                Το ΔΣ του Συνδέσμου μας, στη συνεδρίασή του στις 4 Σεπτέμβρη αποφάσισε ομόφωνα( και τα εννέα μέλη του ), τη συλλογή υπογραφών για την στήριξη αυτής της πρότασης νόμου του ΚΚΕ. Αθρόα είναι η ανταπόκριση των μελών μας και η προσέλευση συνεχίζεται.
Το ΔΣ πάντα στην πρωτοπορία για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων, τους καλεί όλους μαζί με τις οικογένειές τους, να συμμετέχουν σε αυτή την πανστρατιά, υπογράφοντας το κείμενο που ακολουθεί, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, το απαιτεί το ταξικό συμφέρον τους. 
                Καλεί επίσης την ΠΟΠΣ όπως και τους υπόλοιπους συνδέσμους να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες.
                Καθήκον των συνδικαλιστών είναι να μπουν μπροστά και να αποδείξουν έμπρακτα ότι δεν θα δεχθούν άλλες  «θυσίες» για να πλουτίζει η ολιγαρχία.
                Οι συνταξιούχοι το χρωστάνε στα παιδιά και στα εγγόνια τους.



Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+