8 Μάρτη – Μέρα Εργαζόμενης Γυναίκας



 8 Μάρτη – Μέρα Εργαζόμενης Γυναίκας

          Ο Σύνδεσμός μας σας καλεί όλες και όλους να πάρετε μέρος στον αγωνιστικό γιορτασμό της Μέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας που διοργανώνει η Κοινωνική Συμμαχία ( ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ ) με συλλαλητήριο στις 7 Μάρτη ημέρα Παρασκευή στις 18.00 στα Προπύλαια.
          Στις 8 Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες της Κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης, που τόλμησαν το 1857 να διεκδικήσουν ίσες αμοιβές με τους άνδρες, καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μείωση του εξαντλητικού ωραρίου ( από 16 σε 10 ώρες την ημέρα) και αντιστάθηκαν στην εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργοδοσίας που είχε σύμμαχο της το αστικό κράτος και την αστυνομία.
          Ο αγώνας τους εμπνέει και μας παραδειγματίζει μέχρι σήμερα .

          Στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις γυναίκες της εργατιάς, της αγροτιάς, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες που βοηθούν στις οικογενειακές επιχειρήσεις, τις νέες, ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Ο αγώνας αυτός περνάει μέσα από την οργάνωση στα σωματεία μας, στις επιτροπές αγώνα, στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Η κοινωνική συμμαχία αγκαλιάζει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα , και είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παλέψει για να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι ,να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση , για να σπάσουν τα δεσμά με την ΕΕ, να πάρει ο λαός τον πλούτο στα χέρια του και να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η 8η Μάρτη του 2014 μας βρίσκει στο κατώφλι των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Ζήσαμε στο πετσί μας τους εκάστοτε περιφερειάρχες και δημάρχους, που πρώτοι υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών δομών (υγεία – Πρόνοια, Παιδεία κ.λ.π.). 

          Καμιά μας να μην αποδεχθεί τις προσταγές του κεφαλαίου, να μην προσαρμόσει τις ανάγκες μας στα ελάχιστα , δηλαδή να δουλεύει από ήλιο σε ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν δημόσια παιδεία.
          Να μην αποδεχθούμε το παραμύθι της «ενεργού γήρανσης», όπου θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία μας πνοή προς όφελος του επιχειρηματικού κέρδους, «χρήσιμοι» και χωρίς κόστος για τους εργοδότες, αλλά και για το κράτος μέσω του εθελοντισμού.
          Σήμερα όλοι, άνδρες και γυναίκες πρέπει να απορρίψουμε τις αυταπάτες και την μοιρολατρία, πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα, θα υποταχθούμε ή θα αγωνιστούμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή που μας αξίζει γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.

          Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να διεκδικήσουμε σταθερά και αταλάντευτα:

-        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και όχι ελαστική απασχόληση.
-        Μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς φυλετικούς και ηλικιακούς διαχωρισμούς.
-        Ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή στα όργανα και στη δράση του κινήματος.
-        Σύνταξη που δεν θα συνδέεται με το προσδόκιμο όριο ζωής, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για όσους εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα). 
-        Δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, κατάργηση των πληρωμών και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών – αγροτισσών, αλλά και κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια και Φάρμακο.
-        Δωρεάν υπηρεσίες σε Δημόσια Κέντρα Υγείας, κοντά σε χώρους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της Υγείας κ.λ.π..
-        Ειδικό προσανατολισμό στην πρόληψη και την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.
-        Μέτρα ολόπλευρης προστασίας της μητρότητας (δομές, υπηρεσίες, άδειες, επιδόματα κ.λ.π..   

          Η απελευθέρωση της γυναίκας όπως και όλης της εργατικής τάξης, θα έρθει μόνο με την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς.                
  


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+