ΨΗΦΙΣΜΑ Του Συνδέσμου της Αθήνας για το 67ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ




Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ

          Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΠΟΠΣ καταγγέλλουμε την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων ΔΥ και εκφράζουμε τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στον αγώνα των εργαζομένων συναδέλφων μας, που απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
          Οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με την συγχώνευση  - κατάργηση δομών του και τις απολύσεις ΔΥ, δεν έχουν σχέση με κανένα νοικοκύρεμα, γίνονται για να προσαρμόσουν το αστικό κράτος στις σημερινές ανάγκες των μονοπωλίων. Για να δημιουργήσουν ζωτικό χώρο και κατάλληλο περιβάλλον για να επενδύσουν ιδιώτες επιχειρηματίες στο χώρο της Δ.Δ.(στις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες Ασφαλιστικών Ταμείων Υγείας Πρόνοιας – Παιδείας) εξασφαλίζοντας μεγάλο ποσοστό κέρδους σε νέες δραστηριότητες.
          Οι απολύσεις αποσκοπούν  στην αλλαγή εργασιακών σχέσεων με φτηνούς και υποταγμένους ΔΥ που θα υλοποιούν πειθήνια την υπέρ του κεφαλαίου πολιτική.
          Θύματα της πολιτικής αυτής δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι είναι και οι συνταξιούχοι και οι οικογένειές τους. Η μείωση του προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία προκαλεί τις μεγάλες καθυστερήσεις απονομής συντάξεων κύριων και επικουρικών, ενώ η μείωση του υγειονομικού , εκπαιδευτικού προσωπικού των ΟΤΑ στερεί από τους συνταξιούχους  και τα μέλη των οικογενειών τους υπηρεσίες υγείας, μόρφωσης, κοινωνικής μέριμνας και αναψυχής. Οι υπηρεσίες αυτές μετατρέπονται σε εμπόρευμα και αναγκαστικά θα καλύπτονται ιδιωτικά μόνο από όσους μπορούν να τις πληρώσουν – αγοράσουν. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο γίνονται δέκτες της δίκαιης αγανάκτησης των ασφαλισμένων  - συναλλασσόμενων, θύματα και θύτες ταυτόχρονα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
          Οι εισφορές που παρακρατούνται από το μισθό των εργαζομένων, είναι η κύρια πηγή πόρων για την πληρωμή των συντάξεών μας και άλλων παροχών. Μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων σημαίνει λιγότερα έσοδα στα ταμεία μας άρα λιγότερη σύνταξη, λιγότερη υγεία, λιγότερη μέριμνα. Η πολιτική των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων στοχεύει κατάστηθα και τους συνταξιούχους.

         

          Η επιτυχία των αγώνων ενάντια σε αυτή την πολιτική θα είναι και δική μας νίκη. Ο αγώνας των συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα είναι και δικός μας αγώνας.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+