Γενική Συνέλευση 12 Δεκεμβρίου 2016





Συνάδελφοι,

Στις 12 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, μετά από πρόσκληση του απερχόμενου Δ.Σ. και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό νόμο και το καταστατικό.
Τα θέματα των εργασιών ήταν.
Α. - Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός
     - Εκλογή νέων οργάνων Δ.Σ. και Ε.Ε.
     - Πρόγραμμα δράσης της επόμενης τριετίας
Β. - Εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Π.Ο.Π.Σ.

Στη Γενική Συνέλευση προσκλήθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ   Π. Βαβουγυός, ο Μανώλης Ραλλάκης Γραμματέας της Ομοσπονδίας ΙΚΑ, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

  Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ εξήρε τη μαζικότητα της Γ.Σ. και την μεγάλη προσφορά των μελών του Δ.Σ που έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του Συνδέσμου ο οποίος συμμετέχει μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις της ΣΕΑ.
Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων που επιδεινώνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές των Κυβερνήσεων, με συνέπεια την φτωχοποίηση και εξαθλίωση .
Δήλωσε ότι οι συνταξιούχοι αυτήν την ολομέτωπη επίθεση θα την αντιμετωπίσουν μαζικά στο δρόμο του αγώνα.           

Ο Μανώλης Ραλλάκης ενημέρωσε για τα αντιλαϊκά μέτρα του γνωστού «νόμου λαιμητόμου» του Κατρούγκαλου ( ν.4287/2016) τα οποία κυριολεκτικά οδηγούν στην εξαθλίωση όλους τους συνταξιούχους. Τόνισε ότι η επίθεση με χημικά που δέχθηκαν οι συνταξιούχοι στις 3/10/2016 μας έχει όλους εξοργίσει. Οι συνταξιούχοι  είναι αποφασισμένοι να μη κάνουν πίσω και να μη χαμηλώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους.
Η πείρα αυτών των αγώνων είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το συνταξιουχικό κίνημα και για την κλιμάκωση των αγώνων της ΣΕΑ.
Η Πανελλαδική συγκέντρωση στις 15/12/2016 στην Αθήνα και η πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να ξεπεράσει σε μαζικότητα τις προηγούμενες.

   Ο Ν. Μαυροκέφαλος στην ομιλία του έβαλε το ζήτημα της ταξικής επίθεσης που βιώνουμε καθημερινά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, το Κεφάλαιο, την Ε.Ε.. το ΝΑΤΟ και τους λοιπούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γίνονται για την ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς για την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.
Οι λαοί δεν θα πρέπει να συρθούν πίσω από τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών.
Σήμερα είναι γνωστό ότι δύο δρόμοι υπάρχουν: ή  συμβιβασμός και ενσωμάτωση στο σύστημα ή  συσπείρωση και  ταξική πάλη της εργατικής τάξης εργαζομένων και συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, σε αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να προσφέρει στους εργαζόμενους και συνταξιούχους .
Μονόδρομος είναι ο συντονισμένος αγώνας και η ενδυνάμωση της λαϊκής συμμαχίας.
Στο ΠΑΜΕ συσπειρώνονται Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει το εργατικό κίνημα να ανασυνταχθεί, σε ταξική κατεύθυνση,  απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το κλίμα συναίνεσης ,του κοινωνικού διαλόγου και των μειωμένων απαιτήσεων. 
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Δημοσίου Αθήνας είναι πάντα στο δρόμο του αγώνα και το ΠΑΜΕ είναι αρωγός των αιτημάτων σας.

Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο η Πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Ευχαρίστησε τους καλεσμένους και ενημέρωσε το Σώμα ότι στη συνέλευση παρευρίσκεται, ως μέλος του συνδέσμου, ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ.  Τον κάλεσε να πάρει το λόγο και να ενημερώσει το σώμα για τη θέση του ΚΚΕ για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ποια είναι η θέση του ΚΚΕ για το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Ο Σταύρος Τάσσος τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι σταθερός αρωγός των διεκδικήσεων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, των μικρομεσαίων αγροτών  και μικροεπαγγελματιών            όλων των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την μονοπωλιακή και ευρωενωσιακή πολιτική.
Προέτρεψε τους συνταξιούχους να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Να δυναμώσουν τη δράση τους με την οργάνωση και νέων συνταξιούχων, να συντονίσουν την δράση τους,  με το εργατικό κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό      .
Να μη κάνουν πίσω από αιτήματα για την ικανοποίηση των διευρυμένων σύγχρονων αναγκών με κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων.
Το ΚΚΕ είναι αρωγός των αγώνων των εργαζομένων και συνταξιούχων στην κλιμάκωση της ταξικής πάλης που είναι αναγκαία για μικρές και μεγάλες νίκες, ταυτόχρονα επεσήμανε ότι πραγματική λύση θα βρουν τα λαϊκά στρώματα όταν συνταχθούν με την πρόταση του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα αλλαγής τάξης στην εξουσία, όταν ο λαός γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Κάλεσε τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν στο δρόμο της ανατροπής με το ΚΚΕ.

Στην συνέχεια έγινε ο απολογισμός δράσης του Δ.Σ από την πρόεδρο του Συνδέσμου.

Σαν νέο Δ.Σ εκτιμούμε ότι η μεγάλη προσέλευση στην Γενική Συνέλευση, η εγγραφή πολλών νέων μελών στον Σύνδεσμο,       το ενδιαφέρον που διαπιστώθηκε με την ουσιαστική συμμετοχή στις εργασίες της Γ.Σ έχει σχέση με την επίθεση ενάντια σε όλα μας τα δικαιώματα αλλά και με την πρωτοπόρα δράση του Συνδέσμου.

Το σώμα ενέκρινε τις εργασίες της Γ.Σ που περιλαμβάνουν την εισήγηση, τον απολογισμό της δράσης του απερχόμενου Δ.Σ, τον οικονομικό απολογισμό αλλά και την πρόταση για τη δράση και τα καθήκοντα που μπαίνουν για το επόμενο διάστημα με γνώμονα την ικανοποίηση των συγχρόνων αναγκών των συνταξιούχων.

Η υπερψήφιση των εργασιών στο σύνολό τους δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τυπικής διαδικασίας αλλά ουσιαστικής συζήτησης και προβληματισμού.

Η ομόφωνη απόφαση για συνέχιση του δρόμου που έχουμε χαράξει, δείχνει πως η ανασύνταξη του κινήματος σε ότι αφορά τους συνταξιούχους, με χαρακτηριστικά ρήξης και ανατροπής της πολιτικής των μονοπωλίων, αποτελεί μονόδρομο.

Η Γ.Σ αποφάσισε να συνεχίσει πιο δυναμικά την προσπάθεια για ενδυνάμωση της ταξικής πάλης σε συντονισμό με το μαχητικό κίνημα των εργαζομένων όπως και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας όλων όσων πλήττονται από την ίδια μονοπωλιακή πολιτική.

Από τις εργασίες της Γ.Σ θεωρούμε ότι βγήκε ενισχυμένο το κίνημα όπως και η παράταξη ΕΚΣΔΗ  που συντάσσεται με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με την γραμμή της ρήξης και ανατροπής, που δραστηριοποιείται με την ΣΕΑ εκπροσωπώντας, στην πράξη, την Ομοσπονδία μας στην ταξική πάλη διεκδικώντας μαχητικά τα δικαιώματά μας.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Τα αποτελέσματα έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη της ΕΚΣΔΗ για το νέο Δ.Σ και τους αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΠΟΠΣ.

Το νέο Δ.Σ που προέκυψε μετά την συγκρότηση του σε σώμα είναι:

  • Πρόεδρος : Ακζώτη – Μώραλη Χρυσούλα- Σουλτάνα
  • Αντιπρόεδρος : Παπαντωνίου Αντώνης
  • Γεν. Γραμματέας : Κουτσιλέου Λουκία
  • Αναπλ. Γραμματέας : Ζησιμοπούλου Ελένη
  • Ταμίας : Νάκης Γιάννης

 Μέλη :
·         Δοργαματζόγλου Στέλιος
·         Λαμπούδη Χρυσούλα
·         Λεμπέσης Χρήστος
·         Παπαδοπούλου Ελένη


 Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                            Η Γεν. Γραμματέας




Σούλα Ακζώτη                                                        Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+