Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση



Αριθ. Πρωτ. 3274                                                                                        Αθήνα 19 Ιαν. 2017


            Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που ξεκίνησε ως λαϊκός θεσμός, σήμερα έχει εξελιχθεί σε παράγοντα του κρατικού μηχανισμού, στην υπηρεσία του συστήματος, με ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
            Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το αυτονόητο :  Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
            Ο Σύνδεσμός μας στα πλαίσια της εργατικής αλληλεγγύης βρίσκεται δίπλα τους έμπρακτα συμμετέχοντας στις απεργιακές τους συγκεντρώσεις και παίρνοντας σαφή θέση απέναντι στην Κυβέρνηση και την πλειοψηφία των δημάρχων που τσακίζουν με την πολιτική τους τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι παιδιά μας ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας.
            Το ΔΣ του Συνδέσμου στις 27/12/16 έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης την οποία δημοσιοποιούμε.

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας, βρίσκεται δίπλα σας στον αγώνα σας για κατοχύρωση μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων.
    Βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι ενάντια στον ταξικό εχθρό, που με την ίδια ευρωενωσιακή, μονοπωλιακή, αντιλαϊκή πολιτική, οι Κυβερνήσεις και οι Δήμαρχοι ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες στην  Αυτοδιοίκηση, απολύουν, και αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους, και ταυτόχρονα κόβουν συντάξεις, εφάπαξ και κοινωνικές παροχές.
    Για τους συνταξιούχους μονόδρομο αποτελεί ο ενιαίος αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων, το δυνάμωμα του μετώπου όλων όσων πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε-Δ.Ν.Τ. - Κυβερνήσεων και του Κράτους τους .
Γνωρίζουμε πως η δίκαιη ανάπτυξη που διατυμπανίζουν θα τσακίσει εργαζόμενους και συνταξιούχους για χάρη της πλουτοκρατίας.
    Πείρα διαθέτουμε. Με ψίχουλα, επιστολές, εκφοβισμούς και ψέματα δεν μας ξεγελούν. Στο δρόμο θα μας βρουν με τα παιδιά και τα εγγόνια μας στον αγώνα για:
  • αποκατάσταση των απωλειών
  • κατάργηση των αντιλαϊκών, αντεργατικών αντισυνταξιουχικών νόμων.
  • Για μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων.


                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΟΥΛΑ ΑΚΖΩΤΗ                                                                     ΛΟΥΚΙΑ ΚΟΥΤΣΙΛΕΟΥ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+