Η επίθεση του αντιδραστικού μπλοκ κλιμακώνεται. Οι αγώνες συνεχίζονται



                                                                                    Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2017

                                                                        Της Σούλας Ακζώτη

Συνάδελφοι,

Οι κινητοποιήσεις του 10ήμερου του Οκτώβρη που οργανώθηκαν από τις Συνεργ. Συνταξ. Οργανώσεις σ’ όλη την χώρα, από τον Έβρο έως την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων όλων των κλάδων.

Οι συγκεντρώσεις προετοιμάστηκαν στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, με ένα πρόγραμμα δράσης που κράτησε 25 ημέρες.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΣΔΗ συμμετείχαν ουσιαστικά σ’ αυτές  τις δραστηριότητες με συσκέψεις που οργάνωσαν κύρια στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία και στις κεντρικές συγκεντρώσεις. Η Χ. Λαμπούδη στην Πάτρα και Γιάννενα, η Σ. Ακζώτη στη Θήβα και Θεσσαλονίκη.

Στις συσκέψεις προετοιμασίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα προβλήματα, η αναγκαιότητα δράσης μπροστά στη νέα επίθεση και τα μέτρα της κυβέρνησης. Άνοιξε ένας εποικοδομητικός διάλογος. Πήραν μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις πρώτη φορά συνταξιούχοι που αποφάσισαν αυτό που λέμε «να αφήσουν τον καναπέ» και να μπουν στην δράση. Συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος στον πόλεμο που μας άνοιξαν, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ αποτελεί ο ενωτικός ταξικός αγώνας – ΟΛΩΝ των Συνταξιούχων σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν παρακαταθήκη ανοίγουν το δρόμο για το σήμερα και προδιαγράφουν το μέλλον που δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχια, πείνα και πολέμους.

Ιδιαίτερα μαζική-μαχητική και με παλμό ήταν η συγκέντρωση στην Αττική, καθώς και στις άλλες πόλεις της χώρας.
Ο κύκλος αυτών των κινητοποιήσεων έκλεισε, οι αγώνες συνεχίζονται.

Η επίθεση του αντιδραστικού μπλοκ κλιμακώνεται. 

Η Τρίτη αξιολόγηση βάζει σε εφαρμογή το τρίτο μνημόνιο με νέα προαπαιτούμενα και επίσπευση των αντεργατικών – αντισυνταξιουχικών μέτρων, επιπρόσθετα σε όσα μέχρι σήμερα έχουν αποφασιστεί.

Την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς που θα φέρει δραστική μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, θα διαδεχθεί ο αυτόματος κόφτης σε κάθε περίπτωση που θα κριθεί αναγκαίο, στην πορεία «ανάκαμψης» της οικονομίας και το απαιτήσουν οι επενδυτές. 
Οι εκκρεμότητες της τρίτης αξιολόγησης θα κλείσουν με νέα χτυπήματα στα εργασιακά στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία.
Οι περικοπές στα νέα κονδύλια που απομένουν για την κάλυψη στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της φοροληστείας απέναντι στους εργαζομένους και συνταξιούχους, είναι στο επίκεντρο και του φετινού κρατικού προϋπολογισμού.
Δραστικά μέτρα και περαιτέρω περικοπές θα έχουμε σε υγεία, πρόνοια παιδεία. Στα προαπαιτούμενα είναι οι πλειστηριασμοί λόγω  κόκκινων δανείων και οι κατασχέσεις σπιτιών φτωχών οικογενειών.

Επισημαίνουμε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την απόλυτη στήριξη των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που μόνο στόχο έχουν την έξοδο στις αγορές. Η ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να έρθει, θα πατάει όμως στα «αποκαΐδια»   των εργατικών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή συνεχίζουμε αποφασιστικά την αγωνιστική μας δράση.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με τα παιδιά και εγγόνια μας στις 9 Νοέμβρη.
Δυναμώνουμε την πάλη μας και συμμετέχουμε στο παναττικό συλλαλητήριο που οργανώνει η ΣΕΑ στις 23 Νοέμβρη μαζικά δυναμικά,  για το δικαίωμα στα φάρμακα και στην υγεία.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν.

Δεν κάνουμε πίσω μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών

Είμαστε σε ετοιμότητα αγωνιστική.




















Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+