ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥΛΑΣ ΑΚΖΩΤΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017


Συναγωνίστριες, συναγωνιστές, συνταξιούχοι γιά σας .

Στους δρόμους του αγώνα ξανά, συνεχίζουμε τη δράση μας. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.
Δίνουμε αγωνιστικό παρόν και στην Στερεά Ελλάδα, στην Θήβα σήμερα, στην Λάρισα αύριο, σε όλη τη χώρα.

Με ταξικό πείσμα απαντάμε στον αντίπαλό μας, την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τους επιχειρηματικούς ομίλους και όσους στηρίζουν αντιλαικές, αντισυνταξιουχικές επιλογές. Τους μηνύουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας για :
-       Αποκατάσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΙΩΝ
-       Κατάργηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ – ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ –ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας για λογαριασμό των μονοπωλίων.
Δεν θα κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση νέων αιτημάτων
-       Για κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ διευρυμένων αναγκών. ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ δικαιούμεθα. Όσα η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να μας διασφαλίσει. Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Ανήκει σε εμάς και τα παιδιά μας.

          Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και μήνυμα ελπίδας στέλνουν οι χιλιάδες συνταξιούχοι Αττικής που άνοιξαν την αυλαία των κινητοποιήσεων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών οργανώσεων να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας στα πλαίσια του δεκαήμερου δράσης σε όλη τη χώρα.

Εκπροσωπώντας την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Δημοσίου, δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ. Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη : Θα είμαστε συνέχεια στον δρόμο του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.
Η αντιλαϊκή, αντισυνταξιουχική επέλαση δυναμώνει.
Η Κυβέρνηση ψήφισε άλλη μία αντιλαϊκή συμφωνία η οποία προβλέπει
νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε μερίσματα και εφάπαξ. Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων των παλιών συνταξιούχων. Αυτόματους κόφτες, άγρια φορολογία, περικοπή κοινωνικών παροχών με αλλαγή στο σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας, περικοπή παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Όλοι παρακολουθούμε πως εξελίσσεται και κλιμακώνεται η νέα ακόμα πιο άγρια επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, εργαζόμενους και συνταξιούχους  σε όλα τα λαϊκά στρώματα συντονισμένα  από την Κυβέρνηση, όλες τις Αστικές Δυνάμεις, Ε.Ε και τους Επιχειρηματικούς Ομίλους.
Ενώ διατηρούνται όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα προστίθενται συνεχώς καινούρια. Η κάθε φορά αξιολόγηση και η τωρινή 3η για την εκταμίευση της δόσης, βάζει νέα πιο ειδεχθή προαπαιτούμενα  που εκφράζονται με νέα εις βάρος μας μέτρα και μεταρρυθμίσεις.
Η έξοδος από τα μνημόνια με «δίκαιη ανάπτυξη» είναι, προπαγάνδα της Κυβέρνησης για να εξασφαλίσει  την λαϊκή συναίνεση, να διοχετεύσει και άλλο χρήμα στις επιχειρήσεις.  
Το βέβαιο είναι πως η έξοδος στις αγορές, η επανάκαμψη της οικονομίας, η προσέκλυση  επενδύσεων απαιτεί χτύπημα των κατακτήσεων . Σ’ αυτό τον στόχο όλες οι διαχωριστικές γραμμές και αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης εξαφανίζονται. Σαφής ήταν η απάντηση του Υπουργού στην αντιπροσωπεία της ΣΕΑ που τον συνάντησε και του κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματά μας.
-       Την αποκατάσταση των απωλειών
Στις συντάξιμες αποδοχές
Της 13ης και 14ης σύνταξης
-       Την άμεση απόδοση συντάξεων – εφάπαξ – μέρισμα
-       Την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
-       Κατάργηση όλων των εισφορών για την υγεία
-       Άμεση επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων για την υγεία
-       Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων
-       Την αποκατάσταση των κοινωνικών παροχών σε πρόνοια – υγεία – ΕΚΑΣ και επιδόματα

Καμιά υπόσχεση δεν έδωσε ο Υπουργός. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν μπορεί να κινηθεί έξω από την Δημοσιονομική πολιτική και στόχους.
Σε ότι αφορά τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά της εισφοράς για την υγεία που υπολογίσθηκαν  εκ λάθους στα μεικτά και όχι στα καταβαλλόμενα όλων των συντάξεων δήλωσε ότι θα αποδοθούν σταδιακά και αφού βγει η σχετική εγκύκλιος  από το Υπουργείο.
Κατανοητό είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να τα διεκδικούμε με αιτήσεις και προσφυγές στη δικαιοσύνη όπως προτρέπουν τα κοράκια των Δικηγορικών Γραφείων και το  Δίκτυο όχι βέβαια με το αζημίωτο. Ούτε 1 ευρώ δεν έχει επιστραφεί σε εργαζόμενους και συνταξιούχους σε όλη την περίοδο της κρίσης ανεξάρτητα συνταγματικότητας ή όχι των νόμων.
Η δικάσιμος για κάθε προσφυγή για την Αθήνα ορίζεται μετά από 7 χρόνια και για την περιφέρεια μετά από 10 χρόνια.
« Ίσως έρθει η δικαίωση μετά θάνατον.»
Σε ότι αφορά  την προσφυγή των συνταξιούχων στο ΣτΕ πρέπει να θυμίσουμε ότι το ΣτΕ έκρινε όλους τους μνημονιακούς νόμους και τα μέτρα που τους συμπληρώνουν Συνταγματικούς (1ο,2ο,3ο και 4ο μνημόνιο). Η διαφοροποίησή του ήταν σε επί μέρους ζητήματα που όμως δεν στάθηκαν «θεσμικό εμπόδιο» στις Κυβερνήσεις διαχρονικά από το να εφαρμόζουν τις ταξικές υπέρ της πλουτοκρατίας επιλογές που πλήττουν ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα εργαζόμενους και συνταξιούχους. Χώρια που έχουμε εμπειρία από κάποιες θετικές αποφάσεις δικαστικών οργάνων που μένουν χρόνια στις καλένδες ανεφάρμοστες.
Η δικαιοσύνη είναι άλλος ένας θεσμός που λειτουργεί και εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές. Δεν κυβερνά το ΣτΕ και η Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση κυβερνά.

Συνάδελφοι,
Το επόμενο διάστημα, η αντιπαράθεση της Εργατικής Τάξης και των Συνταξιούχων με την Κυβέρνηση – ΕΕ και τους Επιχειρηματικούς Ομίλους με όλο το αντιδραστικά μπλοκ θα οξυνθεί.
Αφού δεν μπορεί να δοθεί φιλολαϊκή λύση, το κίνημα των συνταξιούχων θα πρέπει να απαντήσει πιο μαχητικά και επιθετικά, να αντιστοιχιστεί με την επίθεση που δεχόμαστε.
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει διέξοδος, αν μπορούμε να βάλουμε φραγμό σε αυτό τον ατέρμονα κατήφορο. Ανεπιφύλακτα απαντάμε ναι.
Μονόδρομος  είναι η κλιμάκωση της πάλης του αγώνα, το δυνάμωμα των σωματείων μας, η οργανωμένη αντεπίθεση, ο συντονισμός των αγώνων με το εργατικό κίνημα, το δυνάμωνα της συμμαχίας όλων όσων πλήττονται απ’ την μονοπωλιακή πολιτική.
Ο «καθαρός δρόμος»  που η κυβέρνηση υπόσχεται είναι ένας δρόμος που εμείς με τους αγώνες μας πρέπει να καθαρίσουμε για να ζήσουμε όπως δικαιούμαστε εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Μπορούμε να έχουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε. Δεν θα έρθει όμως από μόνο του. Να φροντίσουμε για αυτό.

Για σας
όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+