ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Σ. Ακζώτη
Πρόεδρος του Συνδέσμου Αθήνας
Μέλος της Διοίκησης της  ΠΟΠΣ                                                               6/8/2018


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

Συνάδελφοι,

Σε πείσμα όσων ισχυρίζονται ότι τίποτα δεν γίνεται, οι αγώνες των συνταξιούχων έφεραν κάποια αποτελέσματα.

Το διαπίστωσαν οι συνταξιούχοι με την σύνταξη που καταβλήθηκε τον περασμένο Μάη, με την διακοπή της παράνομα λαθεμένης παρακράτησης όπως και την καταβολή των χρωστούμενων αναδρομικών στις 2 Αυγούστου 2018 .

Το ίδιο συνέβη και με τις επιστροφές από τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΠΥ, με τα εφάπαξ κοινωνικά επιδόματα ως αντίμετρα, που τα ονομάζουν ξεδιάντροπα 13η σύνταξη.
Θα μπορούσαμε και άλλες τέτοιες μικρές νίκες να αναφέρουμε για να διαψεύσουμε όσους με το ιδεολόγημα του «τίποτα δεν γίνεται», κρύβουν την αντίληψή τους σε οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση.

Συνάδελφοι δεν είναι μόνο αυτά που έχουμε καταγράψει ως χρωστούμενα στα τεφτέρια μας, σε όλη τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης από όλες τις κυβερνήσεις,  είναι πολλά ακόμα. 
Είναι η  καταλήστεψη των συντάξεων μας,  των ασφαλιστικών ταμείων, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι απανωτές εισφορές αλληλεγγύης, οι αυξήσεις των εισφορών για την υγεία, η κατάργηση φαρμάκων και εξετάσεων από τις λίστες, οι κατάργηση των κοινωνικών παροχών. Μέρα με την μέρα  διαπιστώνεται ότι πιο πολλά  βάρη για την υγεία φορτώνονται στα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κάθε νέος νόμος, είναι πιο  απεχθείς  από τον προηγούμενο, κάθε διάταξη δίνει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται  στον τομέα της Υγείας μέχρι που να γίνουν αυτοί οι μοναδικοί πάροχοι και ιδιοκτήτες, μετά την έξοδο στις αγορές, στην διαφημιζόμενη μεταμνημονιακή εποχή, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, την ίδια την ζωή.

Συνάδελφοι, Είναι αδίστακτοι.

Είναι αυταπάτη να πιστεύουμε ότι επειδή δεν εφαρμόζονται  τα πρότυπα   των  «Ευρωπαικών Χωρών» έχουμε τις επικίνδυνες για το λαό μεταρρυθμίσεις. Με όρους «οικονομικής αποδοτικότητας» κρίνει ο Μηχανισμός της ΕΕ την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στα κράτη-μέλη που είναι αναγκαία όσο ποτέ σήμερα στη χώρα μας. Όλες  οι αντιλαϊκές και συνταξιοκτόνες πολιτικές προ πολλού έχουν εφαρμοστεί στα κράτη μέλη της ΕΕ που την εφαρμογή τους στη χώρα μας καθυστέρησε η παρέμβαση του εργατικού και συνταξιουχικού  κινήματος.

Οι συνταξιούχοι καταδικάζουν μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκά πρότυπα που εμπορευματοποιούν τα πάντα  (κοινωνική ασφάλιση, συντάξεις πρόνοια-υγεία, παιδεία) ακόμα και του αέρα που αναπνέουμε.

Καταδικάζουν την κυρίαρχη αντίληψη ότι είναι βάρος οι συνταξιούχοι, κόστος οι εργαζόμενοι.
Είδαμε που οδήγησε και οδηγεί η αντίληψη «κόστος, όφελος», τα υψηλά πλεονάσματα, η δημοσιονομική πειθαρχία που δεσμεύει και εφαρμόζεται από όλα  ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, η «ευελιξία» στην εργασία. Οδήγησε στην συρρίκνωση των κρατικών δαπανών για κοινωνικές παροχές, για κρατικές δαπάνες στην πρόληψη από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, για στήριξη υποδομών αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασία, στην αύξηση των ποσοστών από τον κρατικό  για εξοπλισμούς . Οδήγησε τελικά στην απώλεια ανθρώπινων ζωών, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα από την πρόσφατη δολοφονική φωτιά  στην Ανατολική Αττική.
Συνάδελφοι, όλο και πιο πολλοί συνταξιούχοι συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα ότι Κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν την ίδια υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων πολιτική, γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνοι, είναι εχθροί μας, είναι εχθροί της τάξης μας, εχθροί των συνφερόντων μας. Είναι οι ίδιοι που για λογαριασμό του κεφαλαίου με την πολιτική τους «καίνε» τις συντάξεις μας, την υγεία, τα δάση, καταστρέφουν το περιβάλλον, σκοτώνουν με τις επεμβάσεις τους λαούς.

Έχουμε πολλούς λόγους για να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν ξεχνάμε συνάδελφοι, όσα έχουμε υποστεί και όσα έχουν γίνει. Μακριά από εμάς η αντίληψη ότι έγινε έγινε. Είμαστε σε ετοιμότητα και μετά την ανάσα την καλοκαιρινή με νέες δυνάμεις τον Σεπτέμβρη, δυναμώνουμε τον  ανειρήνευτο αγώνα για μικρές και για μεγάλες νίκες για το σήμερα, μέχρι την τελική νίκη αύριο, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά για μια ζωή που μας αξίζει.

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+