ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΜΑΜΟΥΘ



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207
Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com


Αρ.Πρωτ. 4120                                                                      Ημερομηνία  8/8/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Βαρύ το τίμημα που πλήρωσαν, πληρώνουν και καλούνται εκ νέου να πληρώσουν οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους, στο όνομα της «δίκαιης» ή «βιώσιμης» ανάπτυξης.
Το «τέλος των μνημονίων», «η έξοδος στις αγορές», «η ανάκαμψη» της οικονομίας είναι παραμύθια των αστικών δυνάμεων.

Οι προγραμματισμένες δηλώσεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ με τα νέα νομοσχέδια που ψηφίζονται, χωρίς χρονοτριβή καλοκαιριάτικα, δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Νέα αντιλαική-αντεργατική-αντισυνταξιουχική επέλαση ετοιμάζεται. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλειας (συντάξεις-πρόνοια-υγεία) σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί προτεραιότητα και της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Οι αντιπαραθέσεις Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να κρύψουν το παραπέρα χτύπημα των συντάξεων που θα επιφέρει το σύστημα των τριών πυλώνων που στήνεται πάνω στο νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου.

-         Ακόμα και τα 384 Ευρώ της Εθνικής λεγόμενης σύνταξης, για την οποία μόνο εγγυάται το κράτος, εξαρτόνται από τον χρόνο ασφάλισης και τα όρια ηλικίας.

-             Η «ανταποδοτική» σύνταξη εξαρτάται επίσης από την δημοσιονομική δυνατότητα με τον κόφτη πάντα να καραδοκεί για οποιαδήποτε μείωση απαιτήσουν οι θεσμοί και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

-            Η εισαγωγή του «κεφαλαιοποιητικού συστήματος» στην Επικουρική Ασφάλιση, η παράνομη αρπαγή των εισφορών των εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες, το τζογάρισμα εκ νέου των αποθεματικών, θα καταστήσει  της επικουρικές συντάξεις φτερό στον άνεμο, βορά σττην αδηφαγία των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ασφάλισης.

-        Τέλος προωθούνται παραπέρα καθαρά ιδιωτικά σχήματα ασφάλισης, όπως τα Επαγγελματικά Ταμεία και γενικά η Ιδιωτική Ασφάλιση.

-            Καμιά εγγύηση δεν υπάρχει για τις μελλοντικές συντάξεις των ασφαλισμένων ενώ είναι προκαθορισμένες οι εισφορές τους.

-            Ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος» θανάτου, του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, όπως διατυπώθηκε στη Λευκή Βίβλο και τη συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992.

Σε ότι αφορά στην συζήτηση για τις «συντάξεις μαμούθ» και για «χρυσά εφάπαξ» που συνεχίζεται, δεν είναι τυχαία. Είναι πάγια και δοκιμασμένη η τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από αποφάσεις που  επιδεινώνουν περαιτέρω την ποιότητα ζωής της λαικής οικογένειας.

Στην προκειμένη περίπτωση, την συζήτηση πυροδότησαν οι δηλώσεις του υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση που έδωσε εντολή να μη εκδωθούν συντάξεις των 10.000 – 24.000 Ευρώ το μήνα.

Αλήθεια ποιος είναι ο αριθμός των συντάξεων αυτών?. Είναι μετρημένες οι περιπτώσεις τέτοιου ύψους συντάξεων, απέναντι στις χιλιάδες συντάξεις των 350 έως 500 Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι έχουν δει το τσεκούρεμα των συντάξεων τους, τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων τους, τους κόπους μιας ζωής να χαρίζονται στην πλουτοκρατία πάντα για μία ανάπτυξη που δεν τους αφορά αφού δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις απώλειες που έχουν υποστεί σε όλα τα επίπεδα. 

Η συζήτηση αυτή και οι κοκορομαχίες στη Βουλή, αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης με την συμφωνία όλων των αστικών δυνάμεων, να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση στην κοινωνική ασφάλιση με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της στην υγεία-πρόνοια-συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι όμως μνήμη-πείρα και ταξικό πείσμα διαθέτουν.

Είναι αποφασισμένοι απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης να κλιμακώσουν τους αγώνες τους πιο οργανωμένα και μαζικά όχι μόνο για να σταματήσουν το έγκλημα που διαπράττεται ενάντια στα συμφέροντά τους, αλλά και για να διεκδικήσουν όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν.

Συνάδελφοι, αξίζει σε μας και τα παιδιά μας καλλίτερη ζωή σήμερα αλλά και μια κοινωνία του αύριο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
Σ. Ακζώτη           Λ. Κουτσιλέου



Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+