ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207
Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com


Αρ.Πρωτ. 4122                                                                      Ημερομηνία  2/9/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σήμερα έρχονται με αφορμή τη λεγόμενη εξυγίανση της ΔΕΗ, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαική κατανάλωση αφού οι απανωτές αυξήσεις από όλες τις Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 150%.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κος Χατζηδάκης και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης για να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού αυτά τα αντιλαικά μέτρα, ισχυρίζονται ότι αν δεν ληφθούν αυτές οι αποφάσεις η επιχείρηση θα βρεθεί απέναντι σε δραματικές καταστάσεις, σε χρεοκοπία και θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο. Οι ισχυρισμοί ότι οι μεγάλες αυξήσεις στην τιμής της κιλοβατώρας θα αντισταθμιστούν από τη μείωση του ΦΠΑ και από την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ είναι παραπλανητικές αφού οι επιβαρύνσεις θα είναι μεγαλύτερες και αφορούν το σύνολο των λαικών νοικοκυριών που λόγω αδυναμίας πληρωμής θα βρεθούν αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι σημερινές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα έχουν σκοπό να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο δηλαδή την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και την στρατηγική της ΕΕ, που οδηγεί σε τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους, σε βάρος του δικαιώματος του λαού  για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του, την ενεργειακή φτώχεια, την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, την ένταση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας. Προσπαθούν να πείσουν τον λαό ότι υπάρχει φιλολαική λύση μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Τέτοια λύση δεν υπάρχει!

Δεν γίνεται να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Λύση υπάρχει μόνο με δυνατό κίνημα για ικανοποίηση των αναγκών μας.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8,00 π.μ. με την παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της ΔΕΗ Χαλκοκονδύλη 30 Αθήνα, με την καθολική συμμετοχή μας, δίνουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στις αυξήσεις και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος      Η Γ. Γραμματέας
                                                 Σ.Ακζώτη           Λ. Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+