Να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες

ΠΑΜΕ
Την Τρίτη 8/10 η κινητοποίηση για τις τριετίες


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 9 το πρωί, διοργανώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Εκείνη τη μέρα εκδικάζεται η προσφυγή των βιομηχάνων, του ΣΕΒ, που απαιτούν τη μονιμοποίηση του «παγώματος» των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους.

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, «είναι μια προσφυγή που επιβεβαιώνει ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν την κατάργησή τους. Επιδιώκουν να αμείβουν τους εργαζόμενους όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν. Στοχεύουν στα δικαιώματα των εργαζομένων, χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, χωρίς ώριμα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, με γενικευμένη "ευελιξία". Σταθερός τους στόχος είναι το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Θέλουν και νομικά να βάλουν πάγο στις κατακτήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων».

«Απάντηση στους σχεδιασμούς τους», τονίζει το ΠΑΜΕ, «έδωσαν ήδη οι εργαζόμενοι με την επιτυχία των απεργιών στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και συνεχίζουμε με την κλιμάκωση του αγώνα. Δυναμώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις. Για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Για ζωή με δικαιώματα».

  • Επιπλέον, στο πλαίσιο της έντασης της προσπάθειας για πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει μαζικές εξορμήσεις στον ΗΣΑΠ και το Μετρόσήμερα Παρασκευή και την Πέμπτη 10/10.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+