6 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 14 Ιούνη 2021

 

6 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

N. 4798/2021 της ΝΔ

 

1.   Εγκαιρη καταγραφή ενσήμων ή χρόνου ασφάλισης.

2. Προσυνταξιοδοτική βεβαίωση από τον eΕΦΚΑ που αφορά περιπτώσεις                      διαδοχικής ασφάλισης πριν από την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης.

3. Τεκμήριο από ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΗΣ + ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Δ.Α.Υ.Κ.) που θα συμπληρώνεται έγκαιρα για να χρησιμοποιείται από τους ασφαλισμένους.

Αν Δ.Α.Υ.Κ. έχουν εκδοθεί έως 26/11/20 και έχουν ελεγθεί από τον αρμόδιο                                             προιστάμενο, δεν απαιτούν άλλη επιβεβαίωση από φυσικά παραστατικά. Αν υπάρχει χρόνος ασφάλισης που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Δ.Α.Υ.Κ. που εκδόθηκε μέχρι 26/11/20, ο ασφαλισμένος έχει το δικαίωμα να υποβάλει οποιαδήποτε πρόσθετα παραστατικά.

4.    Για τυχόν οφειλές προς τον ασφαλιστικό φορέα καθορίζονται όρια ανάλογα τον φορέα και το ποσό που θα μπορεί να εξοφληθεί με δόσεις που θα παρακρατούνται από την σύνταξη. Σε περίπτωση διαδοχικής, το ποσό παρακρατείται από τη σύνταξη του φορέα που χορηγεί την σύνταξη.

5.    Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών. Το δικαίωμα σύνταξης αρχίζει από την 1η του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης, με την προυπόθεση ότι πληρούνται όλες οι προυποθέσεις χορήγησης της σύνταξης. Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα σύνταξης ξεκινάει από την 1ημέρα του επόμενου μήνα εκείνου κατά το οποίο πληρούνται όλες οι νομικές προυποθέσεις συνταξιοδότησης. Δηλαδή τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση που πρέπει να υποβάλονται μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα υποβολής της αίτησης.

6.     Υποχρεωτικότητα προσωρινής σύνταξης. Η προσωρινή σύνταξη είναι υποχρεωτική και πρέπει να χορηγείται έως την έκδοση της οριστικής.

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος     Η Γ.Γραμματέας

Σ. Ακζώτη          Λ. Κουτσιλέου

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+