ΤΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΣΔΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

 

Αθήνα 22 Ιουνίου 2021

 

Τόσο αντέχει η Δημοκρατία τους !!!!

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΕΚΣΔΗ καταγγέλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Λέσβου για τις παράνομες, αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες διενέργειας της Γενικής Εκλογοαπολογιστικής τους Συνέλευσης (11-7-2021).

Αυτό δεν μας εκπλήσσει. Η  συμπεριφορά τους, ταυτίζεται με τις κυβερνητικές αποφάσεις για πλήρη έλεγχο της συνδικαλιστικής  δράσης, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με αυταρχισμό, βία και αστυνομοκρατία.

Ταυτίζεται με την συμπεριφορά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. Είναι οι συνδικαλιστές του κρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, καταδικασμένοι στη συνείδηση εργαζομένων και συνταξιούχων, ως συνυπεύθυνοι για τα αντεργατικά, αντισυνταξιουχικά μέτρα, υπεύθυνοι για την απαξίωση και υποχώρηση των αγώνων.

Θα μείνουν στην ιστορία ως οι προδότες του κινήματος, οι αρνητές της τάξης τους.

Η ΕΚΣΔΗ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων Λέσβου γιατί:

-  Αποφάσισε και πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά έκτακτο ΔΣ χωρίς να καλέσει  την εκλεγμένη στο ΔΣ εκπρόσωπό μας.

-       Αποφάσισε την πραγματοποίηση εκλογών για ανάδειξη ΔΣ και εκπροσώπων για το Συνέδριο σε 15 μέρες χωρίς να ειδοποιήσει  την εκπρόσωπό μας ώστε να συμμετέχει καταθέτοντας ταυτόχρονα την άποψη της παράταξης, ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Λέσβου.

Θεωρήθηκε περιττή η συμμετοχή της εκλεγμένης μειοψηφίας στη συνεδρίαση λήψης απόφασης του ΔΣ μιας και διαθέτουν την πλειοψηφία. Εδώ βέβαια δεν πρόκειται μόνο για απόφαση της πλειοψηφίας αλλά πρόκειται για σκόπιμη απόκρυψη απόφασης σε  βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων της παράταξής μας. Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η επόμενη αυταρχική ενέργεια. Μήπως η απαγόρευση απόψεων και λόγου, η απαγόρευση διακίνησης των ιδεών?

Εδώ καταστρατηγείται πλήρως το δικαίωμα που δίνει ο Ν.1264/82 με την απλή αναλογική του σεβασμού της άλλης άποψης, ανεξάρτητα ότι επικρατεί η απόφαση της πλειοψηφίας.

Δεν έχει πάτο η εξαθλίωση και ο αυταρχισμός.

Συνεχίζουμε

-       Δεν συγκαλέστηκε ΓΣ για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία σύμφωνα με τον 1264/82 έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών, δέχεται υποψηφιότητες, ετοιμάζει τα ψηφοδέλτια των συνδιασμών και των μεμονομένων-ανεξάρτητων υποψηφίων.

-       Δεν τηρήθηκε ο χρόνος γνωστοποίησης των ενδιαφερομένων υποψηφίων και ο τρόπος γνωστοποίησης, δηλαδή: Ενώ η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων έληγε στις 24/6/2021 οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι έλαβαν γνώση στις 21/6/2021 από την δημοσιοποίηση  της γνωστοποίησης μόνο σε μια τοπική εφημερίδα. Δεν τοιχοκολλήθηκε η σχετική ανακοίνωση στα γραφεία του συνδέσμου. Δεν προηγήθηκε ενημέρωση με προσωπική επιστολή των μελών. Δεν δόθηκε η δυνατότητα νέων εγγραφών. Δεν ενημερώθηκε το ΔΣ της ΠΟΠΣ πολύ περισσότερο  που αφορά και σε υποψηφιότητες αντιπροσώπων.

Εκτός και αν έγινε με επιλεκτικό τρόπο η ενημέρωση και μεθοδεύτηκε το όλο εγχείρημα κατάλληλα.

Η παράταξη μας, τους καταλογίζει κακόβουλη σκοπιμότητα. Δεν έγινε πλατιά ενημέρωση για συμμετοχή των συνταξιούχων στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση με στόχο τον έλεγχο των αποτελεσμάτων και τον αποκλεισμό των δυνάμεών μας.

 

Επισημαίνουμε ότι:

Ενώ σε όλη την διάρκεια της καραντίνας τα γραφεία ήταν ερμητικά κλειστά, η όποια επαφή και ενημέρωση των μελών ανύπαρκτη, δεν έγινε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο ούτε Γενική Συνέλευση, επικαλούνται ανύπαρκτα άρθρα του καταστατικού, ακόμη και απόψεις γνωστών εργατολόγων που σέρνουν τους συνταξιούχους σε δικαστικές προσφυγές για τα αναδρομικά για να αποκλείσουν με το έτσι θέλω την συμμετοχή συνταξιούχων διαφορετικών απόψεων και να εξασφαλίσουν τον συσχτετισμό που επιθυμούν στον σύλλογο και την εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία.

Στις ενστάσεις της αντιπροσώπου της παράταξης για τις αντικαταστατικές διεργασίες ο Γ. Γραμματέας του Συνδέσμου απάντησε προκλητικά: «Αποφάσισε η πλειοψηφία, η απόφαση έχει ληφθεί και είναι αυτή»

κατά το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και αν σας αρέσει.

Για τέτοια δημοκρατία πρόκειται, αυτή είναι η δημοκρατία που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν.

Η ΕΚΣΔΗ δεν θα το αφήσει έτσι, θα πάρει όλα τα μέτρα, επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Καλεί κάθε έντιμο συνταξιούχο να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, να ενισχύσει την πραγματική δημοκρατική λειτουργία των Συνδέσμων. Μαζικά να προσέλθει στις κάλπες των Γ. Εκλογοαπολογιστικών Συνελεύσεων που πρέπει να διεξάγονται δια ζώσης και να καταδικάσουν δια λόγου αλλά και ψήφου συνδικαλιστές που μετέρχονται τέτοιων μεθοδεύσεων που βαίνουν τελικά σε βάρος των ταξικών τους συμφερόντων.

Τα ΔΣ των Συνδέσμων να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προχωρήσουν σε νόμιμες Γενικές Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις σύμφωνα με τον νόμο και την συνδικαλιστική πρακτική.

Είναι απαραίτητο να κλείσουν τα αυτιά τους σε γνωστούς «instructors» που με κάθε μέσο και αθέμιτο,  επιδιώκουν αξιώματα. Δεν διαθέτουν το ηθικό ανάστημα για να ηγηθούν του συνδικαλιστικού συνταξιουχικού κινήματος.

Επιδιώκουν με κάθε θυσία να αποτρέψουν την αλλαγή συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Από αυτό που φοβούνται δεν θα γλυτώσουν.

Η ΕΚΣΔΗ καλεί τα ΔΣ, τους έντιμους συνδικαλιστές και τους συνταξιούχους να συνταχθούν με την ΕΚΣΔΗ, την ΣΕΑ, το ταξικό εργατικό κίνημα και να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Εδώ και καιρό «έμπειροι» γνωστοί συνδικαλιστές τύπου εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ , έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση νόθων εκλογών και νόθων αντιπροσώπων για το Συνέδριό μας.

Ως λαγοί της κυβέρνησης προσπαθούν, επικαλούμενοι τον κορονοΐό να προωθήσουν την κατάργηση της συλλογικής και ζωντανής λειτουργίας των οργάνων και την αντικατάσταση των δια ζώσης Γ.Σ με ηλεκτρονικά μέσα και εκλογές με ηλεκτρονική και επιστολική ψήφο. Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των σωματείων και τον αποκλεισμό όσων έχουν διαφορετική άποψη, όσων στέκονται αγωνιστικά ενάντια στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές με την κατατρατήγηση καταστατικών διατάξεων αλλά και νόμων ή και σχετικές γνωμοδοτήσεις.

Η ΕΚΣΔΗ καλεί τους συνταξιούχους δημοσίου να ενισχύσουν την παράταξη στις επαναληπτικές εκλογές των συνδέσμων, σε τίμια αναμέτρηση για την ενδυνάμωση της αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων και δικαιωμάτων τους.

 

Για την ΕΚΣΔΗ

Σ. Ακζώτη

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+