ΕΚΣΔΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Σ. Ακζώτη, Γ. Νάκης, Χ. Λαμπούδη

Αθήνα 23/6/2021

Προς

Τον Συνάδελφο Ν. Μυλωνά, αντιπρόσωπο

Του Συνδέσμου Ζακύνθου

Στο Συνέδριο της ΠΟΠΣ

 

Αγαπητέ συνάδελφε Νίκο, ως μέλοι της ΕΚΣΔΗ και ταυτόχρονα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΠΣ λάβαμε γνώση της  από 22/6/2021 επιστολής σου, προς το ΔΣ.

Σε πληροφορούμε ότι η άποψή μας ταυτίζεται, σε πολύ μεγάλο μέρος, με το περιεχόμενο της επιστολής σου.

Είναι καταγεγραμμένη εξάλλου η άποψή μας, σε όλα τα σχετικά κείμενα μας, ότι η επιστροφή των αναδρομικών είναι θέμα πολιτικής απόφασης, συνεχίζοντας όμως με το «ότι έχουμε κερδίσει το έχουμε κερδίσει με σκληρούς αγώνες», και η όποια πολιτική απόφαση υπέρ των συμφερόντων μας έχει ληφθεί, είναι προΐόν επίσης αγωνιστικής διεκδίκησης. Δεν μας χαρίστηκε.

Η όποια θετική πολιτική απόφαση υπέρ μας έχει ληφθεί, έχει κερδηθεί  με σκληρή ταξική αντιπαράθεση, με εκατοντάδες μάχες που έχουμε δώσει ως ΣΕΑ (Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις) που εκπροσωπούν 2,5 εκ. συνταξιούχους μεταξύ των οποίων και 350.000 Δημοσίου. Μάχη ανειρήνευτη, με όπλο την ενότητα της ΣΕΑ, ανεξάρτητα πολιτικής αφετηρίας των οργανώσεων που την απαρτίζουν. Το ότι δεν έχει περικοπεί ως σήμερα η προσωπική διαφορά, είναι νίκη που κερδίσαμε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με βία και καταστολή. Εξω από του Μαξίμου «φάγαμε» χημικά και δεχθήκαμε προπηλακισμούς.

Με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε τα αναδρομικά του 11μήνου, τις εισφορές για την υγεία να υπολογίζονται στο ποσό των σημερινων συντάξεων και όχι στο αρχικό ποσό προ των περικοπών και άλλα. Με τον ίδιο τρόπο αποφασίστηκε η αντισυνταγματικότητα της εισφοράς αλληλεγγύης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Να μη ξεχνάμε όμως ότι οι μεγάλες απώλειες που είχαμε και έχουμε από το 2010 έως σήμερα, αποφασίστηκαν με πολιτικές αποφάσεις όλων των ως τώρα κυβερνήσεων . Με νόμους, διατάγματα, οδηγίες και κατευθύνσεις της κοινής Ευρωπαικής πολιτικής. Η ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΕΕ με συμφωνία όλων των Κρατών-μελών.

Με πολιτική απόφαση επίσης περιορίστηκε το ποσό των αναδρομικών του 11μηνου μόνο στις κύριες συντάξεις, ώστε  από το αρχικό ποσό των 4,2 δις, να μας αποδοθεί, μόνο το 1,4 δις Ευρώ.

Η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση, διέθεσε τα δικά μας χρήματα για την αγορά Rafal. Αλλαγή απόφασης του τελευταίου μήνα πριν την απόδοση των μειωμένων τελικά αναδρομικών του 11μηνου.

Ετσι και αλλιώς συμφωνούμε πως μόνο με πολιτικές αποφάσεις, υλοποιούνται αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων (ΣτΕ. Ελεγκτικό Συνέδριο) που τις περισσότερες φορές, αν είναι θετικές, μπαίνουν στις καλένδες με αιτιάσεις πότε τη δημοσιονομική δυνατότητα , πότε την ανάπτυξη, πότε το δημογραφικό και άλλα.

Το βέβαιο είναι ότι όποια πολιτική απόφαση, θετική ή αρνητική, αφορά σε όλους τους συνταξιούχους, με τους μεγάλους χαμένους να είναι όσοι διεκδικούν, τα δίκαια αιτήματά τους, με αγωγές μέσω δικηγορικών γραφείων με παρότρυνση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που συνεργάζονται με εργατολόγους και δικηγορικά γραφεία, όχι με το αζημίωτο.

Συνάδελφε, ανταποδίδουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς, με τη βεβαιότητα ότι οι χαιρετισμοί θα μετατραπούν σε διεκδικητικό αγώνα και θα βρεθούμε πλάι πλάι στην Αθήνα, στις 8 Οκτώβρη, στο Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο, όλοι οι  συνταξιούχοι, από όλη την χώρα και οι συνταξιούχοι της Ζακύνθου.

Η Πανελλαδική αυτή Συγκέντρωση, πρέπει να είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό και η πιο ποιοτική από όσες έχουν γίνει ως σήμερα, ώστε να αντιστοιχηθεί με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε που τον τελευταίο καιρό κλιμακώνεται.

Μετά το εργατικό τερατούργημα, είμαστε αντιμέτωποι με την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε μακριά από αγωγές και δικαστήρια. Με αγώνες διεκδικούμε τα δικαιώματά μας..

Προχωράμε με πίστη ότι μπορούμε να επιβάλουμε πολιτικές αποφάσεις που επιθυμούμε.

Να έχουμε αποτελεσματικούς αγώνες με αποκατάσταση των απωλειών ΟΧΙ μόνο όσων με βία μας έχουν στερήσει αλλά και νέες κατακτήσεις. Να έχουμε μια ζωή που μας αξίζει.

Συνάδελφε, Καλή αντάμωση το Φθινόπωρο, στο Συλλαλητήριο και στο Συνέδριο μας.

Καλό καλοκαίρι με υγεία.

Για την ΕΚΣΔΗ

Σ. Ακζώτη

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+