Απάντηση στον Ν Μυλωνά για τα πρόστιμα λόγω αναδρομικών στις ΔΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

 

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοπος : posyndya.blogspot.com

 

                                                                                           Ημερομηνία  22/09/2021

 

ΠΡΟΣ

Τον Συνάδελφο Ν. Μυλωνά

                                                                         Κοιν. Α) ΠΟΠΣ

    Β) Συλλόγους και Συνδέσμους

Μέλη της ΠΟΠΣ

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Α) Στις 8/10/21 πραγματοποιείται η Πανελλαδική Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στην Αθήνα για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, μεταξύ των οποίων είναι και η αναδρομική φορολόγηση και το πρόστιμο των 100Ευρώ για κάθε συμπληρωματική δήλωση.

Αν η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ικανοποιήσει τα αιτήματά μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό  από το μέγεθος, την ποιότητα και τους στόχους πάλης της Συγκέντρωσης.

Σε ότι αφορά στο ΔΣ του Συνδέσμου και τα μέλη μας, θα είναι παρόντα όπως πάντα στην Πανελλαδική Συγκέντρωση.

Ευνόητο είναι ότι :

-       Αν στη φιλοσοφία όλων των μελών των ΔΣ των Συνδέσμων και της ΠΟΠΣ ήταν ότι με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματα μας και οργάνωναν την πάλη,

-       Αν και από τους άλλους Συνδέσμους, ιδιαίτερα της Αττικής συμμετείχαν οι συνταξιούχοι, άλλη θα ήταν η εικόνα των συγκεντρώσεων και η διεκδικητική μας δύναμη.

Τώρα επειδή 3 από τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου (Σ. Ακζώτη, Γ. Νάκης, Χ. Λαμπούδη είναι και μέλη του ΔΣ της ΠΟΠΣ, όπως και η Λ. Κουτσιλέου Γ.Γραμματέας του Συνδέσμου και  μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΠΣ), όχι μόνο δεν έλειψαν ποτέ από τις συγκεντρώσεις αλλά παρευρίσκονται και σε περιφερειακές συσκέψεις για την οργάνωση της πάλης Πανελλαδικά.

Β) Για την αναδρομική φορολόγηση, πληροφοριακά :

Σύμφωνα με την εφαρμογή και τροποποίηση του Ν.4174/2013 σχετικά με ακύρωση/τροποποίηση διοικητικού προσδιορισμού επιβολής εισοδήματος και πράξεων επιβολής προστίμων που εκδόθηκαν εντός του 2019. Εχει καταργηθεί το πρόστιμο των 100Ευρώ, ποτέ όμως δεν έχει εκδοθεί και δεν έχει αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. η σχετική Εγκύκλιος από το Υπουργείο.

Γ) Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και επειδή την επιστολή σου την έχεις αποστείλει στην ΠΟΠΣ και κοινοποιήσει σε όλους τους Συλλόγους και τα Μέλη Συλλόγου Ζακύνθου πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια και να πληροφορηθούν όλοι ποιος και πως στην πράξη πάει κόντρα στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές.  Δια λόγου (ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημερώσεις) αλλά και στην πράξη με οργάνωση του αγώνα, συμμετοχή σε συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ανοιχτά γραφεία συλλόγων σε όλη τη διάρκεια των lockdown.

 

Εμείς Lockdown στην συνδικαλιστική δράση δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχθούμε ποτέ. Πάμε κόντρα στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές από όπου και αν προέχονται.

 

Συνάδελφε

Θα ήταν πραγματικά ένα θετικό βήμα και μια νέα αρχή για το δυνάμωμα της Ομοσπονδίας μας η παρουσία, τουλάχιστον του ΔΣ της Ζακύνθου στην Πανελλαδική Συγκέντρωση, για να αποκτήσει δύναμη η φωνή μας για την αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών, την κατάργηση όλων των αντιλαΐκών, αντεργατικών νόμων και την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Σ. Ακζώτη

 

Σημείωση :

Σας επισυνάπτουμε όλη την σχετική αλληλογραφία και ενημέρωση του Συνδέσμου και ΣΕΑ για την αναδρομική φορολόγηση και πρόστιμα.

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+