ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ε.Σ.Υ.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com

Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                              Αθήνα, 28/9/2021

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Ε.Σ.Υ.

 

Περιμένουμε «μεταρρυθμίσεις στο  Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που οδηγούν σε μεγαλύτερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας και σε χειρότερες εργασιακές σχέσεις για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την Κυβέρνηση οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με βάση τις κατευθύνσεις του Οργανισμού Διασφάλισης και Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε (ΟΔΙΠΥ ΑΕ) του οποίου αναμένεται η έκθεση.

Βασικός κορμός του Κυβερνητικού Σχεδιασμού είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες του ΟΟΣΑ και τα συμπεράσματα της έκθεσης της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαικής Επιτροπής, που σύμφωνα με αυτήν «το όφελος συνίσταται στην αύξηση του ανταγωνισμού των Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Π.Υ.Υ) και την αύξηση εσόδων μέσω της εφαρμογής κοινωνικότερων υπηρεσιών υγείας».

Η αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας θα γίνεται από την ήδη συσταθείσα επιτροπή (2020), με κριτήρια της στρατηγικής της ΕΕ για την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των συστημάτων υγείας.

Η Κυβέρνηση θεωρεί κόστος το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και γι’αυτό δεν πήρε κανένα μέτρο ενίσχυσης κατά την Πανδημία αλλά την αξιοποίησε για να προωθήσει τις νέες ανατροπές σε βάρος των υγειονομικών και των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας. Εξ’ άλλου δεν κρύβει την προτίμησή της στην σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε βάρος και του λαού και των εργαζόμενων στην υγεία.

Θα κάνουν προσαρμογές σε όλους τους τομείς υγείας, στους κανόνες της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης ώστε να λειτουργούν ως «αυτοχρηματοδοτούμενες οικονομικές μονάδες». Έτσι ώστε με την πώληση υπηρεσιών υγείας, απαλλάσσει το κράτος από τις δαπάνες του προυπολογισμού μεταφέροντας το στην τσέπη του λαού είτε άμεσα, είτε έμμεσα μέσα από τα ταμεία.

Το έδαφος γι’ αυτή την εξέλιξη το προετοίμασε και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με την απαξίωσή του και την ενίσχυση της ιδιωτικής υγείας.

Στον πυρήνα του σχεδιασμού για το νέο Ε.Σ.Υ βρίσκεται η στρατηγική των συμπράξεων και της σύμφυσης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Απέναντι σ’ αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς πρέπει να ενισχυθεί η πάλη ακόμα πιο δυναμικά για

-       Ομαδικές προσλήψεις στην υγεία με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-       Για κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών

-       Για δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια – φάρμακο

-       Για σύγχρονες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλους όπως μπορεί να γίνει σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας

 

Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+