ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com

Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                              Αθήνα, 28/9/2021

 

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

Ένα ακόμα αντιλαΐκό νομοσχέδιο ψηφίστηκε, που αφορά αυτή τη φορά στις Επικουρικές μας Συντάξεις, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» που δίνει άλλο ένα χτύπημα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Με αυτό τον νόμο η Κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων βάζει ξανά την υπογραφή της για την :

-       Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με την κατάργηση Κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και μάλιστα σε συνθήκες 4ου κύματος πανδημίας, πυρκαγιών, ανατιμήσεων κλπ. Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στρατηγικός στόχος της ΕΕ των Κυβερνήσεων των Κρατών Μελών , όλων των Αστικών Δυνάμεων  άρχισε εδώ και 30 χρόνια (Συνθήκη Μαάστριχτ, έκθεση Πισσαρίδη κλπ).

-       Δίνει 8 δις στις ασφαλιστικές εταιρείες

-       Υλοποιεί τον νόμο Κατρούγκαλου.

Η ανταποδοτικότητα εισάγεται σε όλο το φάσμα του ασφαλιστικού συστήματος. Με το πρόσχημα της ισότητας και της δικαιοσύνης μεταξύ των ασφαλισμένων, διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση, αφού η ανταποδοτικότητα μπαίνει στις παροχές. Στόχος η εξατομίκευση της κοινωνικής ασφάλισης, ότι δίνει ένας εργαζόμενος θα παίρνει. Εάν δεν έχει να δώσει θα παίρνει μια σύνταξη 380 ευρώ με προΰποθέσεις. Ετσι ο εργαζόμενος δεν θα ξέρει αν θα πάρει τελικά και πότε σύνταξη αφού θα σχετίζεται με το χρηματιστηριακό τζόγο.. Ετσι η κοινωνική ασφάλιση μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε «επένδυση» και ατομικό ρίσκο. Δημιουργείται ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων, και απώτερο σκοπό την επέκταση στο ανταποδοτικό κομμάτι της κύριας Σύνταξης. Ετσι το Ταμείο θα λειτουργεί με πλήρες κεφαλαιοποιητικό σύστημα, τοποθετώντας τις εισφορές των εργαζομένων σε αμοιβαία κεφάλαια και εισφορές. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιλέγουν επενδυτικό φορέα, να τζογάρουν, να μελετούν την αγορά. Εμείς ξέρουμε πως κατέρρευσαν οι καταθέσεις χιλιάδων ανθρώπων σε φούσκες χρηματιστηρίων όπως οι «ΑΣΠΙΣ», ο κολοσσός «THOMAS COOK».

Το υπό ίδρυση ταμείο (ΤΕΚΑ) δηλαδή Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης αποδεικνύει ότι δημιουργείται ένα εργαλείο χρηματοοικονομικών επενδύσεων στα πλαίσια του συστήματος της εκμετάλλευσης. Είναι φανερό πλέον ότι η ασφάλιση κάτω από οποιονδήποτε φορέα που λειτουργεί με τους νόμους της αγοράς είναι καθαρά κερδοσκοπική επιχείρηση με μοναδικό κριτήριο την μεγιστοποίηση του κέρδους. Είναι ευάλωτη στον κίνδυνο της πτώχευσης και της κατάρρευσης. Είναι γνωστό ότι δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες έκλεισαν τα τελευταία χρόνια με οφειλές στο δημόσιο 1 δις. Όλα τα άλλα περί διασφάλισης είναι απάτη. Διασφάλιση και τζόγος δεν συμβιβάζονται. Όλα αυτά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία έχουν δρομολογηθεί με πλήθος νόμων (Ρέππα, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Αχτσιόγλου, Βρούτση, Χατζηδάκη) από όλες τις κυβερνήσεις.

Ο νόμος αυτός αφορά νέους και παλιούς συνταξιούχους.

Οι νέοι εργαζόμενοι θα ξέρουν τι εισφορές θα δίνουν αλλά δεν θα ξέρουν τι θα εισπράξουν μετά από 40 χρόνια εργασίας αφού οι εισφορές τους θα τζογάρονται σε επενδύσεις χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού ρίσκου. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα γνωρίζει τι πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι από τέτοιου είδους επενδύσεις.

Σε ότι αφορά στους παλιούς συνταξιούχους, με την μείωση των αποθεματικών του Ταμείου που λεηλατούνται για άλλη μια φορά για την ίδρυση του νέου Ταμείου και χωρίς τις εισφορές των εργαζομένων που υποχρεωτικά πηγαίνουν στο νέο Ταμείο, η επικουρική έχει ημερομηνία λήξης.

Ο νόμος Χατζηδάκη για τα 10ώρα και τα 12ώρα, απλήρωτες υπερωρίες, θα επιδράσει και στις ασφαλιστικές εισφορές.

Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος βάσει των στρατηγικών στόχων της ΕΕ με τους τρείς πυλώνες, πάγιες θέσεις της σημερινής κυβέρνησης και όλων των αστικών δυνάμεων.

Σε αυτή την αντιλαΐκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική επέλαση που διενεργείται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων μία είναι η απάντηση, ο οργανωμένος μαζικός ανυποχώρητος αγώνα για την :

-       Αποκατάσταση των απωλειών

-       Την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Απαιτούμε :

-       Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

-       Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση σε ένα ενιαίο σύστημα που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας.

Συνάδελφοι, η μεγαλειώδης πρώτη μαζική κινητοποίηση των «διανομέων» που οδήγησε σε νίκη δείχνει την αναγκαιότητα του δρόμου του αγώνα.

Λέμε ΟΧΙ στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη.

ΟΧΙ στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης

ΟΧΙ στην τρομοκρατία, την βία και την καταστολή

Ολοι στις 8 Οκτώβρη, στην Πανελλαδική, Πανσυνταξιουχική Συγκέντρωση στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωΐ.

Θα ακολουθήσει Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επειδή σωτήρες δεν υπάρχουν χρειάζεται ένα δυνατό συνταξιουχικό κίνημα που σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα θα βάλει φρένο στην αντιλαΐκή επίθεση και θα ανατρέψει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ.

 

Το Δ.Σ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+