ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 21

 

ΣΥΣΚΕΨΗ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Στις 5-10-2021

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του απέναντι στην κλιμακούμενη αντιλαΐκή και αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης, με σωρεία αντιλαΐκών νόμων, εν μέσω πανδημίας.

 

Ολοκληρώνει το έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων αφαιρώντας κατακτήσεις κερδισμένες με σκληρούς αγώνες και αίμα, από τις αρχές ακόμα του περασμένου αιώνα.

 

Μεταξύ αυτών ο Κ. Χατζηδάκης για την κατάργηση του 8ώρου, τη θέσπιση του 10ώρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων που πάντα ακολουθεί τους αντιλαΐκούς νόμους.

 

-       Ο Πρόσφατος νόμος για το χτύπημα των επικουρικών μας συντάξεων με σκοπό την κατάργησή τους, ενώ ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για το «νέο Ε.Σ.Υ.», σύμφωνα με το οποίο παραδίδεται η υγεία του λαού μας στην αδηφαγία των επιχειρήσεων για μικρότερο κόστος (των κυβέρνησης και μεγαλύτερο όφελος  για  τους επιχειρηματίες.

Αναπτύσσουμε αγωνιστική δράση ανάλογη με το μέγεθος της επίθεσης ως μονόδρομο για την αναχαίτησή τους.

Καταδικάζουμε την πολιτική της ακρίβειας που σαρώνει και εξαφανίζει το πενιχρό μας εισόδημα, και ζητάμε άμεσα μέτρα ανακούφισης.

-       Δίνουμε προτεραιότητα στην ολοκληρωμένη και ενιαία μόρφωση των παιδιών του λαού μας, με επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι την  αξιολόγησής τους που στόχο έχει την κατηγοριοποίηση των σχολείων και των σχολών με ταξικά κριτήρια και τις επιχορηγήσεις των επιχειρηματιών που θα επιβάλουν και το περιεχόμενο των σπουδών.

-       Απαιτούμε να φύγουν όλες οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Είμαστε αντίθετοι με τις διάφορες συμφωνίες με Γαλλία-ΗΠΑ που δεν υπηρετούν την άμυνά μας, αλλά τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμιά εμπλοκή στους επικίνδυνους  σχεδιασμούς που κάνουν την χώρα μας στόχο και καταστρέφουν τους λαούς.

 

Καλούμε τον λαό να επαγρυπνεί  μπροστά στον κίνδυνο της επώασης του αυγού του φιδιού, ως όπλο, στους κόλπους του σάπιου συστήματός τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή και αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους και τους σεισμοπαθείς και απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των ζημιών, στο 100%, στέγη, δουλειά και υγεία στους πληγέντες.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον μαζικό και οργανωμένο αγώνα των διωκόμενων της efood, η νικηφόρα έκβαση του οποίου δείχνει πως μόνο η οργάνωση κι η ενότητα του εργαζόμενου λαού μπορούν να οδηγήσουν στη νίκη.

Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί με την δική σας συμμετοχή να  ενισχύσουμε τους αγώνες που είναι μπροστά για την περιφρούρηση των κατακτήσεών μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

 

Απαιτούμε :

- Να αποδοθούν τώρα σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά δίχως                       δικαστήρια και προαπαιτούμενα

- Κατώτερη σύνταξη 600 Ευρώ

- Να καταργηθεί η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης και να αποδοθεί το    νομοθετημένο 0,5% του προΰπολογισμού

- Να αποδοθεί σε όλους η πληρωμένη 13η και 14η σύνταξη

- Να σταματήσει η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία

- Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαΐκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία

- Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+