ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΓΙΑΤI στις 21-05-2023..., ο Εργαζόμενος Λαός ΚΑΙ η Νεολαία μας,

πρέπει να Δώσουν τη Διψήφια Δύναμή τους μόνο στο Κ.Κ.Ε. !

 

του Παναγιώτη  Κ. Κουμουνδούρου*

_Ο Ελληνικός Εργαζόμενος Λαός, η Νεολαία και οι Συνταξιούχοι, έχουμε δώσει όλοι σημαντικά δείγματα τα τελευταία 11+ χρόνια, στις εθνικές εκλογές κι όχι μόνο, ότι διαθέτουμε νου, καρδιά & ψυχή, στις τελικές επιλογές μας σε πείσμα όλων των δυσκολιών, και των ατέλειωτων αυταπατών, εκβιαστικών ψευτοδιλημμάτων, ενάντια και στο βδελυρό εκμαυλισμό συνειδήσεων, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά απ’ τη σάπια άρχουσα τάξη.

_Δεν χρειάζεται καμιά υπερβολή για να καταγράψει κάποιος την κάθε μορφής ψυχολογική τρομοκρατία με κάθε μέσο (οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό κλπ.), που σήμερα καταφεύγει το αστικό (παρα)κράτος κι όλοι οι μηχανισμοί του για να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα στο να επιλέξει 1 ή & 2, 3 είδη “δεξιών”-“αριστερών” κομμάτων να τον “(συ)κυβερνήσουν”, ή  σωστότερα να τον (συν)εκμεταλλευτούν παντοιοτρόπως ! Σαν να έχεις εδώ μια τραγική εκδοχή του “Συνδρόμου της Στοκχόλμης”, δηλαδή το θύμα (ο εργαζόμενος λαός), να ταυτίζεται (τραγικά), με το θύτη (το καπιταλιστικό δικτατορικό κράτος και τα όργανά του)!

_Βέβαια υπήρξαν κι οι 5-6 εκκωφαντικές περιπτώσεις που το “εκλογικό σώμα” τιμώρησε-έστειλε σπίτι του και κόμματα και το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό του συστήματος. Αυτό συνέβη μ’ όλα τα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κι όχι μόνο) στις εκλογές...

_Άρα εφέτως-σήμερα-τώρα πρέπει και πάλι ο λαός μας να γράψει ΙΣΤΟΡΙΑ “αλλιώς”…!

_Δηλαδή να επιλέξει με ‘ποιον’ θα πάει και ‘ποιους’ θα αφήσει... Nα μην επιλέξει κανένα απ’ τα ίδια (2+ !) κόμματα που τον πρόδωσαν ήδη την φορά ! ΟΧΙ στα ίδια λάθη !

_Γιατί υπάρχουν αμέτρητες αιτίες κι είναι πολιτικοοικονομικά βέβαιο ότι αύριο όλος ο λαός θα χάσει και πάλι πολλαπλώς, πολύ περισσότερο(α) απ’ ΟΛΕΣ τις προηγούμενες συνεχείς “κρίσεις” του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεών του, που αναφέρει-αναλύει κάθε μέρα συστηματικά, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ. Δείτε ενδεικτικά το Τεύχος #1(2023) της ΚΟΜΕΠ !

_Θέλουμε κι εμείς απλώς να επισημάνουμε  μερικούς λόγους / αλήθειες που βγάζουν μάτι, φωτίζοντας τον πραγματικό αντίπαλο, σε πείσμα όλων των βομβαρδισμών συσκότισης των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ή “άλλων” μηχανισμών/φορέων του “κράτους μιαρών σκανδάλων” (!).

_Και μόνο όλα τα καταστροφικά “συμβάντα” του τελευταίου χρόνου, να απαριθμήσει κανείς, θα ήταν αρκετά για να βγουν τα αναγκαία και καθοριστικά πολιτικά συμπεράσματα.

_Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα φυσικά έχουν να κάνουν με την παντελή έλλειψη πολιτικής υπευθυνότητας του συστήματος που συνεχώς σαπίζει και συνακόλουθα όλων όσων υπηρετούν το “κέρδος” του. Το ψέμα κι η υποκρισία των “κρατούντων” έχει υπερβεί το γνωστό / ορατό σύμπαν ! Ακαταπαύστως ΟΛΟΙ (πλην Κ.Κ.Ε.), ενώ φταίει ο γάιδαρος (το καπιταλιστικό σύστημα), δέρνουν το σαμάρι (το αστικό κράτος)! Εδώ πρέπει να τονίσουμε κάτι που είναι (θα έπρεπε να είναι) αυτονόητο, αλλά σκόπιμα αγνοείται και από τα ΜΜΕ.

_Έχουμε ξαναγράψει για την βασική πολιτική (ηθική κλπ.) ευθύνη (με αφορμή και την περίφημη Δίκη της Νυρεμβέργης), για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κι όχι μόνο :

_Υπεύθυνος(η) πχ. για (τα) εγκλήματα (γενικά), είναι :    

1ον. Αυτός/αυτή που (αποδεδειγμένα πάντα) τα διέπραξε !

2ον. Αυτός/αυτή που τα οργάνωσε (ο ηθικός / πολιτικός αυτουργός...) !

3ον. Αυτός/αυτή που γνώριζε, αλλά δεν έκανε κάτι για να τα σταματήσει κλπ. !  Και τέλος:

4ον. Αυτός/αυτή που δεν γνώριζε μεν, αλλά ήταν σε ΘΕΣΗ & ΟΦΕΙΛΕ να γνωρίζει δε !

_Δηλαδή μ’ απλά λόγια, δεν μπορεί ένας (ή μία) Πρόεδρος Κράτους, ένας Πρωθυπουργός, ένας Στρατηγός, ένας Υπουργός, ένας Δήμαρχος..., να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τίποτα για το έγκλημα, άρα είναι άμοιρος(η) / αθώος(α) ευθυνών κλπ. Είναι εξίσου ένοχος(η) !

_Εδώ έρχονται στο νου, τα πρόσφατα παραδείγματα των “υποκλοπών”, τη γνώση ή μη (!) του πρωθυπουργού, ή το “προδιαγεγραμμένο έγκλημα” στα Τέμπη, για τη γνώση ή μη (!) του αρμόδιου υπουργού κι όχι μόνο. Μ’ άλλα λόγια, ο λαός τέτοιους ανεύθυνους πρέπει να τους “ανακαλέσει”--να τους στείλει σπίτι τους (αν όχι πολλά χρόνια φυλακή), αυτούς(ές) κι απ’ όλα τα άλλα αστικά κόμματα, που έχουν πράξει παραλείψεις, είτε “συνειδητά” είτε εν “αγνοία” τους, ενώ όφειλαν πρώτιστα να γνωρίζουν άριστα και όλους τους “νόμους” κι όλες τις αναμενόμενες εγκληματικές συνέπειες της διαχρονικής πολιτικής “τύφλας” τους!

_Έτσι μετά απ’ όλα τα πασίγνωστα γεγονότα κι όλα τα απάνθρωπα, άδικα, απολίτιστα, βάρβαρα και ταξικά μέτρα που έχουν πάρει και συνεχίζουν να παίρνουν ΟΛΕΣ οι αστικές κυβερνήσεις με εντολές της ΕΕ (για “πράσινη μετάβαση”/αρπαχτή…!), τα τελευταία 15+ χρόνια, το “λογικό” είναι η πάλη του λαού, να τις στείλει ΟΛΕΣ σπίτι τους, “στον αγύριστο”.

_Μ’ άλλα λόγια, το διακύβευμα κι αυτών των εκλογών είναι πόση ωριμότητα και κριτική σκέψη θα δείξει ο ψηφοφόρος απέναντι σ’ ΟΛΑ τα σενάρια εξαπάτησής του!

_Εδώ πριν καταλήξει κανείς στη γήινη κόλαση, πρέπει να δείξει ότι διαθέτει την “αρετή” και την “τόλμη” του ποιητή μας, για ν’ αποκτήσει την πολυπόθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στον εδώ γήινο παράδεισο! Αυτά τα “χαρίσματα” θέλουν τα “κότσια” που μόνο το Κ.Κ.Ε. διαθέτει, όπως είπε εφέτος ο Σταύρος Ξαρχάκος, μπορεί κανείς να βρεθεί στη Σωστή Πλευρά της Ανθρώπινης Προόδου και Ιστορίας–στην  απάντηση του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα!

_Σήμερα δεν δικαιολογείται καμιά μοιρολατρία, καμιά δειλία, γιατί το λάθος (και στο μελλοντικό μας προορισμό και των παιδιών μας) δεν βρίσκεται στα αστέρια μας, αλλά στον εαυτό μας, εάν συνεχίσουμε να είμαστε απλώς υποχείριοι (Σαίξπηρ) του σάπιου καπιταλιστικού / ιμπεριαλιστικού συστήματος κι όλων των εκάστοτε ποικίλων πολιτικών  κωλοτούμπας” ή και άλλων υπηρετών “βρωμοσκανδάλων”..., να προσθέσουμε εμείς!

_Έχουμε ήδη ένα σύστημα που συνεχώς σαπίζει, που όχι μόνο “χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”, αλλά πολύ πιο βάναυσα, σκοτώνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!

_Γιατί το άκαρδο, άναρχο, ανισόρροπο, ανισόμετρο, αδιόρθωτο ‘σύστημα-μούφα’, που αντί να αναπτυχθεί δημιουργικά και παραγωγικά, αντί να αναπαραχθεί ανθρώπινα, δηλαδή και δημογραφικά, απλά δεν έχει μέλλον! Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να ακολουθήσει τυφλά αυτό το δρόμο αφανισμού της ζωής στη γη!

_Επειδή τα μεγάλα ψέματα και η υποκρισία του ξεπερασμένου “σάπιου συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο”, έχει φάει τα ψωμιά του, (γιατί δεν βελτιώνεται’) ήρθε η ώρα να δρομολογηθεί η ολική ταξική ανατροπή του, προτού πει “...ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τη π…… την μάνα που σας γέννησε!” (Σαραμάγκου). 

_Εμείς πιστεύουμε ότι η σημερινή μεγάλη αλήθεια που εκφράζει ένα (διαχρονικό) σύνθημα των ημερών μας ότι “Μόνο ο Λαός Μπορεί να Σώσει το Λάο, στο Δρόμο για την Ολική Ανατροπή”, είναι εκείνη που τελικά θα ανοίξει το δρόμο για ν’ ανατραπούν όλες οι αφύσικες καταστροφές (πχ. πείνα, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, ανεργία, ακρίβεια, ασθένειες, άστεγοι, ενεργειακή φτώχεια, καλάθια κοροϊδίας, αμάθεια, αποξένωση, απάνθρωπες πόλεις, ναρκωτικά, σκάνδαλα) που πλήττουν σήμερα όλο τον πλανήτη και τους κατοίκους του, που φυσικά περιλαμβάνει και τη χώρα μας!

_Εμείς πιστεύουμε, ότι με μπροστάρη το Κ.Κ.Ε., ο λαός, πρέπει συνεχώς να  μπορεί να εκφράζει και την αξιοπιστία του στο κόμμα αυτό με 100+ χρόνια ιστορία αγώνων ενάντια στον κάθε δόλιο οπορτουνισμό. Να μπορεί και να δοκιμάσει με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις ανθρώπινης όχι  Τεχνητής Νοημοσύνης’ (ΤΝ) του κέρδους, το επιστημονικά αναγκαίο λαϊκό πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε.!

_Έτσι θα δώσει προοπτική, αισιοδοξία & το καλό παράδειγμα & πέρα απ΄ τα σύνορα της χώρας!

_Γι’ αυτό χρειάζεται στις 21-05-2023 αρχικά ή & 2η & 3η φορά..., ο εργαζόμενος λαός κι η νεολαία μας όλη, να δώσει μαζικά διψήφια εκλογική δύναμή στο Κ.Κ.Ε. και στον εαυτό του/της, γιατί  έχουμε ΟΛΟ το δίκιο με το μέρος μας, “γιατί είμαστε πολλοί” (το 99%) “και είναι λίγοι” (το 1%)!

_Ελάτε λοιπόν να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια που ετοιμάζει το κράτος & η δικαιοσύνη τους!

_Γιατί η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. μένει στο Κ.Κ.Ε. ! -Μετρά στον Εργαζόμενο Λαό και στη Νεολαία!

_Γιατί έτσι ΚΑΙ οι “αναποφάσιστοι” (ψηφοφόροι...), να γίνουν Λαός Ηγέτης-Κυβερνήτης!

   *Ο Παναγιώτης Κ. Κουμουνδούρος, 6970/868015,                                           (αρχείο Π.Κ.Κ., 23.04.2023, λέξεις, 1276).

  Είναι Μέλος:  Της Αντιπροσωπείας του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και του ΣΑΔΑΣ Αττικής, 

  του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αθήνας του ΤΕΕ, Κοσμήτορας του ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ

  και της Σ.Ε. της περιοδικής ηλεκτρονικής εφημερίδας “Συνταξιούχοι Μηχανικοί”.           pkkoumoundouros@gmail.com    

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+