ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ 71ΟΥ ΣΥΝΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΠΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(ΕΚΣΔΗ)

28-8-2023

Πρακτικά 71ου Συνεδρίου (Καταστατικού και απολογιστικού)

 

 

Συνάδελφοι,

Πολύ πριν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠΣ, τον Ιούλιο του 2023 ενημερώθηκαν τα μέλη του, ότι έχουν απομαγνητοφωνηθεί τα πρακτικά του Καταστατικού και Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου τον Μάιο του 2022.

Παρά την έγγραφη αίτηση της ΕΚΣΔΗ να της δοθούν τα πρακτικά, το προεδρείο (ΕΠΟΣ) αρνείται κατηγορηματικά να τα διαθέσει, με τη δικαιολογία ότι θα αποφασίσει το επόμενο Δ.Σ.

Όπως είναι γνωστό, τα Συνέδρια είναι ανοικτά και τα πρακτικά είναι στη διάθεση όχι μόνο των μελών του ΔΣ αλλά και όλων των ΔΣ των Συνδέσμων.

Τόσο το προεδρείο όσο και το γραφείο που μαγνητοφώνησε και απομαγνητοφώνησε τα πρακτικά, που πληρώνεται με χρήματα όλων των συνταξιούχων, αρνούνται να τα διαθέσουν. Είναι προνόμιο, κατά πώς φαίνεται, και αυτό της πλειοψηφίας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την αποκλειστική ευθύνη για το νέο καταστατικό φέρει το 71ο Καταστατικό Συνέδριο που προηγήθηκε του Εκλογοαπολογιστικού, δηλαδή πριν εκλεγεί η νέα Διοίκηση.

Την αποκλειστική ευθύνη έχει η προηγούμενη Διοίκηση της ΠΟΠΣ γι’ αυτό και το νέο καταστατικό υπογράφεται από τον πρόεδρο και γραμματέα της προηγούμενης Διοίκησης Χ. Μπουρδούκη και Ερμόλαο Λινάρδο.

Καμιά παρέμβαση στο νέο καταστατικό δεν μπορεί να γίνει από το νέο ΔΣ και από κανένα Δ.Σ. γενικά. Είναι αποκλειστικά θέμα Συνεδρίου.

Θα πρέπει άμεσα τα Μέλη του Δ.Σ. και οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου να έχουν τα απομαγνητοφωνημένα Πρακτικά, εφόσον το επιθυμούν, για τη συζήτηση που θα αναπτυχθεί στο επερχόμενο ετήσιο Τακτικό Απολογιστικό Συνέδριο.

 

ΕΚΣΔΗ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+