ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

                         ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

                     28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

                       Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

Αθήνα 12/2/24

Εργάτες, νεολαία, αγρότες δείχνουν το δρόμο!

Συνάδελφοι/σσες συνταξιούχοι,

Η ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση εντείνεται. Οι περικοπές των συντάξεων, η υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της Πρόνοιας, η απαξίωση της ίδιας μας της ζωής δεν περιορίζεται μόνο σε εμάς.

Την ίδια επίθεση δέχονται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι (επαγγελματίες και αγρότες), ο λαός συνολικά.

Αυτή η αντιλαϊκή λαίλαπα συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα, αυξάνει τη φοροληστεία, καταργεί εργασιακά δικαιώματα. Το αστικό κράτος αποφασίζει αντιλαϊκά μέτρα, νομοθετεί αντεργατικά πλαίσια, δυναμώνει την καταστολή απέναντι στο κίνημα.

Όσο βαθαίνει η κρίση του, το σύστημα γίνεται πιο επιθετικό, πιο αντιδραστικό, πιο βάρβαρο. Όσο σαπίζει γίνεται πιο επικίνδυνο, προσπαθεί να διαιωνίσει την ύπαρξή του, κλέβοντας το μέλλον του λαού.

Η ακρίβεια κατατρώει το λαϊκό εισόδημα. Τα είδη πρώτης ανάγκης γίνονται απλησίαστα για το λαό, οι λογαριασμοί είναι εφιάλτης. Το μόνο «εμπόρευμα» που είναι φτηνό και σε διατίμηση είναι η εργατική δύναμη, έτσι προσφέρεται από το κράτος στο κεφάλαιο, αφού είναι η μόνη παραγωγική δύναμη. Οι εφαρμογές της επιστήμης και της τεχνολογίας ανεβάζουν την παραγωγικότητα της εργασίας. Επειδή όμως βρίσκονται στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, δεν οδηγούν στη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων αλλά αντίθετα αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης και τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του αστικού κράτους. Να εξασφαλίζει τη δράση του κεφαλαίου, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις (ιδεολογικές, οργανωτικές, νομικές, κατασταλτικές) για την ανεμπόδιστη κερδοφορία του.

Όλοι οι τομείς της ζωής αποτελούν για τους καπιταλιστές και το κράτος τους ευκαιρίες για επενδύσεις και για κέρδη. Υγεία, Παιδεία, μετακινήσεις, αθλητισμός, πολιτισμός προσφέρονται για σίγουρα και μεγάλα κέρδη αλλά και για χειραγώγηση του λαού.

Αυτήν την πολιτική υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, από όποια θέση (κυβέρνηση-αντιπολίτευση). Αυτήν την πολιτική επεξεργάζεται και προωθεί και η ΕΕ και οι υπόλοιπες συμμαχίες της αστικής τάξης, εμπλέκοντας επί πλέον τη χώρα στους επικίνδυνους για το λαό πολεμικούς σχεδιασμούς, αφού έτσι υπηρετούνται  ζωτικά συμφέροντα ισχυρής μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης.

Υπάρχει διέξοδος! Δεν είναι μοιραίο ο λαός να ματώνει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για την καλοπέραση της αστικής τάξης ενώ ο ίδιος χειμάζεται.

Σ’ αυτήν την άγρια ταξική πολιτική υπάρχει απάντηση! Τη δίνουν αυτές τις μέρες οι μαζικοί αγώνες που ξεδιπλώνονται.

Η απεργία που προετοιμάζουν για τις 28 του Φλεβάρη τα ταξικά συνδικάτα για αυξήσεις, συλλογικές συμβάσεις, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για μέτρα κατά της ακρίβειας και της φοροληστείας, για την υγεία και την κοινωνική προστασία, για τη δωρεάν παιδεία. Για την ασφάλεια των υποδομών, που ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη παραμένουν ανεπαρκείς με κόστος ανθρώπινες ζωές στους δρόμους, στις μετακινήσεις και στους εργασιακούς χώρους. Για την απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς, που εξυπηρετούν συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού και των αναγκών του.

Οι αγώνες της νεολαίας μας και των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών κατά της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της παιδείας και των Πανεπιστημίων. Που αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που βάζει περισσότερους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών του λαού και υποτάσσει την εκπαίδευση στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου.

Οι μαζικοί αγώνες της αυτοαπασχολούμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, που απλώνονται και συντονίζονται πανελλαδικά, που μάχονται στα μπλόκα του αγώνα και διεκδικούν να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί το εισόδημά τους, να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στα χωριά τους και στα χωράφια τους. Αποκαλύπτουν τον ίδιο το χαρακτήρα της ΕΕ και της λεγόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, στην οποία ομνύουν όλα τα συστημικά κόμματα, η οποία τους ξεκληρίζει και απειλεί να στερήσει από το λαό ένα βασικό κρίκο στη διατροφική αλυσίδα.

Με τα κύρια αυτά αγωνιστικά μέτωπα συντονίζονται κλάδοι εργαζομένων, όπως οι υγειονομικοί και άλλοι. Το ίδιο και οι συνταξιούχοι, που συνεχίζουμε με μαζικές μαχητικές συγκεντρώσεις στο πλάι των παιδιών μας, σε συμπαράταξη με το ταξικό εργατικό κίνημα, στο μόνο σίγουρο δρόμο, αυτόν που πραγματικά φοβούνται οι εκμεταλλευτές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο, με ψέματα και συκοφαντία, με διαστρεβλώσεις και εξαπάτηση του λαού, με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και καταστολή.

Να μεγαλώσουμε το φόβο τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με το δρόμο!

Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα! Να απαιτήσουμε όσα δικαιούμαστε εμείς, τα παιδιά μας, οι εργαζόμενοι! Δηλαδή όλα!

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος 

Σ. ΑΚΖΩΤΗ

Ο Γεν. Γραμματέας 

Γ. ΖΕΒΟΛΗΣ

 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+