ΕΚΣΔΗ - ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ)

Αθήνα 20/6/24

 

Προς

Συλλόγους-Συνδέσμους της ΠΟΠΣ

Κοινοποίηση

Σε όλους τους Συνταξιούχους

Μέλη της ΠΟΠΣ

 

ΘΕΜΑ : Ψηφίσματα, Διεκδικητικό πλαίσιο, Πρόγραμμα Δράσης, Νομικές Γνωματεύσεις

 

Συνάδελφοι, καλό καλοκαίρι!!!

1.    Στο 73ο Τακτικό Απολογιστικό Συνέδριο της ΠΟΠΣ (30-31 Μάη) κατατέθηκαν και τέθηκαν σε ψηφοφορία συνολικά:

·           5 ψηφίσματα από την πλειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΕΠΟΣ)

·           2 ψηφίσματα από τη μειοψηφία του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΕΚΣΔΗ)

·           1 ψήφισμα από το Σύνδεσμο Αθήνας

·           1 ψήφισμα από το Σύνδεσμο Ηρακλείου

·           1 ψήφισμα από τον Σύνδεσμο Κιλκίς

·           Διεκδικητικό πλαίσιο και Πρόγραμμα Δράσης από την πλειοψηφία του ΔΣ (ΕΠΟΣ)

·           2 νομικές γνωματεύσεις από την ΕΚΣΔΗ

 

2.    Στις 18-6-24 σας κοινοποιήθηκαν, από το ΔΣ της ΠΟΠΣ, ΜΟΝΟ τα επτά (7) από τα  ψηφίσματα που κατατέθηκαν στις εργασίες του 73ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας. (τα πέντε (5) της ΕΠΟΣ και δύο (2) του Συνδέσμου Ηρακλείου και Κιλκίς).

3.    Σας κοινοποιήθηκε επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο και Πρόγραμμα Δράσης, όπως ψηφίστηκε από το 73ο Συνέδριο.

4.    Για τα υπόλοιπα ψηφίσματα, της ΕΚΣΔΗ και του Συνδέσμου της Αθήνας, παρ’ όλο που τέθηκαν σε ψηφοφορία και ψηφίστηκαν, όπως ψηφίστηκαν, δεν γίνεται καμιά αναφορά. Δεν γίνεται καμιά αναφορά επίσης και για τις δύο (2) νομικές Γνωματεύσεις, παρ’ όλο που τα θέματά τους έγιναν αντικείμενο συζήτησης και έντονης αντιπαράθεσης και στο 72ο και στο 73ο Συνέδριο.

5.    Για ενημέρωσή σας και για αποκατάσταση της πραγματικότητας, σας επισυνάπτουμε τα υπόλοιπα ψηφίσματα και τις 2 γνωματεύσεις (ΕΚΣΔΗ και Αθήνας).

6.    Σχόλια για τα ψηφίσματα:

Εκ μέρους της ΕΚΣΔΗ

-       Έγινε προσπάθεια να βγουν κοινά ψηφίσματα με κάποιες συμπληρώσεις - παρεμβάσεις.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ απάντησε : «δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση ψηφίζονται ως έχουν».

-       Για το ψήφισμα  του Κιλκίς για τη γενοκτονία των Ποντίων σας κάνουμε γνωστή τη θέση και πρόταση της ΕΚΣΔΗ.

«Είμαστε γενικά κατά των γενοκτονιών, καταδικάζουμε την γενοκτονία των Ποντίων αλλά και την γενοκτονία που γίνεται στην Παλαιστίνη».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ αρνήθηκε μένοντας σταθερά στη θέση: «δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση, το ψηφίζουμε ώς έχει».

Σημείωση: Η ΕΚΣΔΗ ψήφισε το ψήφισμα του Κιλκίς για την γενοκτονία καταθέτοντας ταυτόχρονα και δικό της ψήφισμα για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Το ψήφισμα αυτό όχι μόνο δεν ψηφίστηκε από την ΕΠΟΣ αλλά δεν γίνεται και καμιά αναφορά, σαν να μην υπήρξε, την ώρα που παγκόσμια έχει καταδικαστεί το έγκλημα ακόμα και από τον ΟΗΕ

 

-       Για το ψήφισμα κατά της βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών (ΕΠΟΣ)

Η ΕΚΣΔΗ πρότεινε να αναδειχθεί η ταξική πλευρά του, τονίζοντας ότι η εκμετάλλευση των γυναικών θα σταματήσει όταν θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο που απαντάει στο γιατί που θέτει το ψήφισμα της ΕΠΟΣ «μοιάζει να μην υπάρχει λογική το μέγεθος της βίας και αν δεν αναζητηθούν τα «γιατί» δεν μπορούν να δοθούν απαντήσεις».

Είναι γνωστό ότι το πιο άγρια εκμεταλλευόμενο είδος στην ιστορία της ανθρωπότητας      είναι η γυναίκα με κάθε είδους εκμετάλλευση και βία.

Σημειώνουμε ότι όταν καταθέσαμε την πρότασή μας συμπληρωματικά ακούστηκε : «Γιατί δεν το ψηφίζετε ως έχει? Είστε με τους βιαστές?». Τα σχόλια δικά σας    

-       Για το ψήφισμα για την ειρήνη

Η ΕΚΣΔΗ πρότεινε :

·         να αναδειχθούν οι ένοχοι και οι αιτίες των πολέμων

·         Την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1961

·         Την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στις εστίες τους

·         Τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής

Ο Πρόεδρος και πάλι αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόταση. Κατόπιν αυτής της        άρνησης η ΕΚΣΔΗ κατέθεσε το δικό της ψήφισμα.

Ωστόσο το ψήφισμα της ΕΠΟΣ που σας έχει κοινοποιηθεί δεν είναι το αρχικό, συμπληρώθηκε με σχετική παράγραφο αργότερα. Σας επισυνάπτουμε το αρχικό και το συμπληρωμένο ψήφισμα της ΕΠΟΣ

-       Για το ψήφισμα για τις συμμορίες βίας και εγκληματικότητας

Καμιά αναφορά στην κρατική βία.

Δεν απαντά στα πως και γιατί από ποιους ασκείται η βία, δεν αναφέρεται ο ηθικός αυτουργός. Περιορίζεται στην καταστολή, τον σωφρονισμό και την ατομική ευθύνη.

-       Για το ψήφισμα για τους πλημμυροπαθείς

Η ΕΚΣΔΗ πρότεινε να προστεθεί στο σκεπτικό ότι οι συνταξιούχοι μένουν ακόμα σε δομές προσφύγων και η ΠΟΠΣ πρέπει να καλέσει την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ιδιαίτερα, να τηρήσει την υπόσχεσή του για άμεση αποκατάσταση της χαμένης περιουσίας των συνταξιούχων και όχι μόνο.

Δεν έγινε η πρόταση αποδεκτή.

 

-       Για το ψήφισμα για το έγκλημα στα Τέμπη

Δεν το ψηφίσαμε γιατί δεν αποδίδονται οι ευθύνες διαχρονικά των Κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της Κυβέρνησης της ΝΔ, η πολιτική της ιδιωτικοποίησης, εμπορευματοποίησης των πάντων, η ελλειπής κρατική χρηματοδότηση για έργα υποδομής.

-       Νομικές Γνωματεύσεις

1)    Στο 71ο Συνέδριο νομιμοποιήθηκε από την πλειοψηφία των Συνέδρων, αντιπρόσωπος της Χαλκιδικής παρ’ όλο που ένας μεγάλος αριθμός ψηφισάντων δεν ήταν Δ.Υ. Ηταν από ΔΕΚΟ-ΙΚΑ και ΟΑΕΕ κατά παράβαση διατάξεων του παλαιού και νέου καταστατικού της ΠΟΠΣ.

2)    Στο 72ο Συνέδριο έγιναν δεκτοί αντιπρόσωποι από την Πέλλα παρ’ όλο που ψήφισαν επίτιμα μέλη κατά παράβαση των σχετικών νόμων και διατάξεων των καταστατικών.

3)    Σύμφωνα με την γνωμάτευση δεν είναι νόμιμη προσωρινή αναπλήρωση τακτικού αντιπροσώπου από αναπληρωματικό της θέσης του αντιπροσώπου. Σε περίπτωση προσωρινού κωλύματος, όχι παραίτησης, δηλώνεται απουσία του και δεν αντικαθίσταται. Δεν ψηφίζουμε αναπληρωτές, ψηφίζουμε μόνο αναπληρωματικούς σε περίπτωση παραίτησης των τακτικών

Σημείωση

Τα μέλη της ΕΚΣΔΗ του ΔΣ της ΠΟΠΣ επανειλημμένα και εγγράφως ζήτησαν την άποψη της κ. Τσίπρα αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουμε την νομική της άποψη. Το ίδιο συνέβη και στο 72ο Συνέδριο  όταν ζητήθηκε η άποψή της απ’ το σώμα. Προτίμησε να αποχωρήσει.

Παρακαλούνται τα Δ.Σ των Συνδέσμων να διακινήσουν την ενημέρωση και τα επισυναπτόμενα ψηφίσματα και Γνωματεύσεις.

 

ΕΚΣΔΗ


         ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  (ΕΚΣΔΗ)

Σ. ΑΚΖΩΤΗ – Γ. ΝΑΚΗΣ – Α. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

 

                                                                                        Αθήνα 30/5/2024

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που βιώνει εδώ και 7 μήνες τη βάρβαρη πολεμική επιχείρηση γενοκτονίας από το κράτος του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Το άλλοθι της δήθεν «αυτοάμυνας» που επικαλείται το Ισραήλ, μετά από την εκατόμβη νεκρών αμάχων, παιδιών, γυναικών και ανήμπορων, την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας, τι άλλο θέλει για να κορεστεί?

Θέλει και τη Ράφα, θέλει την αρπαγή και άλλων εδαφών, δηλ. τον πλήρη αφανισμό του Παλαιστινιακού λαού.

Ταυτόχρονα μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης με την απαίτηση να σταματήσει αμέσως η γενοκτονία, γίνονται σε όλον το κόσμο από τους λαούς, και στη χώρα μας.

Στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ της «Δημοκρατίας και της Ελευθερίας» γίνεται άγρια καταστολή και συλλήψεις μπροστά στον ξεσηκωμό των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ενώ υποκριτικά δηλώνει ότι ο σκοτώνονται παιδιά με τα όπλα τους, ταυτόχρονα στέλνει τεράστια οικονομική και πολεμική βοήθεια στο κατοχικό κράτος.

Η Ελληνική Κυβέρνηση από την αρχή τάχθηκε μαζί με τους Συμμάχους της  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τους θύτες δηλαδή. Για όσους κάνουν ότι δεν ξέρουν ο λαός της Παλαιστίνης διεξάγει ένα μακροχρόνιο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα από το 1948 με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, όπου εκδιώχθηκε από τα εδάφη του.

Στην πορεία έχει χυθεί πολύ αίμα με φυλακίσεις, βασανιστήρια, σκοτωμούς, διώξεις, αποκλεισμούς.

Σήμερα η λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια, οι υλικές καταστροφές είναι ανυπολόγιστες. Με ανελέητους βομβαρδισμούς έχει καταστραφεί όλη η υποδομή της χώρας καταδικάζοντας το λαό στην πείνα, τη δίψα, τις αρρώστιες.

Είναι σίγουρο ότι το έγκλημα θα γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην Ιστορία. Ντροπή και για αυτούς που το στηρίζουν και το υποθάλπτουν. Ηδη ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και τους συνεργάτες του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι λαοί δεν ξεγελιούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορεί τα γεράκια του πολέμου να χτυπήσουν και τους ίδιους. Ηδη μαύρα σύννεφα μαζεύονται παντού που προμηνύουν γενίκευση του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους λαούς και απαιτούμε :

-       Την άμεση απόσυρση των εισβολέων από τα Παλαιστινιακά εδάφη

-       Τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής

-       Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1961

-       Την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων στις εστίες τους

-       Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία, επιστροφή της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» από την Ερυθρά Θάλασσα

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  (ΕΚΣΔΗ)

Σ. ΑΚΖΩΤΗ – Γ. ΝΑΚΗΣ – Α. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

 

                                                                                        Αθήνα 30/5/2024

ΠΡΟΣ

Το 73ο Συνέδριο

 

Συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία της  Διοίκησης της Ομοσπονδίας δια του προέδρου, μέσω του διοικητικού απολογισμού, καταφέρεται με απαξιωτικό, ανοίκειο, υβριστικό και γι’ αυτό απαράδεκτο τρόπο, εναντίον άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων συναδέλφων συνταξιούχων (ΠΕΣΕΚ).

Μάλιστα λέει επί λέξει: « Η ΠΟΠΣ έχει ήδη ενημερώσει όλους τους Συλλόγους με γραπτό κείμενο»

Αυτό, λοιπόν το «γραπτό κείμενο» (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 στις 7/2/24) περιλαμβάνει και τα εξής απαράδεκτα, αντισυνδικαλιστικά, αντισυναδελφικά, ανήθικα και αντιδημοκρατικά:

«… με ποιο νομικό δικαίωμα (;) αλλά και συνδικαλιστική επιχειρηματολογία, επισκέπτονται και σχολεία και προσπαθούν να προετοιμάσουν τους εκπαιδευτικούς να τους ακολουθήσουν- στον κατήφορο της καταστροφής-όταν συνταξιοδοτηθούν. Καλούμε τα Διοικητικά συμβούλια των σωματείων μας- εξάλλου πολλοί είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν-να ενημερώσουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών της περιοχής τους ότι αφενός πρέπει να παραμείνουμε όλοι οι πολιτικοί συνταξιούχοι ενωμένοι και κοντά στην ΠΟΠΣ και αφετέρου να μην επιτρέπουν την είσοδο στις σχολικές μονάδες…(!)»

Μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω, σε αλήστου μνήμης εποχές! Ρόλο χωροφύλακα επιφυλάσσει η ΕΠΟΣ για τους Συνδέσμους!

Δεν συμφωνούμε.

Χρέος μας είναι να τους γράψουμε στους συλλόγους μας όπως και τους ΟΤΑ

ΕΚΣΔΗ

 


                       ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

                                                                                               Αθήνα 30/5/2024

 

Προς

Το 73ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ

στις 31-5-24

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι συνταξιούχοι που συμμετέχουμε, στο 73ο Συνέδριο της ΠΟΠΣ εκπροσωπώντας και τα μέλη μας, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αντι-συνταξιουχική πολιτική όλων των ως τώρα κυβερνήσεων και όσων συμφωνούν μαζί της (Ε.Ε., Αστικές Δυνάμεις, Επιχειρηματικοί Ομιλοι, Συμβιβασμένες Ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδιών) ενάντια σε όλα μας τα δικαιώματα . Τα βάρβαρα μέτρα εναντίων μας, μας εξαθλιώνουν.

Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις περικοπές στις πληρωμένες μας συντάξεις που τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα.

Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε για όλα αυτά, πληρώνουν ακόμα και οι πεθαμένοι.

Λέμε όχι στην εγκληματική λογική που λέει « όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει».

Εμείς οι συνταξιούχοι δεν είμαστε «άλογα που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν». Είμαστε ζωντανοί και ετοιμοπόλεμοι για να διεκδικήσουμε ότι με κόπους μιας ζωής έχουμε κερδίσει.

Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να ικανοποιήσει το αίτημά μας για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις με το επιχείρημα πως αν τις αυξήσει κινδυνεύει η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Σταθερότητα σημαίνει να συνεχιστεί η ίδια αντιλαΐκή, αντισυνταξιουχική πολιτική, η ίδια εξαθλίωση για τα λαΐκά στρώματα, η εξασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση πως πέτυχε  είναι από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα του μόχθου του λαού  που κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τζάμπα χρήμα για τους επενδυτές και τους εξοπλισμούς.

Φτάνουν τα ψέματα και η κοροΐδία.

Καλούμε την Κυβέρνηση και όσων την στηρίζουν να δώσουν λύσεις  στα προβλήματα μας.

Απαιτούμε

-       Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις  και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

-       Αμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους του συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα για το 11μηνο 2015-2016

-       Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

-       Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

-       Στη σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.

-       Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης

-       Αμεση καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας με νομοθετική ρύθμιση απόδοσης 13ης και 14ης πληρωμένης σύνταξης σε όλες τις συντάξεις και όλους τους συνταξιούχους.

-       Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ και όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων

-       Κατάργηση της παρακράτησης 6% από όλες τις συντάξεις.

-       Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος

-       Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.

-       Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-       Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.

-       Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.

-       Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό.

-       Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.

-       Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων - πλωτών - εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

-       Καμιά ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-       Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.

-       Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.

-       Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό

-       Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.

-       Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.

-       Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.

-       Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

-       Κατάργηση όλων των αντιλαΐκών, αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών νόμων

-       Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών.

-       Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων (Να δοθούν πίσω όλα τα κλεμμένα).

 

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ










Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+