ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ  ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1925

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndya@gmail.com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Α)        Στις 2 Ιούλη, πραγματοποιήθηκε η Παναττική- Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση των συνταξιούχων, που οργάνωσε η ΣΕΑ. Ομόφωνη ήταν η απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 25/6/24, να δοθεί απάντηση στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης που μετά τις εκλογές, συνεχίζει την ίδια αντιλαΐκή-αντισυνταξιουχική πολιτική επιβάλλοντας ακόμα πιο άγρια μέτρα για την εξασφάλιση των υπερκερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οι συνταξιούχοι, παρά την ηλικία τους, κατακαλόκαιρο, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, βρέθηκαν ξανά «στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα» δηλώνοντας την δική τους αποφασιστικότητα για συνέχιση της πάλης, έως ότου ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Απαίτησαν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους. Αποκατάσταση όλων των απωλειών, κατάργηση των αντιλαΐκών-αντισυνταξιουχικών-αντεργατικών νόμων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Απόδοση ολόκληρης της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δήλωσαν πως δεν συμβιβάζονται με το επίδομα (100-150Ευρώ) που θα τους δοθεί τα Χριστούγεννα αντί για δώρο, διαθέσιμο ποσό από την προσωρινή υπερ-φορολόγηση των υπερκερδών που θα επιβληθεί στις εταιρείες.

Η κοροΐδία της προσωπικής διαφοράς πρέπει να τελειώσει όπως πρέπει να τελειώσει και η διαφορετική αντιμετώπιση νέων και παλαιών συνταξιούχων. Οι λεγόμενοι «παλιοί» συνταξιούχοι, εκατοντάδες χιλιάδες, στερούνται  ακόμα και τα ψίχουλα που δόθηκαν στους λεγόμενους «νέους» συνταξιούχους των οποίων οι συντάξεις υπολείπονται των παλαιών συντάξεων.

Γεγονός είναι ότι νέοι και παλιοί συνταξιούχοι είμαστε θύματα  της ίδιας ανάλγητης πολιτικής της Κυβέρνησης, Ε.Ε, Επιχειρηματικών Ομίλων.  Νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα τους, τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, των βιομηχάνων και εφοπλιστών, με χιλιάδες παροχές και φοροαπαλλαγές ενώ «για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία».

Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Είμαστε «παντός καιρού».

Η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων δεν συνάντησε, ως συνήθως την Υπουργό Εργασίας Ν. Κεραμέως αλλά τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Μηλαπίδη, στον οποίο κατέθεσε το υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

Ο γ.γ. δεσμεύτηκε για συνάντηση, το επόμενο διάστημα με την νέα υπουργό αφού πρώτα ενημερωθεί.

Συνάδελφοι, με μια ανάσα καλοκαιρινή παίρνουμε δυνάμεις και προγραμματίζουμε τους επόμενους αγώνες που σίγουρα θα γίνουν.

Β)        Για την επιτυχία της κινητοποίησης, τα ΔΣ των Συνδέσμων μας της Αττικής, συναντήθηκαν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΠΟΠΣ με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας. την 1η Ιούλη για να εκτιμήσουν πως τα ΔΣ προετοίμασαν τη δουλειά για τη Συγκέντρωση και πως θα έχουν καλύτερη, μαζικότερη και πιο οργανωμένη παρουσία στο Υπουργείο Εργασίας στις 2 Ιούλη.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντιπροσωπεία όλων των Συνδέσμων Αττικής.( Αθήνας, Πειραιά, Ν.Δ Αττικής «Ποσειδών». Καλλιθέας. Περιστερίου, Αγ. Παρασκευής και του νέου Συλλόγου της ΠΟΠΣ «Γρ. Λαμπράκης της Ανατολικής Αττικής).

Εκτός από το θέμα της κινητοποίησης έγινε και ενημέρωση για όλα τα θέματα που μας αφορούν. Ακολούθησε δημιουργική και γόνιμη συζήτηση η οποία εστιάστηκε κυρίως στα εξής:

-       Η ενημέρωση να γίνεται και εγγράφως και να διανέμεται στους Συλλόγους και στους Συναδέλφους

-       Η συνάντηση των ΔΣ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων να γίνεται έγκαιρα.

-       Τα θέματά μας για τα οποία αγωνιζόμαστε (αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά και δώρων, αναδρομικών, κλπ.) είναι όλα σε εκκρεμότητα, παρά τις συνεχείς επαφές της ΠΟΠΣ με τους αρμόδιους Υπουργούς. Μένουν μόνο υποσχέσεις, Χορτάσαμε με «θα».

-       Το συμπέρασμα είναι πως μόνο με ένα δυνατό μαζικό αγωνιστικό κίνημα των συνταξιούχων που θα διεκδικεί και θα πιέζει από τα κάτω θα μπορούσαμε να έχουμε αποτέλεσμα . Μικρές ή μεγάλες νίκες. Αυτό δείχνει η εμπειρία.

-       Να δοθεί μεγάλη έμφαση στα θέματα της υγείας. Το δημόσιο σύστημα υγείας νοσεί και δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδης ανάγκες των συνταξιούχων καθώς και την φαρμακευτική τους κάλυψη.

-       Να πάρουμε μέτρα ώστε να προβληθούν τα αιτήματά μας και  οι αγώνες μας.

-       Να απαιτήσουμε να καλύπτονται δημοσιογραφικά οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και με την παρουσίασή μας στα ΜΜΕ. Να καλεστούν στις 2/7 τα κανάλια και αν δεν παραστούν και δεν καλύψουν το θέμα για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε τα ΜΜΕ.

-       Τέλος προτάθηκε να στηρίξει η ΠΟΠΣ τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται και να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους.  Στην συνέχεια η ΠΟΠΣ εξέδωσε Ψήφισμα – Ανακοίνωση που επισυνάπτεται, δηλώνοντας ότι  συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Θεωρούμε ότι αυτές οι συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των συλλόγων για τα τρέχοντα ζητήματα, στην ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που μας αφορούν, την καλύτερη οργάνωση των συνταξιούχων και των συνταξιουχικών αγώνων αυτοτελώς, με την ΣΕΑ, το εργατικό αλλά και το λαΐκό μαζικό κίνημα με ενιαία αντίληψη και δράση.

Το ΔΣ


 

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+