ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ



   
17 Νοέμβρη 2014



Κύριοι,

Επανερχόμενοι στο ζήτημα των δόσεων στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει τα μέλη μας από το ταμείο σας, διαπιστώνουμε τα εξής:

1)Όχι μόνο δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αναστολή των δόσεων μέχρι την καταβολή της σύνταξής τους απ΄το  ΓΛΚ, αλλά αντιμετωπίζονται  με μέτρα επαχθή σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουν απ την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

2)Αφού μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα εκδόθηκε η μειωμένη απ τις αλλεπάλληλες περικοπές σύνταξή τους, διαπίστωσαν ότι παρακρατήθηκαν στο ακέραιο όλες οι ληξιπρόθεσμες δόσεις του δανείου.

Η απόφασή σας αυτή, καταδικάζει τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους των οποίων  έχουν αναλάβει επι πλέον την φροντίδα να ζήσουν με ψίχουλα, τους οδηγεί στην εξαθλίωση, αφού η κυβερνητική πολιτική εξαγγέλλει «κοινωνικά» μέτρα αντιμετώπισής μόνο της ακραίας φτώχιας.

Θεωρούμε ότι οι συνταξιούχοι δεν ευθύνονται για την κατάσταση αυτή. Το συνταξιουχικό κίνημα είναι αποφασισμένο να μην επιτρέψει την κρίση να πληρώσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. για να αυξάνουν τα κέρδη οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους διεκδικώντας όλα όσα δικαιούνται
Στο πλαίσιο των αιτημάτων μας για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων θα προστεθούν

1)  Αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων μέχρι την πλήρη        καταβολή της σύνταξής τους.

2)   Ρύθμιση των χρεών τους χωρίς προσαυξήσεις

3)   Κούρεμα του στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας κατά 50%.

Η ικανοποίηση των αιτημάτων αποτελεί ευθύνη του Δ.Σ του ΤΠ κ΄Δ όπως και της πολιτικής ηγεσίας.



Για το ΔΣ


Η Πρόεδρος                                                                      Η Γ.Γραμματέας

Σούλα Ακζώτη                                                                 Λουκία Κουτσιλέου

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+