ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ




Πάρτε μέρος όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις πανελλαδικά την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. 
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11πμ.
Προσυγκέντρωση για τους συνταξιούχους στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10:30πμ.

        Στις 7/11/2014 συνεδρίασε  η ΣΕΑ, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ) και αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 27/11/2014.
        Επιτακτική ανάγκη σήμερα όσο ποτέ τα Δ.Σ των Συνδέσμων με τα μέλη τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά, με τη σημαία της ΣΕΑ και της Ομοσπονδίας μας στο συλλαλητήριο.
          Το ΔΣ της ΠΟΠΣ, ως επικεφαλής του συνταξιουχικού κινήματος στο Δημόσιο, να συντονίσει τους συνταξιούχους ώστε να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ο ενωμένος αγώνας εργαζόμενων και συνταξιούχων Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  μπορεί να βάλει φρένο στη νέα αντιασφαλιστική λαίλαπα και τα νέα μέτρα.

Να μη λείψει κανείς απ΄αυτή τη μάχη. Να μη δεχτούμε να ζήσουμε με ψίχουλα.
Να μη μειώσουμε τις απαιτήσεις μας. Να πούμε όχι στη μοιρολατρία και στα εκβιαστικά διλήμματα.

Η κοινωνική ασφάλιση (υγεία-πρόνοια-συντάξεις) έχει μπει στο στόχαστρο ΕΕ και κεφαλαίου. Η συγκυβέρνηση, πιστή εντολοδόχος των αφεντικών της (κεφάλαιο και ΕΕ), χάριν της ανταγωνιστικότητας και της διαιώνισης της κερδοφορίας  των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζει νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση που γκρεμίζουν τα όποια ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Οι περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και η φοροληστεία απειλούν την επιβίωση μας.
Με τη λογική κόστους-οφέλους στερούνται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πολλές ιατρικές εξετάσεις, είτε προληπτικές είτε όχι. Και το σπουδαιότερο η υγεία γίνεται προνόμιο όποιου έχει να πληρώσει. Οι υπόλοιποι βιώνουν  μια βαθειά επιδείνωση της υγείας τους. Η υγεία εμπορευματοποιείται και περνάει στα χέρια ιδιωτικών ομίλων που καραδοκούν. Ο διοικητής του ΙΚΑ έριξε την ΄΄ιδέα΄΄ για διασύνδεση των παροχών υγείας με τον αριθμό των ενσήμων που έχει  κάθε ασφαλισμένος.

Με όχημα την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων που βουλιάζουν,  καθώς εργοδοσία και κράτος απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις τους, η Κυβέρνηση αναμένει τις αναλογιστικές μελέτες για να μετατρέψει τα ταμεία σε επαγγελματικά ή να τα περάσει στον έλεγχο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών και τραπεζών.
 Η αξιολόγηση δομών και εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα θα επιφέρει κατάργηση υπηρεσιών του Δημοσίου και μείωση του αριθμού των Δ.Υ. με ολέθριες συνέπειες σε εργαζόμενους, σε ασφαλισμένους και στα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων.
Μπροστά σ’ αυτή την ολομέτωπη συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου και των διαχειριστών του ο λαός πρέπει να αντιτάξει το δικό του μέτωπο.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:

·     Το δυνάμωμα της πάλης όλων των δυνάμεων που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική (εργαζόμενοι-συνταξιούχoι στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  φτωχοί  αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι,  νεολαία που δεν θα έχει πρόσβαση στη μόρφωση και δικαίωμα στην εργασία).
·     Η σύγκρουση με τη θεωρία κόστους-οφέλους.
·     Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Το «κοινωνικά αναγκαίο» σήμερα έρχεται σε αντίθεση με το χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία απαιτεί «φθηνότερους» εργαζόμενους, χαμηλότερες συντάξεις και παροχές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσες όσες απαιτούνται ίσα ίσα  για να είναι εκμεταλλεύσιμοι από το κεφάλαιο όσο εργάζονται ή βρίσκονται στη σύνταξη.
·        Η χάραξη της ρότας για αλλαγή τάξης στην εξουσία.
·        Να σπάσει η μοιρολατρία. 
ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·        Καμιά περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
·        Άμεση επαναφορά των δώρων και του επιδόματος αδείας.
·        Πλήρη κάλυψη σε ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες όσων έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
·        Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών και φορομπηχτικών νόμων.
·        Πλήρη αποκατάσταση των περικοπών στις συντάξεις μας.
·        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+