ΝΕΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ





      
                                                                                                                       
                                                                                                Αθήνα 10 Μάρτη 2015






          Για άλλη μια φορά και μάλιστα σήμερα η λεγόμενη αριστερή κυβέρνηση, καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη και να δανείσουν έμμεσα την κυβέρνηση, για να καλυφθεί το απαραίτητο χρηματοδοτικό κενό ώστε να αποπληρωθούν οι δανειστές και να εκταμιευθεί η δόση για την επανεκκίνηση της οικονομίας δηλαδή η χρηματοδότηση του κεφαλαίου. Εμφανίζουν το δανεισμό ως «πατριωτικό καθήκον».
          Για άλλη μια φορά καλείται η λαϊκή οικογένεια να πληρώσει τα χρέη της πλουτοκρατίας. Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων.
          Η κυβέρνηση χωρίς αιδώ, έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των διορισμένων διοικήσεων, επιθυμώντας να έχει και τη συναίνεση των ίδιων των ασφαλισμένων στο νέο πλιάτσικο που μεθοδεύει, υποστηρίζει ότι θα «δανειστεί» τα χρήματα με υψηλότερο επιτόκιο από αυτά που δίνουν οι τράπεζες στις οποίες έχουν καταθέσει τα χρήματα οι διοικήσεις των ταμείων για διάστημα 2-3 ημερών. Διαβεβαιώνουν ότι τα χρήματα θα είναι στη διάθεση των ταμείων άμεσα όταν τα χρειαστούν.
Υπόσχεται ότι τα ταμεία όχι μόνο δεν θα χάσουν από αυτό τον «εσωτερικό δανεισμό» αλλά θα βγουν και κερδισμένα!!. Η εμπειρία από χρόνια καταλήστευσης δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες, πρόκειται για δανεικά και αγύριστα. Η αφαίμαξη των ταμείων άρχισε από την δεκαετία του 1950 με:
-        Υποχρεωτικές καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς τόκο.
-        Χαριστικά ή άτοκα δάνεια στους επιχειρηματίες.
-        Τζογάρισμα στο χρηματιστήριο .
-        Και το τελειωτικό χτύπημα με το κούρεμα (PSI).
Με το τελευταίο κούρεμα κατά τη διαδικασία του PSI σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία που είχε γίνει για εκταμίευση μιας άλλης δόσης που εξασφάλισε την ανακεφαλαίωση των τραπεζών δεν αποκατάστησε όμως τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, με συνέπεια τις ολέθριες επιπτώσεις που βιώνουμε μέχρι σήμερα.
Το βέβαιο είναι ότι όποιο αποτέλεσμα, από εξωτερικό ή εσωτερικό δανεισμό, η οποία διαπραγμάτευση και παράταση των μνημονίων και συμφωνιών με την ΕΕ και την τρόϊκα – θεσμούς, δεν θα φέρει πίσω τις απώλειες που έχει η λαϊκή οικογένεια, δεν θα φέρει πίσω τους μισθούς και τις συντάξεις  δεν θα αποκαταστήσει την περικοπή των κοινωνικών παροχών.  Και τούτη η κυβέρνηση με τις «κόκκινες γραμμές» της και την «εθνική της περηφάνια», πίσω από τα μεγάλα λόγια, δίνει τις εξετάσεις της στην πλουτοκρατία ότι θα εξασφαλίσει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Από το κούρεμα του χρέους που είχε υποσχεθεί περνά σε κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων σε νέο κούρεμα των δικαιωμάτων μας.
Οι συνταξιούχοι διαμηνύουν  ότι δεν θα επιτρέψουν να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή. Σε συντονισμό της δράσης τους με το εργατικό κίνημα σε ενιαίο μέτωπο ρήξης και ανατροπής όλων των δυνάμεων που πλήττονται από την ίδια ευρωενωσιακή – φιλομονοπωλιακή πολιτική, βάζουν τη δική τους κόκκινη γραμμή που δεν πάει πίσω από την απαίτηση για ανάκτηση όλων των απωλειών από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, θα οργανώσουν την πάλη τους για να εμποδίσουν τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία, απαιτώντας ταυτόχρονα την άμεση επιστροφή των διαχρονικά κλεμμένων αποθεματικών τους,
Θα διεκδικήσουν αιτήματα, με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες και σε αντίθεση και ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου και όσους τις υλοποιούν πολιτικά και συνδικαλιστικά. Θα πρωτοστατήσουν για το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων με την ενίσχυση όλων των δυνάμεων που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σταθερά στον αγώνα μέχρι την κατάργηση της εξουσίας των εκμεταλλευτών για να γίνει μια μέρα όλος ο πλούτος που ο ίδιος έχει παράξει περιουσία των παιδιών τους.




Για το ΔΣ

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+