ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ            3 Μάρτη 2015

Γυναίκες
εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, μετανάστριες, νέες γυναίκες,
με αφορμή τον γιορτασμό της 8 Μάρτη, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Είναι μονόδρομος ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
 Ο αγώνας αυτός περνάει μέσα από την οργάνωση στα σωματεία μας, στις επιτροπές αγώνα στην ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, που αγκαλιάζει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Ιδιαίτερα σήμερα, μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και επίθεσης σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, πρέπει να στείλουμε μήνυμα, πως δεν συμβιβαζόμαστε με τις απώλειες αυτές, δε χαμηλώνουμε τις απαιτήσεις μας.
Καμιά μας να μην αποδεχθεί τις προσταγές του κεφαλαίου, να μην προσαρμόσει τις ανάγκες μας στα ελάχιστα , δηλαδή να δουλεύει από ήλιο σε ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν δημόσια παιδεία.
          Να μην αποδεχθούμε το παραμύθι της «ενεργού γήρανσης», όπου θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία μας πνοή προς όφελος του επιχειρηματικού κέρδους, «χρήσιμες» και χωρίς κόστος για τους εργοδότες, αλλά και για το κράτος μέσω του εθελοντισμού.
          Σήμερα όλοι, άνδρες και γυναίκες πρέπει να απορρίψουμε τις αυταπάτες και την μοιρολατρία, πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα, θα υποταχθούμε ή θα αγωνιστούμε για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή που μας αξίζει γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο.

         

Μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να διεκδικήσουμε σταθερά και αταλάντευτα:

-         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με δικαιώματα και όχι ελαστική απασχόληση.
-         Μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς φυλετικούς και ηλικιακούς διαχωρισμούς.
-         Ελεύθερο χρόνο για συμμετοχή στα όργανα και στη δράση του κινήματος.
-         Σύνταξη που δεν θα συνδέεται με το προσδόκιμο όριο ζωής, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55, αντίστοιχα, για όσους εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα). 
-         Δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, κατάργηση των πληρωμών και ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών – αγροτισσών, αλλά και κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία – Πρόνοια και Φάρμακο.
-         Δωρεάν υπηρεσίες σε Δημόσια Κέντρα Υγείας, κοντά σε χώρους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της Υγείας κ.λ.π..
-         Ειδικό προσανατολισμό στην πρόληψη και την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών.
-         Μέτρα ολόπλευρης προστασίας της μητρότητας (δομές, υπηρεσίες, άδειες, επιδόματα κ.λ.π..   

  Η απελευθέρωση της γυναίκας όπως και όλης της εργατικής τάξης, θα έρθει μόνο με την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς. 

Γι’ αυτό:

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

Την Κυριακή 8 Μάρτη στις 6μμ στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στην κεντρική εκδήλωση της ΟΓΕ με σύνθημα:
«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»    

Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+