Αντισυνταγματικός ο νόμος 3865/2010 και ο 4093/12

Αριθ. Πρωτ. 2872                                                          Αθήνα 11 Ιουνίου 2015                                       

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

          Αγαπητοί Συνάδελφοι,

          Το τελευταίο διάστημα πολύς λόγος γίνεται για αποφάσεις των Αστικών Δικαστηρίων που έκριναν αντισυνταγματικούς νόμους όπως π.χ. τον Ν.3865/2010 και τον Ν.4093/12 βάσει των οποίων έγιναν παρακρατήσεις στις συντάξεις μας και ότι θα σταματήσει αυτή η αντισυνταγματική παρακράτηση. Ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες για το “κλείδωμα” της συμφωνίας με τους δανειστές που σε όλες τις εκδοχές της θα είναι μία «επώδυνη» συμφωνία για τα λαϊκά συμφέροντα και για τους συνταξιούχους, θυσία και πάλι στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.
          Από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι τις ελάχιστες φορές που τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις που μας δικαιώνουν, ακόμα λιγότερες εφαρμόζονται και οπωσδήποτε καθοριστικός παράγοντας είναι η πίεση του ταξικού κινήματος,
ότι έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχει κερδιθεί με τους αγώνες.

          Συνάδελφοι,
          Όποιος συνταξιούχος επιθυμεί, μπορεί να υποβάλει τη σχετική αίτηση που σας επισυνάπτουμε στο Γεν. Λογιστήριο.
          Με την αίτηση θα έχει συνημμένο και το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης του Μαΐου του έτους 2015 που καταβλήθηκε στις 29/5/15.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

          Η επόμενη κινητοποίηση μας το  Πανελλαδικό Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο στις 23 Ιουνίου 2015 ώρα 18.00 στα προπύλαια και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, για να διεκδικήσουμε:
ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.


Μοιραστείτε το

στο Facebookστο Twitterστο Google+